VEFA VE MEHMET ÖKSÜZOĞLU

Trabzonspor’un sessiz ama önemli, sessiz ama vefakar, sessiz ama özverili, sessiz ama cebinden ödedikleri ile bir sembol olan ve İngiltere’de yerleşik yaşayan Mehmet Öksüzoğlu’nun cenazesi, Çaykara’da kılındı.. Ve edebi istirahatgahına kaldırıldı.

Cenaze törenine, birlikte yöneticilik yaptığı Trabzonspor’un önceki dönem yöneticileri da katıldı.

Faruk Özak, vefasını gösterdi.

İskender Önal da..

Yusuf Ziya Yılmaz ve Alpaslan Özdemir.. Cenazede hazır bulundu.. İskender Önal, rahmetlinin çok duyarlı bir Trabzonsporlu olduğunu söyledi.. Yusuf Ziya Yılmaz çok samimiyetim yoktu ama birlikte yönetim kurulu üyesiydim, cenazede olmaz zorunluluğu hissettim ve son yolculuğuna uğurladım, hakkımı halel ettim.

Faruk Özak’a gelince.. O zaten hep vefalıdır.. Hep kadirşinastır ve Öksüzoğlu’nu yalnız bırakmadı.

İskender Önal da.. Vefanın adıydı ve dün oradaydı..

Cenazede Trabzonspor eski teknik direktörlerinden Hüseyin Çimşir ile İngiltere’de olduğu yıllardan Mehmet Öksüz’ün çok desteğini gören kulüp doktorlarından Hasan Ayvaz da vardı.

Cenazede Trabzonspor eski Asbaşkanlarından Nevzat Şakar'da vardı. 

Öksüzoğlu ailesine yeniden sabırlar diliyoruz..

TRABZONSPOR İKİ ÇELENKLE Mİ TEMSİL EDİLDİ?

Mehmet Öksüzoglu’nun dünkü cenazesine Trabzonspor kurumsal olarak temsil edildi mi? 

Edildiyse kimle edildiği, cenazeye katılanlar tanımadı.. Tanıyamadı.. 

Tanınan bir yönetici cenazede yoktu. Belki tanınmayan yönetici vardı. 

Onu da bilemiyoruz, Trabzonspor’un kurumsal yapısı buna bir açıklama getirirse, buradan yayınlarız.

Oysa, orada tanınan bilinen Mehmet Öksüzoğlu ile de dostluğu olan bir yönetici olamaz mıydı.. 

Genel Sekreter, genel sayman yönetimden önemli isimler.. Vefa semt adı mıydı.

Haa, bu arada belirtelim, her halde ayıp olmasın diye başkan ve as başkan adına Trabzonspor’dan çiçek de cenazeye gönderildiğini belirtelim..

BİRİ GELME Mİ DİYOR?

DP’ye katıldığı günden bu yana partinin Türkiye’deki teşkilatlarını gezen Cemal Enginyurt’un hala Trabzon’a gelmemesi dikkat çekiyor..

Ordu’ya geldiğinde birkaç saatlik Trabzon’a niye gelmez ki..

Kulağımıza gelenlere göre Enginyurt, il başkanlığına bir toplantı düzenleyin geleyim diyor o toplantıyı bekliyor.. 

İl Yönetimi de Enginyurt’un adına layık bir organizasyonla şehre davet edeceklerini belirttiler..

SELAHATTİN ÇEBİ’NİN HEDEFİ NE?

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi dün yürütme kurulu üyeleri Mustafa Kurt ve Abdurrahman Seymen ile birlikte 61saat.com haber sitemizi ziyaret etti. 

Kendisiyle uzun soluklu yaptığımız röportajda hedefinin ne olduğunu sorduk. 

‘Verilen görevi en iyi şekilde yapmak’ şeklinde siyasi bir cevabın ardından önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin ‘Ortahisar alacağız’ iddiasını gerçekçi bulmadığını söyledi. 

Ortahisar İlçe Başkanlığı için oluşturduğu yönetimin hep generallerden oluştuğunu sahada çalışacak kişiler olmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Çebi İlçe Başkanlığı’nın Suluhan’a taşınacağı yeni binanın daha geniş ve verimli bir şekilde kullanılarak bir eğitim üssü haline getirileceğini özellikle ifade etti. 

Ortahisar’a neden Ortahisar’dan başkan seçilmiyor veya neden Ortahisar’dan bir milletvekili yok sorusuna da ‘Trabzon tüm ilçelerdeki insanların merkezde toplandığı bir şehirdir. Bende başka ilçeden olsam da ömrümü Ortahisar ilçesinde geçirdim. Benim için görev verilen kişinin ilçesi köyü değil, başarısı kabiliyeti önemlidir’ dedi. 

