TTSO ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Trabzon’da özellikle yaz turizminin en önemli çekim merkezleri malumunuz yaylalardır. Trabzon’da da yayla denilince ilk akla gelen birkaç yayladan en önemlisi de Hıdırnebi Yaylakent projesidir.

Yıllardır kaderine terk edilen çürümeye bırakılan Hıdırnebi ile ilgili Trabzon Valiliği bir çalışma yaptı, o alanın en rantabl nasıl kullanılacağına dair plan ve projeler hazırlandı. Şimdi bir babayiğit bekleniyor. Hıdırnebi için elini taşın altına koyacak bir babayiğit… 

Aslında yabancılar için gözde bir mekan ama valilik kalkıp bir yabancı firmaya verse kıyamet kopar topraklarımız yabancılara devrediliyor diye…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi buraya el atamaz mı? Hangi birine atsın, zaten genel idareden yığınla işi görev ve sorumluluğunda olmamasına rağmen yapıyor… 

O zaman Trabzon’un ticarette en önemli en büyük STK’sı olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası elini taşın altına koymalı, Hıdırnebi için TTSO’nun önde gelenleri gerekirse çok ortaklı bir şirketle bu işe girip, Hıdırnebi’yi kurtarmalı.

Böyle zahmetli işler TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun tarzı olmasa da şehir adına o da elini taşına altına koyup sorumluluk almalıdır… 

Ya TTSO ya da iyi bir firma ile bu cenazeyi ortadan kaldırmalıyız.

MUMCU’YA ÖZEL SLOGAN

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı dün Hamimazade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. 

Toplantıya ilgi bir hayli yoğun oldu. 

Bu toplantı, hem yeni İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun, hem de pandemi nedeniyle verilen uzun bir aradan sonra salonda yapılan ilk toplantı oldu.

Daha önceden takip ettiğimiz İl Danışma Meclisi toplantılarına göre salonda düzen değişikliği de olmuştu. Normalde kürsü, seyirci tarafından bakıldığında sağ tarafta oluyordu. Ancak bu kez sol tarafa alındı.

İlk Danışma Meclisi toplantısında, eski İl Başkanı Haydar Revi de Mumcu’yu yalnız bırakmamıştı. O da protokolde hemen Mumcu’nun yanına oturdu.

Mumcu, böylelikle ilk sınavından başarılı geçti diyebiliriz. 

Hatta Gençlik Kolları, Mumcu için özel slogan üretmiş “Teşkilat doktoru, Sezgin Mumcu” sloganlarıyla salonu inletti.

AK Parti Trabzon, neredeyse tam kadro, uzun bir aradan sonra belki de ilk defa böyle bir toplantıda buluştu. Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, eski belediye başkanları, eski il başkanları birçok isim salondaydı. 

Sadece koronavirüse yakalanan Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali toplantıya katılamadı. Biz de kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz… 

SALONDA İSMİ ANONS EDİLDİ AMA O KATILMADI! 

Danışma Meclisi toplantısının sonunda geçen dönem görev süreleri dolan, eski il ve ilçe başkanlarına teşekkür plaketi verildi. 

İlk olarak şu anda Karadeniz Koordinatörlüğünü yürüten eski İl Başkanı Haydar Revi, sahneye çağrıldı. Revi’ye plaketini İl Başkanı Sezgin Mumcu verirken ardından da Ortahisar eski İlçe Başkanı Temel Altunbaş sahneye çağrıldı. 

Ancak bu sırada sunucu kendisinin salonda olmadığını, fuaye alanında olabileceğini kaydederek sırada ki isme geçti. 

Bu noktada herkes Temel Altunbaş’ın salona gelip gelmediğini merak etti. 

Bilindiği gibi Altunbaş, AK Parti’de kırgın isimlerden. İlçe başkanlığının sona erdiğini, partinin elektronik sisteminden öğrenen Altunbaş, bu duruma çok sinirlenmiş ve ilçe kongresine de protesto edip katılmamıştı. 

Anladığımız kadarıyla Altunbaş’ın bu kırgınlığı henüz geçmemiş. Salonda ismi anons edildi, fuaye alanında olabileceği söylendi ama şunu belirtelim Altunbaş, aslında salona hiç gelmedi. 

İl başkanı, Altunbaş’ı arayarak özel olarak davet etti ama dediğimiz gibi kırgınlığı henüz geçmemiş olacak ki dün ki toplantıya katılmadı. 

Bu arada şunu da belirtelim, geçtiğimiz aylarda koronavirüse yakalanan Altunbaş’ın sağlık durumu da iyi…

GÜNNAR, ZORLUOĞLU’NU ZOR DURUMA SOKTU… 

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi’nde biliyorsunuz uzun bir süredir koku sorunu vardı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da bölgede yaptıkları yatırımlarla sorunu ortadan kaldıracaklarını söylemişti. 

