TRABZON’DA DOLMUŞ RANTI VE BÜYÜKŞEHİR 

Trabzon’da her ne kadar birileri gariban edebiyatı yapsa da dolmuşlar üzerinde büyük rant olduğunu bilmeyen yoktur. 

Bakmayın siz öyle araçların hurda falan oluşuna, mal sahipleri lüks araç almayarak bir nevi masraftan kaçıyor, yazın klima olmadığı için minibüslerin kapısı açık gidiyor.  

Engellileri araçlarıyla, çocuk arabası olanları arabalarıyla ulaşım araçlarına almayan, alırken yüzlerini ekşitenler bile oluyormuş. 

Kar yağdığında kamu hizmeti bile yapmayanlar var.. Bir de kar lastiği mi alacağız diyorlar.

Ama bazıları var ki kıyafetiyle, üslubuyla herkese örnek oluyor. 

Bunlar çok istisna ve az sayıda. 

20 bin TL’lik araçlarla hizmet verilen durakların bugün hat fiyatları 1.5 milyonu bulmakta ve hatlar arası geçişlerde büyük rantlar sağlanmakta. 

Şimdi zamanında taksiden minibüse geçilirken yaşanan kaosun bir benzeri minibüslerin büyütülmesinde ve modernizasyonunda yaşanıyor. 

Varsın yaşansın, her değişim sancılı olur. Bu da öyle olacak. 

Ama, ne olursa olsun, dolmuşlar ya değişecek ya değişecek.

Başkan Zorluoğlu’nun dediği gibi Trabzon halkına ve kentine yakışır bir sistem gelecek.  

İster mevcut haliyle kalsın, ister araçlar büyütülsün, isterse otobüs uygulamasına geçilsin. 

Burada önemli olan dolmuş. Sahiplerinin ne düşündüğü değil, Trabzon’a yakışır bir toplu taşıma yönteminin ortaya konulmasıdır. 

Hat sahipleri arasında, Trabzon Şoförler Odası ve karşısındaki bir grubun çatışmasına bu şehrin kalitesi kurban edilemez. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve tüm birimlerinin bu hassasiyetinin, sonuna kadar şehir olarak arkasında durmalıyız. 

DOLMUŞLARIN MODERNİZASYONU, SEÇİMİ GETİRİR Mİ?

Flaş gelişme! Trabzon sandığa gidiyor!Trabzon’da dolmuşların modernizasyonu daha çok tartışılacağı benziyor. Evet bir modernizasyon yapılacak ama süreç bayağı bir sancılı olacak. 

Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetimi ile Durak Başkanları bir araya geldi. 

Dün gün boyu haberi size aktardık bugün de arkasında yaşanılanları yazalım dedik. 

Birincisi toplantı saat 10:00 sıralarında başladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı saat 13:00’a doğru bitti. 

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hazırladıkları taslak projeleri slayt eşliğinde durak başkanlarına tanıttı. 

Ardından bir çok durak başkanı söz isteyerek hem itirazlarını, hem de önerilerini dile getirdi. 

Toplantıda zaman zaman sesler yükseldi…

Sesler yükselsin ya da yükselmesin.. Artık dolmuşların modernizasyonu için ok yaydan çıktı.. Kimse geri adım atmaz.. Attıramaz..

Dolmuş modernizasyon, Şoförler odasında olağanüstü seçim getirebilir mi..? Getirse ne olur.. Yani bu modernizasyondan geri mi adım atılacak.. Buna kimsenin cesareti olmaz…

Kuşkusuz modernizasyon yapılırken de şoför esnafının mağdur edilmemesi gerekiyor..

Bu hassasiyete de dikkat..

PEKİ TRABZON HALKI NE DİYOR?

trabzon dolmuş sırası ile ilgili görsel sonucuGün boyu dünkü gelişmeleri haber yaptıkça, haber merkezimizi gerek mesaj ile gerekse telefonla arayan duyarlı vatandaşlarımızın Büyükşehir Belediyesinden şöyle bir talebi oldu.

