TRABZON’DA İL DİVANININ GALİBİ KİM?

Ak Parti’nin geçen hafta Cuma günü yaptığı il divanında parti kulislerinde ilginç bir tartışma ile değerlendirme yapılıyor.

Kulislerdeki tartışma şöyle..

İl Divanının galibi kim oldu?

Muhammet Balta mı?

Adnan Günnar mı?

Haydar Revi mi..?

Sanki bahis oynanıyor.

İktidarının 17. Yılında Ak Parti Trabzon özelinde hep kendi kurdu oldu.. 

Yedi bitirdi kendini ama partinin liderinin büyüklüğü Trabzon özelinde çatlamasını önüne geçti.

Bölünmesini engelledi.

Şimdi il Divanından, Trabzon ne kazandı tartışması yok.. 

Ama kim galip geldi, kimin yıldızı parladı tartışması var..

Kulislerdeki bu tartışmaya biz de girelim bakalım neler konuşuluyor göz atalım

HERKES ADAMINI ÖVÜYOR 

AK Parti kulislerinde son il divanından kim karlı çıktı tartışmasında baktık ve gördük ki, herkes kendine yakın ismi övüyor o kazandı diyor.

Divandan karlı çıkan Haydar Revi oldu diyenler Revi’yi yakın isimler.

Ancak objektif ve tarafsız partililerin çoğu da Revi, destek alarak çıktı diyor.

Bunun da şöyle sıralıyor

-Teşkilatı, bilinen konularda tartışmadan uzak tuttu

-Muhammet Balta’nın ağır eleştirilerini soğukkanlı sessiz takip etti. Polemiğe girmedi.

-En takdir edilen sözü de herkes işini yapsın. Vekil vekilliğini teşkilat teşkilatçılığını belediye başkanları belediye başkanlığını

Bu üç duruşu ile Revi’nin yıldızı parladı diyenler çoğunlukta.

İl Divanına katılmayan Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora için ise teşkilat içinde, sorumluluktan uzak durdular yorumu yapılıyor..

ADNAN GÜNNAR KONUŞTU AMA… 

adnan günnar ile ilgili görsel sonucuAdnan Günnar’ın il divanındaki konuşmasında vekillikten öte sanki bir il başkanıymış gibi teşkilatlara öğütler vererek konuşması, kürsüden indikten sonra, bir TV programını mazeret göstererek, salondan ayrılması, teşkilat kulislerinde, Günnar, polemik yapmamak için salondan ayrıldı biçiminde yorumlandı.

Teşkilat mensupları, il divanına katılan milletvekillerinin, Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın, konuşmalarında teşkilat konularına girmekten öte, mecliste neler yaptıklarını Trabzon’un yatırımlarını takipte nasıl bir yol ve yöntem izlediklerini, bakanlarla yapılan görüşmelerde Trabzon için hangi konuyu takip ettiklerini konuşması gerekirken teşkilat sorunlarını dile getirmesi, il divanı toplantı ruhuna aykırı olarak nitelendirildi.

MUHAMMET BALTA NİYE BU KADAR SİNİRLİ 

İlgili resimMuhammet Balta’nın özellikle Ortahisar ilçe milli eğitim müdürünün değişikliğinden haberdar edilmemesine koyduğu tepki, empati yapıldığında haklı bir tepki denilebilir.. 

Haydar Revi de il danışmada bu tepkiye, şöyle bir yorum getirdi:

“Hadi, yaptık bir hata böyle mi davranılmalı..” demesi, teşkilat bazında salonda destek gördü.. Balta’nın daha soğukkanlı olması gerekirken sert tahlilleri, il divanında çok destek görmedi.. Bunu Balta’nın anlaması yorumlaması ve değerlendirmesi gerekiyor.

Muhammet Balta’nın yakın dava arkadaşlarına, partililere teşkilata seslenirken ünvanı TBMM Çevre Komisyonu başkanı olduğu yönünde tanımlama yapılmamasını eleştirmesi de en doğal hakkı.. Ama teşkilattaki dostları, arkadaşları, dava yoldaşları, biz Balta’yı ünvanı ile değil kendisi ile sevdik vekillik en büyük ünvandır diyerek vekilliği önemsemesi vekillik sıfatını değerli tutması gerektiğini söylediler.

Kısacası; il divanında Revi’nin yıldızı parladı.. Soğukkanlılığı ile öne çıktı.. iki vekilin sert eleştirilerine aynı sertlikte cevap vermemesi ile Haydar Revi teşkilatın desteğini aldı.

O RAPOR AK PARTİ İÇİN NE DİYOR?

İlgili resimAK Parti Trabzon teşkilatını ve yerel yönetimlerin çalışmalarını yerinde izlemek ve görmek için gelip, rapor hazırlayıp genel merkeze sunan Mücahit Yanılmaz’ın nasıl bir izlenim ile Ankara’ya döndüğünü merak ettik.

Ankara kaynaklarımızı da devreye sokarak şu sonuca ulaştık.

Yanılmaz’ın Trabzon teşkilatları ile ilgili raporu çok olumlu… Teşkilatlar ile yerel yönetimler arasında bazı sıkıntıları takip eden Yanılmaz’ın özellikle il Başkanı Haydar Revi ile ilgili tespitleri de olumlu.

Kısacası, Yanılmaz’ın birkaç gün süren gezisinden Trabzon teşkilatları ilçeler bazında da olumlu bir rapor aldı.

Bu rapor, ilçe ve il kongresine nasıl yansıyacak birlikte göreceğiz.

ZORLUOĞLU’NUN ŞANSIZLIĞI

ResimTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geldiği günden beri Trabzon’un alt yapı sorunlarından başını kaldıramıyor.

İlk olarak Beşirli Mahallesinde ki sahilde kanalizasyon kokusu, ardından Uzunsokak’ta ki kanalizasyon kokusu, sonrasında çok sayıda su baskını..

Bunlar arasında ilk sayacaklarımız, Aydınlıkevler, Beşirli’de ki geçtiğimiz aylarda yaşananların su baskınları ile bu hafta sonuna doğru da Pazarkapı’da, Kaşüstü’nde ve muhtelif bir çok noktada yaşanan su baskınları…


Kaldı ki ilçelerde olanları saymıyoruz bile.. 
Başkan Zorluoğlu,  Pazarkapı’da esnafın sorunlarını dinledi, burada yapılacakları da tek tek sıraladı.

İlk etapta geçici çözümler alınacağını söylerken vatandaşa sorunun tam anlamıyla çözülebilmesi için bölgenin yıkılarak yeniden yapım esnasında sorunun bütünüyle çözüleceğini kaydetti. 


Aslında TİSKİ bu dönem çok çalışacağı benziyor. Bir çok noktada su baskınları olmaması için yağmur suyuyla, kanalizasyon ayrılacak ve bu şekilde su baskınlarının en azından önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tabi bu para demek.. Bakalım ne kadar sürede Trabzon’un bu alt yapı sorunu çözüme kavuşacak..