CHP, HANGİ KONUDA DİRETMEYECEK…!

CHP Trabzon il örgütü büyükşehir başta olmak üzere bütün ilçelerdeki belediye başkan adaylarının ön seçiminin merkez yoklaması ile mi belirleneceği konusunda bütün yetki ve iradeyi, genel merkeze bıraktı. Trabzon örgütlerinin de genel görüşü merkez yoklaması ile adayların belirlenmesi.. Özellikle yerel seçimlerin genel seçimlerden ayrı bir özelliği olduğu gerçeğinden hareketle belki genel merkez bir çatı adayı belirleyebilir.. Bu çatı adayının da ön seçim ile çıkması mümkün değil… Adının açıklanmasını istemeyen etkin bir il yöneticisi en iyisi merkez yoklaması ile adayımızın belirlenmesidir dedi.. CHP merkez yoklaması ile adayını belirlerken, meclis üyelerinin belirlenmesinde de yine aynı yöntem uygulanacak… Yine merkez belirleyecek.

İŞTE CHP’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI

CHP kulislerinde Trabzon büyükşehir belediye başkanlığının kazanılması yönünde ciddi bir zorluk olduğu seslendiriliyor. Bütün ağırlık Ortahisar’a verilecek… Büyükşehir için ise Sibel Suiçmez’in adı geçmeye başladı. Suiçmez yıllar önce DSP’nin Trabzon büyükşehir olmadan önce belediye başkan adayıydı ve o dönem performansı da bir hayli iyiydi… Şimdi de performansı iyi olabilir deniyor.. CHP’nin bütün ağırlığı ile Ortahisar’a yükleneceğine dair genel bir kanaat oluşmuş durumda. Bunun için birçok isme gidilecek.. En başka Volkan Canalioğlu’na… Turgay Şahin ve Ömer Hacısalihoğlu’nun adı da geçiyor… CHP kurmayları; Beşikdüzü, Tonya, Ortahisar ve Düzköy’de ilçe belediye başkanlıklarını kazanabilecekleri yönünde tahminler yürütüyor..

CHP, TONYA’YI MERCEK ALTINA ALDI

CHP’nin son genel seçimlerde Trabzon özelinde yaptığı değerlendirmede, Tonya’da en az 2 bin fazladan seçmen olduğu tespit edildi.. Yani, ilçe’ye Trabzon’un değişik yerlerinden 2 bine yakın seçmen taşındı.. Ve iddia o ki, bu taşıma işlemini de AK Parti yaptı… Bir CHP’li kaynak bu işte başrolü de Cora ailesinin üstlendiğini böylelikle Ak Parti’nin Tonya’da yüksek oy almış izlenimi yaratıldığını söyledi.. Bu iddia gerçek mi değil mi elbette rakamları incelemek gerek… Bu iddiayı ortaya atan CHP’li dostumuz inceleyin göreceksiniz, aslında Ak Parti’nin Tonya’da aldığı gerçek oy % 40 civarlarıdır… İddia böyle… Ama öyle ya da böyle, sonuçta sandıktan çıkan irade geçerli iradedir..

TEŞEKKÜRLER RECEP ÇEBİ

Burada bu sütunlarda dedik ki, kim denizde kıyısı bulunan ilçenin belediye başkanı olarak denize girilebilecek bir yer yapacak ona teşekkür edeceğiz…. Vakfıkebir Belediye Başkan Muhammet Balta çok güzel bir plaj yaptı.. Seneye tam hali ile hizmete girecek.. Her şeyi ile dört dörtlük. Şimdi de Araklı Belediye başkanı balıkçı barınaklarının kale önü tarafındaki koyu denize girilebilecek bir yere dönüştürdü.. Emeğine, ufkuna ve halkına karşı böyle bir hizmeti gerçekleştirdiği için de Recep Çebi’ye teşekkür ediyoruz… Bu tür denize girilebilecek yerler çoğalmalı… Trabzon denizle küs olmamalı..

HAKAN USTA TAMAM GİBİ..

Uzun zamandan bu yana Trabzon Sağlık Müdürlüğüne yapılacak atama konusunda ciddi bir sıkıntı vardı.. Kim atanacak diye.. Siyasi İrade, bu konuda kararını verdi.. Önceki gün iktidar partisinin milletvekillerinin de katıldığı Ak Parti yönetim kurulu toplantısında Hakan Usta konusunda siyasi bir irade belirlendi… Şimdi, görev vekillerdeymiş, Ankara’da bu işi takip etmek üzere; Muhammet Balta ve Adnan Günnar görevlendirilmiş

REVİ’NİN YAKIN DOSTUNA EMANET…!

Trabzon Yatırım adasının bütün işlemlerini takiple, Ak Parti il başkanı Haydar Revi’nin çok yakın dostu bir isim görevlendirildi. Revi Trabzon il genel meclisi başkanıyken, İstanbul il genel meclisi başkanlığı yapan aynı dönemin il genel meclisi başkanlığını yürüten Hasan Büyükdede, bakan yardımcısı oldu… Bakan Varank da bakan yardımcıları arasında görevlendirme yaptığında Hasan Büyükdede’yi yatırım adasından da sorumlu görevlendirmede bulundu… Artık, Büyükdede’nin kontrollüğünde yatırım adasının bürokratik işlemleri sürdürülecek.. Büyükdede bu görevlendirmeden sonra Haydar Revi’yi aradı.. Bu ayın ortasında Trabzon’dan bir heyet Büyükdede ile masaya oturacak.. Revi, Büyükdede’nin başarılı ve güçlü bir iş adamı olduğunu hatırlatarak, il genel meclisi başkanlığımız döneminde Büyükdede’yi bir kaçkez Trabzon’da misafir etti.. Trabzon’u bölgeyi seven bir arkadaşımızdır dedi..