AK PARTİ’DE RAFLARDAN DOSYALAR İNDİ! 
Trabzon Ak Parti’de raflardan o dosyalar indi..?
Şimdi, hangi dosyalar diyeceksiniz…
Hemen söyleyelim..
İlce ve Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin performans dosyaları..


Meclis üyelerinin, meclise devamlılıkları ve partinin etkinliklerine katılma performanslarını belirleyen dosyalar il başkanı Haydar Revi’nin önüne kondu.. Bu performans dosyalarına göre yeniden aday gösterilip, gösterilmeyeceği belli olacak.. Ak Parti il başkanlığının tahminlerine göre yeni dönemde bin civarında kişinin belediye meclis üyeliği için başvuru yapması bekleniyor.. Mevcut belediye meclis üyelerinin % 80’ninin de adaylık için yeniden müracaat etmesi bekleniyor. En çok aday başvurusu Ortahisar’dan olacak..

ORTAHİSARLIDAN BAŞKA
Dün, Ak Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Murat Zeki Solak ile sohbet ettik.. Dedi ki, ben işime bakıyorum, adaylık konusundaki süreci soğuk kanlılıkla bekliyorum..Solak, projeleri ile hazır.. Öyle gördük O’nu.. Özellikle Üniversiteli gençlik ile fikir cimlastiği yapıyor.. Kadın ve çocuklarla ilgili de projeleri var. Tüm bunları kendi aday gösterilmese bile, kim gösterilirse O’na da vermeye hazır.. Önemli olan Ortahisar’ın gelişmesi, güzelleşmesi dedi..
Bu arada sohbetimizde ilginç bir tespit de yaptı..


Dedi ki..
“Ortahisar’la ilgili olarak, Ortahisarlı olmayan herkes konuşuyor.. Herkes bir çağrı yapıyor…”
Solak’ın bu son cümlesi ve tespiti bir hayli ilginç..

CHP’DE İBRE KİME DÖNDÜ?
CHP’nin büyükşehir ve ilçelerde aday belirlemesi ile ilgili olarak genel merkeze yol haritası belirleyecek son raporu eski vekillerden Umut Oran verecek. Oran önceki gün Trabzon’a geldi..

Yüz yüze görüşmelerde bulundu. Temaslarını sürdürdü. Partinin akil adamları ile bir araya geldi. Sonra örgütlerle konuştu.. CHP’nin Trabzon’da özellikle büyükşehir’de yeniden ibrenin Burhan Çuhadaroğlu’nu döndüğünü belirtelim.. Her gelen CHP heyeti, Burhan Cuhadaroğlu’na gidiyor..

Cuhadaroğlu’da sanki ikna oldu gibi… Umut Oran’da Çuhadaroğlu ile bugün bir görüşme yapması bekleniyor. İl başkanı Güzide Uzun sabırlı ve ince eleyip sıkı dokuyarak bir karara varacaklarını belirterek, bizim adayımız, Trabzon’u bilen Trabzon’da yaşayan, Trabzon sokaklarını arşınlamış biri olacak dedi..

İSTANBUL’DA TRABZONSPOR ZİRVESİ! 
Zirve deyince, yeni yönetimin istanbul’da Trabzonspor dinamikleri ile bir araya geldiği anlamını çıkarmayın.
İstanbul’daki zirve, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun misafir edildiği Beylerbeyi, Trabzon Derneğinin tesislerinde oldu. Hacısalihoğlu’nun ne kadar dostu arkadaşı ve Trabzonspor’da bir dönem yöneticilik yapmış istanbul’da oturan arkadaşları varsa onların katılımı ile yapılan zirvede, Hacısalihoğlu neden yönetime girmediğini, 8 aylık süreçte ne tür sıkıntılar yaşadığını tek tek dostlarına anlattı.. Zirvede iş başındaki yönetime doğru yaptığı sürece destek kararı da çıktı..

ÜÇÜ BİR ARADA!
Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan aday adayı Ergin Aydın’ın adı da Ortahisar’a yeniden geçmeye başladı.. CHP’nin adayı Ali Yazıcı çalışmalarını sürdürüyor. MHP’nin de Ortahisar adayı Ayhan Sürmen.. Bu üç yakın dost ve arkadaş bir toplantıda karşılaştı. Yan yana oturdu.. Ayhan Sürmen hemen bu görüntüye tespit yaptı.. 
“Siyasi partilerimiz farklı olsa da biz Anadolu siyasetçileriyiz. CHP aday adayı Ali kardeşim ve AK PARTİ aday adayı Ergin kardeşim ile bir toplantıda birarada olmanın mutluluğunu yaşadım. Toplumda çok önemli yerleri olan bu kardeşlerim hak ettikleri yerlerde olurlar inşallah. Allah yollarını açık eyler inşallah...”

Eğer bu üçlü partilerinin Ortahisar aday adayı olursa, aralarındaki siyasi mücadelenin nasıl olacağını hakikatten merak ediyoruz.
Çünkü üçü de Ortahisar’ı biliyor. Ortahisar’ı tanıyor.. Ortahisar ile haşır neşir oluyor.. Ortahisar’ı yaşıyor..

SADECE NEZAKET ZİYARETİ Mİ?
Hafta içinde çok da yorumlanmayan çok da tartışılmayan çok da medyaya yansımayan bir ziyaret gercekleşti.. Ak Parti il başkanı Haydar Revi yanına yönetiminde en çok güvendiği isin Halil İbrahim Demirtaş’ı da aldı,

MHP Trabzon il başkanlığına gitti.. MHP il başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile bir süre görüştü.. Medyaya haber nezaket görüşmesi olarak yansıdı.. Peki öylemiydi.. Bu görüşmenin arka penceresinde ne vardı. Zira, görüşme Erdoğan-Bahçeli zirvesinden hemen sonra yapıldı..

Kulislere sızan bilgilere göre, bu görüşmede özellikle Ortahisar’da MHP’ye belediye meclis üyeliklerinde bir kontenjan tanınması ile ilgili fikir alışverişinde mi bulunuldu? Yoksa. Ak Parti’nin hiçbir sıkıntı görmediği Büyükşehir ile ilgili olarak fikir alışverişi mi oldu..?
Yakında bu görüşmenin ne için olduğuna dair bilgi kırıntıları gelir kulağımıza..