Dün Danışma Meclisi Toplantısında Başkan Zorluoğlu, koku sorununun ortadan kalktığını ifade ederek, “Biliyorsunuz, o koku meselesi ortadan kalktı. Koku, Beşirli’nin talihi, kaderi değildir demiştik. Yaptığımız yatırımlarla orada ki koku meselesi, bütünüyle ortadan kalktı. Beşirli dolgu alanında yeniden tahkimat çalışması başlattık” ifadelerini kullandı.

Ancak sonrasında kürsüye gelen Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Zorluoğlu’nu zora sokacak sözleri söyledi. 

Günnar, “Gülcemal basit değil. Kot farkından kaynaklanan kokuşmayla Beşirli halkımızın rahatsızlığını hep beraber hissettik. Sayın başkanımızda bunu hissetti. Neticede Gülcemal’in kokuşması artık bitmek üzere. Yine ufak, tefek kokuşmalar var sayın başkanım. Geçenlerde oradan geçen bir arkadaşım telefon açtı, ‘Hafiften koku var’ ama çok azaldı. Teşekkür ediyoruz. Oranın çözülebilmesi büyük bir başarıdır. Çünkü onu denize deşarj edebilmek öyle kolay değildi. Kot farkından dolayı bu sıkıntı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Yani başkan “Sorun ortadan kalktı” derken, Milletvekili “ufak tefek kokuşmalar var” diyor.
Şimdi sorun ortadan kalktı mı, kalkmadı mı yerinde tespit etmek gerek…

KAYA’NIN PLAKASI…

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya… 

Şehrin sokaklarından gelen ve hemşerilerinin sevdiği, herkesin ağabeyi veya kardeşi gördüğü bir isim. 

Sosyal medya hesabından eşi ve kızı ile birlikte Ankara seyahati gerçekleştirdiği paylaşımını yaptı. 

Karayoluyla birlikte başkente doğru giden milletvekili Kaya ve ailesi yol kenarında tıpkı kampçılar gibi bagajından kamp sandalyelerini indirerek zaman zaman dilendi. 

Kaya seyahatlerini özel aracıyla gerçekleştiriyor. 

61 TS 881 plakalı aracındaki detaylar ise dikkatlerden kaçmadı. 

Kendisi de plakasının değerini şöyle özetliyor; “Ben Ankara’da da Trabzon plakalı aracımı kullanıyorum. Ve bununla gurur duyuyorum, plakamı da çok seviyorum. Çünkü benim iki sevdam var biri Trabzonspor diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk… İki değerimi de plakamda buluşturdum. TS harfleri ile Trabzonspor’u, 881 ile de Atam’ın doğum tarihini plakamda taşıyorum…” 

ABDULLAH AVCI’YI ŞAŞIRTTILAR

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe sokulan yabancı kuralı Trabzonsporlu oyunculara yaradı.

Bilindiği üzere Abdullah Avcı teknik heyetinden gelen rapor doğrultusunda 5 oyuncuyu kamp kadrosuna dahil etmişti.

Bu isimler Muhammet Taha Tepe, Koray Kılınç, Salih Kavrazlı, Murat Cem Akpınar ve Tunahan Ergül oldu.

Bu 5 oyuncu da İstanbul Riva kampına götürülüyor. Açıkçası Abdullah Avcı bu 5 oyuncuya şaşırmış durumda. 

Hiç beklemediğim bir olay dedi.

Yabancı kuralı gelmeseydi bu 5 oyuncu da Trabzon kampıyla birlikte başka takımlara gönderilecekti.

Şimdi oluşan fırsatta Avcı’yı şaşırtmayı başardılar ve takımda kaldılar. 

İstanbul kampında bir sınavdan daha geçecekler.

TRABZONSPOR’UN STADI ÇÖPLÜK OLDU 

Trabzonspor’un Akyazı’daki stadı, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin etrafı bakımsızlıktan adeta kaderine terk edilmiş durumda…

Sadece pislik değil, otlar kurumuş, peyzaj çürümüş, rezil bir görüntü şehrin en önemli markasının tesisinin etrafını böyle görmek gerçekten içler acısı bir durum. 

Sadece burası da değil Akyazı gibi yine Büyükşehirin uhdesinde olan Zağnos Vadisi’nde, bir tarafta bira şişeleri, bir tarafta çöpler var…

Başkan Zorluoğlu’nun çok hassas olduğu bir konu, temizlik konusu, peyzaj konusu ama belli ki bu bölgelerden haberdar değil. 

Dileriz bu alanlara bundan sonra daha fazla özen gösterilir.