O İSİM REVİ’YE RAKİP OLUR MU? 

Ak Parti’de en uzun dönem gençlik kolları başkanlığı yapan ve döneminde teşkilatın adından sıkça söz ettiren, AK Parti Milletvekili adaylığı temayül yoklamasında birinci çıkan isim Mehmet Karaoğlu. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Karaoğlu’nun ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongreleri öne çekince bazı kesimler tarafından İl Başkan adayı olarak kullanılmaya başlandı. 

Bu gayet normal ama Karaoğlu için birinin öbürünün adamı yaftaları birçok kişiyi rahatsız etmiş durumda.

Karaoğlu Revi görevinin başında iken böyle şeylerin konuşulmasının teşkilat düsturuna aykırı olduğunu belirtiyor ve şu anda görevini en iyi şekilde yapmanın gayretini gösteriyor.

Görevden hiçbir zaman kaçmayan Karaoğlu aday olmadığını da yakın çevresine söylemiş.

Tabi ki o da biliyor Ak Parti’de görev istenmez, verilir. 

Bakalım kongreler yaklaştıkça daha kimlerin isimleri gündeme gelecek.

mehmet karaoğlu ile ilgili görsel sonucu

BAŞKAN YARDIMCISI DEDEKTÖRLE ARIYOR 

fatih göktaş ortahisar ile ilgili görsel sonucuTurizm kenti Trabzon’da özellikle meydan bölgesindeki çöp konteynırlarının yarattığı görüntü ve çevre kirliliği büyük tepkilere neden olmuştu. 

Yıllardır dile gelen çöp konteynırlarını yerin altına gömme projeyi nihayet Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sayesinde hayat buldu.

Genç’in çevre mühendisi olan yardımcısı Fatih Göktaş’ın da yoğun gayretleri ile çöp konteynırları yer altına alınmaya başlandı.

Fakat bazı bölgelerde istenilen yerlere gömme çöp konteyneri yerleştirmekte sorunlar yaşandığı duyumunu aldık.

Altyapı sistemlerinin elvermediği bazı noktalara maalesef konteyner yerleştirmek mümkün değil.

Ama Başkan Yardımcısı Göktaş kafaya koymuş ve dedektörlerle yeraltından geçen kabloları takip ederek Trabzon meydanında da bu işi halledeceğini belirtti.

Dileriz en kısa sürede bu sorun hallolur ve Trabzon gerçekten meydandaki bu kirlilikten kurtulur. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

EL DEĞİŞTİRİNCE RUHSAT ALAMIYORLAR

İlgili resimTrabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan vekili Turgay Şahin, önemli bir konuyu gündeme getirdi. Konu yangın merdiveni… 

Açıklamak gerekirse, farz edelim mevcutta 2. katta bir işyeri faaliyette. 

Sizde bu iş yerini alıyorsunuz. Ruhsat değişeceği için Trabzon Büyükşehir’e gidiyorsunuz.

Ancak binanızda yangın merdiveni olmadığı için ruhsatı alamıyorsunuz. Peki ne olacak?

Binaya yangın merdiveni yaptırmak lazım.

 Ancak Trabzon’da özellikle şehir merkezinde çarpık yapılaşma ne yazık ki bu duruma çoğunlukla izin vermiyor. 

Bu durum da yukarıda dediğimiz gibi Şahin, tarafından dile getirildi ve çözüm bulunmasını istedi. 

Trabzon’da aslında bu sorun bir süredir var ve çokça da mağduru söz konusu. 

Şahin’e kulak vermek gerekirse, “Örneğin bir binanın 3. katında kuaför dükkanı var. 

Bu dükkanı yıllardan beri işletiyor. Yine aynı meslekte el değiştirdiğinde yeni ticari mekan sahibi belediyeden işyeri ruhsatı almak için müracaat ettiğinde zabıta diyor ki, “Git Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeden bana yangın raporu getir. İtfaiye de incelemeye gittiğinde yangın merdiven yok, diye rapor vermiyor.

Rapor vermeyince zabıta haklı olarak buraya iş yeri açma ruhsatı tanzim edemiyor. 

İşletmeci değiştiğinde bu iş ortaya çıkıyor. 

Sadece belediyelerin değil bakanlığın çözmesi gereken bir şey. 

Yeni binalarda, yeni ticari alanlarda tamam bu, ama eskisine de bu vatandaşların mağdur olmaması için çözüm getirmek gerekiyor. 20 yıldan beri faaliyet gösteren bir işletme olsun, el değiştirdiği zaman iş yeri ruhsatı için bu tip sorunlar gündeme geliyor” dedi. 