Yönetim kurulu listesi ile ilgili de önemli bilgilendirmelerde bulunan Çebi’nin önemli açıklamalarını bu linkten okuyabilir ve izleyebilirsiniz.

DENETİMLER VE SOSYAL MESAFE

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs Salgının önüne geçmek için dün tüm Türkiye’de Dinamik Denetim Süreci başlattı. 

Denetim süreci kapsamında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’de Trabzon’da, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu birlikte Meydan ve Kunduracılar Caddesi ile Maraş Caddesinde çeşitli denetimler yaptı. 

Aslında bu denetim değil daha çok vatandaşları Koronavirüs salgınına karşı uyarı şeklindeydi. Bu şekilde denetimler gerçekleşirsen ister istemez kalabalıklar olmuyor değil. 

Korumalar,  yetkililer ve biz basın mensupları ciddi bir kalabalık oluşturuyoruz. 

Burada yanlış anlaşılmasın kendimizi ayrı tutmuyoruz. Herkes elinden geldiğince sosyal mesafeye dikkat etmeye çalışıyor ancak biz de dahil bazen bu hassasiyeti gösteremeyebiliyoruz.  

Ki dün ki denetimde de zaman zaman sosyal mesafenin sıfıra indiği görüntüler yaşanmadı değil… 

Denetimler sırasında Vali Ustaoğlu ile Orgeneral Çetin’in konuşmalarına da şahit olduk.

Gözlemlerinde hemen hemen herkesin maskesini taktıklarına dikkat çektiler. 

Evet herkes sokakta maske takıyor ancak evlerde durum aynı mı? İşte bütün mesele de burada. 

Zaten Vali Ustaoğlu ve Orgeneral Çetin, vatandaşlara en çok bu noktada uyarılarda bulundu.

Özellikle evlerde, kapalı ortamlarda bir araya gelinmesinden kaynaklı virüsün bulaştığını söylediler. Bu denetimler artarak devam edeceğini de belirtelim.

Bu arada Vali Ustaoğlu ve Orgeneral Çetin, daha önceden de taşınıyorlar. Aslında beraberde çalışmışlar…

BÜYÜKŞEHİR’E ÖDÜL VE OKTAY SÖĞÜT 

Ortahisar Belediye Meclis üyesi Oktay Söğüt, Büyükşehir Belediyesinin sağlıklı yaşal endeksi dalında büyükşehirler arasında 2’inci seçildiğine dair kamu oyu bilgilendirme açıklamasına detay bir cevap verdi.

Söğüt’ün cevabı hakikatten ilginç. İddialara da gerekçeleri de…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Trabzon Büyükşehir’e Bir Ödül Daha’ başlığıyla duyurdu; ‘2020 yılı İnsani Gelişme Ödülleri sahiplerini buldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 30 büyükşehir belediyesi arasında yapılan değerlendirmede Sağlıklı Yaşam Endeksi dalında ikincilik ödülü aldı’. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu açıklamayla, 30 büyükşehir arasında ikinci olmuşuz intibahı yaratmaya çalışsa da, İnsani Gelişme Ödülleri sonuçları incelendiğinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin her ne kadar bir ödül almış olsa bile, aslında kazanırken kaybetmiş olduğu görülecektir. 

Nasıl mı? 

İnsani Gelişmişlik Endeksi’ni belirleyen dokuz alt endeks var. Dokuz ayrı endeksin, her biri için ilk beşe ödül verilmiş. Yani dağıtılan tam 45 ödül var. Belediye sayısı 30, ödül sayısı 45. Büyükşehir Belediyelerinden; Ankara 7, İstanbul 7, İzmir 6, Muğla 3, Antalya 3, Eskişehir 3, Bursa 2, Konya 2, Sakarya 2, Denizli 2 ve Adana 2 ödül birden alırken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir ödül almış çok mu?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin dereceye girdiği endeks; Sağlıklı Yaşam Endeksi. Sağlıklı Yaşam Endeksi sıralaması belirlenirken göz önüne alınan değişkenler; On binde kişiye düşen doktor, yatak ve ambulans sayısı ile bebek ölüm, intihar ve kaba ölüm hızı. Bu değişkenlerden hiç birinin iyileşmesinde bir katkısı olmayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu ödülle hava atması doğru mu? 

Ve en önemlisi, aslında en acısı ise; Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu dokuz endeks bir araya getirilerek oluşturulan ana endekste (İnsani Gelişme Endeksi), ortalamanın altında kalmış olması. 30 Büyükşehir Belediyesi’nin değerlendirildiği listede, ilk üç sırayı İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri almış, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ortalamanın altında kalarak 17’nci olmuştur. 

Hiç kimsenin İnsani Gelişme Ödülleri nedir diye bakmayacağını düşünerek, sadece aldıkları ödülden bahsedilmesi ne o makamlara yakışır, ne de Trabzon halkının saf yerine koyulması affedilebilir…