Bu işin üç ayağı var.

  1. Belediye

  2.  Dolmuşçular

  3. Trabzonlular yani halk.

Bu görüşmelerde halkta olmalı.. Halkı ya belli sayıda muhtar temsil edebileceği gibi Tüketici Derneklerinden temsilciler de olabilir.

Trabzonluların bu önerisini ciddiye almak gerek.

Tabi bu arada Trabzonluların yüzde yüzü, dolmuşlardaki modernizasyonun artık yapılması kanaatinde…

AKYAZI STADI’NDA İLGİNÇ DETAY 

trabzonspor göztepe ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’da top toplayıcı çocukların topu ısrarla oyuna geç sokması artık sadece taraftarın dikkatini çekmekle kalmıyor, maçın sonucunu da doğrudan etkiliyor. 

Trabzon’da oynanan maçlarda top toplayıcı çocukların saha içinde oynanan oyundan bihaber olmaları taraftarlardan sonra futbolcuları da çıldırtma noktası getirdi. 

Trabzonspor’un altyapısından seçilen çocukların takım ataktayken topu oyuna geç sokmaları, rakip ataktayken erkenden topu atmaları bordo mavili futbolculara kendi sahasında deplasmanı yaşatıyor. 

Geçtiğimiz günlerde oynanan ve Trabzonspor’un Göztepe’ye 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada Göztepeli futbolcularla ahenk içerisinde olan top toplayıcı çocuklar oyunu yavaşlatırken Sosa, Pereira ve Novak’ı çıldırttı.

Maçı stadyumdan takip eden taraftarlar özellikle Sosa ve Pereira’nın top toplayıcı çocukları sık sık uyardığını gördü. 

Trabzonspor’un şampiyonluğa uzanması muhtemel olan bu yolda böyle bir amatörlüğe izin vermemesi ve bu konuya acilen çözüm getirmesi gerekiyor. 

Geçen yılın başından başlayan ve bugüne kadar uyarısız gelen bu süreçte hataların, amatörlüğün sık sık arttığını ve bu durumun rakibe avantaj sağladığını üzülerek takip ediyoruz. 

Top toplayıcı çocuklar içerde oynanan maçın ciddiyetini, binlerce taraftarın ve içerde mücadele eden futbolcu ağabeylerinin mücadelesinin farkında olmaları gerekiyor aksi halde herkese basit gelen bu durum nedeniyle içerde çok puan kaybederiz.

TRABZONLU O İSME BASIN İLAN'DA ÖNEMLİ GÖREV... 


Trabzon'un yetiştirdiği önemli isimlerden Bilgisayar Mühendisi Ömer Faruk 

Kaya, uzun süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli iştiraklerinden olan İSPARK'da üst düzey yönetici olarak görev yapıyordu. Görev süresi boyunca başarılı birçok icraata adını yazdıran,

İSPARK’ın bilgi İşlem altyapısına ve teknolojik otoparkların geliştirilmesine önemli katkılar sağlayan 

 Ömer Faruk Kaya bundan böyle Türkiye'nin en önemli kurumlarından olan Basın İlan Kurum Genel Müdürlüğü'nde hizmetlerine devam edecek. 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Müdürlüğü görevine  getirilen, burada da önemli icraatlara imza atacağından şüphe duymadığımız hemşehrimiz Ömer Faruk Kaya'ya yeni görevinde başarılar dileriz. 

Artık Trabzon'un Basın İlan Kurumu'nda çok güçlü bir ayağı oldu.

YUSUF RİZELİ YAPTI YAPACAĞINI… 

Reklamcılık tabela vb her alanda Trabzon’da bir marka olan Yusuf Rizeli yaptı yapacağını dedirtecek bir olaya imza attı..

Dekotaya uygulanan Atatürk duruşunu isteyen okullara ücretsiz veriyor.

Rizeli ülkesine, vatanına Trabzon’a Atatürk’e düşkünlüğünü sözde değil böylece özde göstermiş oldu.

Biz de tebrik ediyor… Alkışlıyoruz..