Şahin’in gündeme getirdiği bu sorun ilerleyen günlerde nasıl çözülecek bakalım….

YENİ İKİ MÜDÜRLÜK GELİYOR!

Trabzon Ortahisar Belediyesi bildiğiniz büyük ihtimalle bu ayın sonuna doğru yeni binasına taşınmaya başlayacak. Ancak Ortahisar Belediyesi’nde de geçtiğimiz aylarda Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yaptığı gibi teşkilat şemasında değişikliğe gidiyor. 

Ancak Ortahisar Belediyesi, Trabzon Büyükşehir gibi bazı birimleri kapatmayacak. Yeni 2 tane birim eklenecek. Bunlar, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Satın Alma Müdürlüğü olacak. 

Bildiğiniz gibi bu birimler daha önce Özel Kalem Müdürlüğüne bağlıydı. Şimdi ayrılarak tek başına müdürlük olacak. Trabzon Büyükşehir’in yeni Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı kimin olacağı gazeteciler arasında tartışılırken, buna Ortahisar’da eklenecek gibi duruyor. 

Ortahisar için tabiki mevcutta çok güçlü bir aday var ancak, henüz resmen bu işlem gerçekleşmediği için konuşmak erken olur.

2019 YILINDA 3 MUTLULUK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Denetçisi Osman Abanoz  2019 yılında 3 mutluluğu bir arada yaşadı.

Büyük oğlu SGK Eczacılarından Eczacı Murat Emre 'nin Osman Kağan adlı bir oğlu olunca torun sahibi oldu. 

Küçük oğlu Emir Vehbi Trabzon Fen Lisesini bu yıl bitirip Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı.Ortanca oğlu Fehmi Kerim de Avukatlık stajını bitirerek Avukat  oldu.

Avukatlık ruhsatını dün alarak Trabzon Barosuna kaydını yaptırdı. Av Fehmi Kerim Abanoz aynı zamanda Kamu Hukuku alanında Trabzon Üniversitesinde  Yüksek lisans yapıyor.

Abanoz evlatlarıyla arkadaş gibi ve onların bu başarılarıyla iftihar ediyor.

Bu noktada Abanoz örnek bir baba modeli çiziyor. 

TRABZONSPOR İSİMLERİ YAYINLAYACAK!

ResimEvet başlıktan da okuduğunuz üzere Trabzonspor’da şu sıralar hummalı bir çalışma var. 

Hemen hemen tüm bölgelerde yaptığı ataklarla adından söz ettiren Bordo Mavililer mağazacılık faaliyetlerinde de rekor kırdı.

3 ayda 35 milyon TL’lik bir ciro yakalayan Bordo Mavililer toplu forma alım yapanları onure edecek. 

Konuyla ilgili Trabzonspor medya biriminde çalışmalar devam ederken listedeki tüm isimler için teşekkür edilecek.

Bu arada gelen bilgilere göre toplu forma alımı yapan iş insanlarının %80’nin ihtiyacı karşılanmış durumda.

Trabzonspor Kulübü artık üreticisi olan Macron firmasıyla öylesine sıkı dostluklar kurdu ki yakında yeni bir sözleşme haberi bile gelebilir….

STURRİDGE BAKIN KİME GİTMEK İSTEDİ!

ResimTrabzonspor’un geçtiğimiz hafta takımla birlikte çalışmalara başlayan Daniel Sturridge şu sıralarda İngiltere’de bulunuyor.

4 gün izin verilen takımda eksikleri bulunan Obi, Donis Avdijaj ve Fıratcan Üzüm İstanbul’da özel antrenman programına tabi tutulmuştu. 

Sturridge’nin de bu programa dahil edilmesi beklenirken İnigiliz forvet Trabzonspor yönetiminden dikkat çeken bir talepte bulundu. 

Trabzonspor ile antrenmanla çıkan ve aşırı yükleme yapan oyuncu İngiltere’ye çocukluktan beri göründüğü fizyoterapistine gitmek istedi.

Trabzonspor’dan “Tamam, sonuçları da bize gönder” cevabını alan Daniel Sturridge buradaki işlemlerinin ardından Trabzon’a dönüp takıma katılacak. 

Trabzon’da da maç temposu depolayacak oyuncunun Gençlerbirliği mücadelesinin ikinci yarısında forma giymesinin muhtemel olduğu gelen bilgiler arasında….