BOŞ TRÜBÜNLER VE SÖNÜK GEÇEN KONGRE

Trabzonspor’da dün kongrenin ilk günü geride kaldı.

Maçında aynı güne ve erken saate gelmesi nedeniyle tüm işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştirilip ilk gün tamamlandı.

9 binin üzerinde üyenin oy kullanma hakkı bulunan kongreye ilk gün sade ve sadece 180 genel kurul üyesi katılım gösterdi. Bu durum Divan Başkanı Sürmen’in de tepkisini çekti.

Hele kongrenin en başlarında ise neredeyse yönetim kurulu katılanlardan daha çoktu.

Bugün katılım sayısı merakla bekleniyor yine boş tribünlere mi kongre olacak acaba, bekleyip göreceğiz.

Trabzonspor kongreleri ihtişamlıdır, gövde gösterileri yapılır. Herkes orada olmak için can atar. Ama bu kongrenin ilk günü bu tabilerin hiçbirine uymadı, normalde vekillerin neredeyse ilgi yarışına girdiği bu kongreye sadece vekil düzeyinde CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya katıldı.

Kaya yönetim kurulunun olduğu bölümde protokolde sonuna kadar kongreyi takip etti. Diğer vekillerin ise bugün gelmesi bekleniyor, tam kadro gelen vekiller kongreyi pas mı geçecek?

Bunu göreceğiz.

Şunu da belirtelim Ahmet Metin Genç her zaman olduğu gibi yine yerindeydi, yine kongrenin en çok dikkat çeken ismiydi. Partili partisiz herkes onun Trabzonspor sevgisine imrenerek bakıyor.

TRABZON'DA PATLAMA YAŞANACAK

Türkiye'nin turizmde çekim merkezi illerinin başında gelen Trabzon'da pandemi nedeniyle 2 yıldır turizmcilerin büyük zararı oldu. Özellikle de Arap Emirlikleri'nden ülkemize yapılan turist kısıtlaması turizmi baltalayan konuların başında gelmişti.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek 10 milyar dolarlık anlaşma yapması iki ülke arasındaki ilişkilerin de yumuşayacağının bir göstergesi oldu.

Bu anlaşmanın hemen akabinde Trabzon'da da emlak sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı.

Görüştüğümüz çok sayıda emlakçı Birleşik Arap Emirlikleri'nden çok sayıda yatırımcının Trabzon'dan arsa almak için arayışa girdiği 10 dönümden büyük olmak üzere arsa arayışında bulundukları öğrenildi.

Bu da gösteriyor ki yaz ayında turist hareketliliğinden BAE’den Trabzon'a bir akın olacak. Şehri yönetenlerin bunun bilincinde hareket edip hazırlık yapması bekleniyor.

Toprak satışı konusunda ise kontrollü yapılması noktasında bir denetim mekanizmasının geliştirilmesi gerektiği söyleniyor.

FOTOĞRAFA BAKIN VE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Trabzon’a bölgenin en büyük şehir hastanelerinden biri yapılıyor.

Çalışmalar tüm hızıyla sürerken şehir hastanesi zemini ile ilgili STK’lardan gelen uyarılara daha önce yer vermiştik.

Fakat dün akşam Trabzonspor’umuzun Akyazı’dan galibiyetle ayrıldığı maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrasında 5 saati aşkın tıkanan trafiğini görünce, yine akıllara herkesin sorduğu o soru geldi.

Maç gününde hastaneye gelecek acil hastaları taşıyan ambulanslar bu trafikten nasıl geçecek?

Şu fotoğrafa bakıp bu sorunun cevabını, hiçbir önlem, uyarı alternatif yol planı sunmayan yetkililere sormak isteriz. Birçok hastaneyi kapatıp buraya taşıyacağız ve bazen haftada 2 maç yapacağız…

Dileriz siyasiler, yetkililer buna mantıklı bir cevap verebilirler.

NEDİR ŞU AKYAZI’NIN ÇEVRESİ?

Şampiyonluğa her geçen gün biraz daha yaklaşan Trabzonspor’umuzun Akyazı MP Stadyumu’nun çevresine artık birilerinin bir çeki düzen vermesi gerekiyor.

Öncelikle solmuş dev formalar acilen yenisi ile değiştirilmelidir.

Yeni forma anlaşmasının beklendiği mazereti altına sığınılabilir fakat en azından anlaşma yapılana kadar markasız bir forma ile değiştirilemez mi?

Bir tane şike anıtı var, patlak tekerlekli römorkun üzerinde duruyor. Görüntüsü gerçekten içler acısı…

Stadyum etrafındaki çöp konteynırları çürümüş, peyzaj çalışması diye bir şey yok…

Yeri geldiğinde etinden sütünden her şeyinden yararlandığınız takımın çevresine de bir bakın Allah aşkına... Kaç tane Trabzonspor’umuz kaç tane stadyumumuz var?

ANKARA’DA TRABZON İÇİN ERKEN SEÇİM ZİRVESİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun en çok en sıkı takip ettiği illerin başında Trabzon geliyor. Her ay rapor aldığı Trabzon’dan sık sık İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ilede genel merkezde görüşmelerde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde yine genel merkezde Trabzon’un masaya yatırıldığı 3 saatlik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Trabzon’daki gelişmeler ve durum değerlendirilmesi yapıldı.

Gelecek Partisi genel merkezinde 2022 yılında bir erken seçime kesin gözüyle bakılıyor özellikle ilk ayda olması yönünde de bir öngörü varmış.

İl Başkanı Velioğlu görüşmede Davutoğlu’nun Trabzon şehrini ve teşkilatlarını çok önemsediğini belirterek şunları söyledi:

Toplantıya Teşkilat Başkanımız Selim Temurci, Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Mehmet Kuğu, Trabzon il koordinatörü Bayram Ali Akyüz ve Genel Merkez teşkilat başkanlığı yetkililerimiz de katıldı.

Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Trabzon'da ki teşkilatlanma çalışmalarımız ve bundan sonraki yol haritamızla ilgili raporumuzu sunduk.

Yaklaşan erken seçim öncesinde seçim hazırlıklarının tamamlanması adına yapılması planlanan çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunulmuştur.

Genel Başkanımızın Trabzon'a verdiği özel önem nedeniyle 3 saatten fazla süren toplantımızda Genel Başkanımız Davutoğlu, gerek Trabzon siyaseti gerekse ülke siyasetinde yakın gelecekte gerçekleşmesi beklenen gelişmeler hakkında çok önemli bilgiler vermiştir.

En kısa sürede Trabzon'a gelmek isteyen Genel Başkanımız tüm hemşehrilerine selamlarını göndermiştir.

Sayın Genel Başkanımıza şehrimize göstermiş olduğu hassasiyet ve bizlerle paylaştığı önemli bilgiler nedeniye şükranlarımızı sunuyoruz’. Her ne kadar Cumhur ittifakı ortakları erken seçim yok desede muhalefette erken seçime kesin gözüyle bakıldığı bu toplantı ile bir kez daha gözler önüne serildi.

ZORLUOĞLU NEDEN GÖRÜNMÜYOR?

Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun eşi Sevcan Zorluoğlu'nun 3 Aralık dünya engelliler gününde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, dezavantajlı bireylerle birlikte dans edip oynaması sosyal medyada gündem oldu.

Sevcan Zorluoğlu, Murat Zorluoğlu'nun Elazığ ve Van'daki valilik ve başkanlık görevlerinde daha fazla sahada aktif olarak görünüyor etkinlikler yapıyormuş. Fakat Trabzon'a geldikten sonra nedense bu manada bir geri çekilme durumu söz konusu oldu gibi... Sevcan Hanımı etkinliklerde çok fazla göremez olduk.

Bu eksikliği gören kadın bir okurumuz şehrin büyükşehir belediye başkanının eşi olarak özellikle sosyal faaliyetlerde daha fazla öne çıkması şehrin kadın örgütlerinin faaliyetlerinde daha sık olarak bulunması gerektiğini ifade etti.

Bizce de gerek Valimiz İsmail Ustaoğlu'nun eşi, gerek Büyükşehir Belediye başkanımızın eşinin kadınlara yönelik sosyal faaliyetleri arttırması ve daha çok halkın arasında olmaları gerekir…