AHMET KAYA’YA GELEN TELEFONLAR

CHP’nin meclisteki performansı en yüksek en aktif milletvekillerinden biri olan Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya pandemi döneminde en çok vatandaştan geçim sıkıntısı ile ilgili telefonlar aldığını belirterek, hükümetin destek programlarından hiç yararlanamayan insanların da serzenişleri ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Kaya, pandemi öncesi bana gelen 10 telefondan 9’unun iş talebi ile ilgili olduğunu şimdi ise 10 telefonun 8’inin ‘açız’ feryadı olduğunu belirtti..

Kaya, 61saat’in sokak röportajlarında fenomen olan Trabzonlu berberin söylediklerinin (mekanı kapatan hesabı öder) Türkiye gerçeği olduğunu da belirtti, Trabzon’a önümüzdeki günlerde geleceğini ve yasak bittiğinde ilk ziyaretini de o genç berbere yapacağını ifade etti.

KÖSEOĞLU KENDİNİ YOLLARA VURACAK

Ak Parti, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin ekibinde görevlendirilen Ayşe Sula Köseoğlu, Ramazan Bayramı sonrası kendini yollara vuracak.. 

Sorumlu olduğu iller arasında yer alan Kars ve Iğdır illerine ziyaretle işe koyulacak olan Köseoğlu buradan edindiği izlenimleri bir rapor halinde genel merkeze sunacak.. 

Tabi bu arada sorumlu olması da Köseoğlu, Kars ve Iğdır’dan önce Trabzon’un bütün Ak Parti belediye başkanlarını da ziyaret edecek. 

ERDOĞAN BAYRAKTAR NE YAPIYOR?

Kim ne derse desin, memleketi olan Trabzon ve ilçelerine bakanlığı döneminde sadece 1,5 yılda  100 ü aşkın yatırım, hizmet, destek, istihdam, proje, yardım ve birçok alanda hizmete imzası olan bir isim. 

Kazandığı her şeyi kazandırdığı her şeyi çalışmaya üretmeye borçlu olduğunu söylemekle kalmıyor bunu hala 72 yaşında olmasına rağmen sürdürüyor. 

Bu şehrin değil bu ülkenin çok önemli bir değeri. Devlet kademesinde görev aldığı süreç içersinde yüz binlerce konut inşa ederek hem de devletin kasasından bir lira çıkmadan aksine devlete para kazandırarak gerçekleştirdiği toplu konut hamlesi ile dünya devletlerinin kapısını çaldığı bir isim. 

KİPTAŞ, TOKİ, Emlak Konut GYO, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bu süreçte ayağa kaldırdığı İller Bankası ile başarılarını taçlandırmış bir isim. 

Tüm bunlana rağmen mütevaziliğinden de ödün vermiyor.  

Derler ya ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu söze cuk diye oturan isim olan Bayraktar yine durmuyor. 

Ülkesine ve şehrine böylesine kazanımlar sağlamış biri olarak üretmekten vazgeçmiyor. 

Şimdilerde ülkemizin üretimi ihtiyacı var diyerek Kırklareli Demircihalil köyünde taşlık kayalık ve çalılık bir arazi ıslah ederek çiftlik kurdu. Tarım yapıyor. İnek tavuk koyun yetiştiriyor. 

Gençlere taş çıkarırcasına azimle gayretle büyük bir hevesle başarı hikayesine örnek alınacak yenilerini ekliyor. 

Ve diyor ki ‘Üretmek insana mutluluk veriyor’.  Aynı zamanda Trabzon’un simgesi haline gelen muhteşem bir cami ve külliye inşaatının da yapımını tüm hızıyla sürdürüyor. 

Yeni nesile örnek olan Bayraktar’a Maşallah diyor yeni iş alanında başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun.

BİR GAZETECİNİN BAŞINA GELENLER!

Trabzon yerel medyasının önemli isimlerinden Avni Özaslan, uzun yıllar yerel gazetelerde görev yaptıktan sonra Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi basın bürosunda göreve başladı. 

Gümrükçüoğlu görevde olduğu sürece de Özaslan, basın bürosunda önemli görevler üstlendi. 

Yeni dönemde Gümrükçüoğlu’nun basın bürosunda yer alan bazı görevlilerle çalışılmama kararı alındı. 

Daire Başkan Ahmet Yoloğlu ile Avni Özaslan başka birimlerde görevlendirildiler..

Avni kardeşimiz Yomralıdır.. Ve son yerel seçimlerde İYİ Partili Mustafa Bıyık’a desteğini verdi.. 

Ardından Ak Parti ile Yomra Belediyesi arasındaki rekabette Özaslan sosyal medya paylaşımlarında Mustafa Bıyık’tan yana tavır aldı.. 

Bu da hem Ak Parti’de hem de belediyede haliyle sıkıntı yarattı.

Şimdi, öğrendiğimize göre Özaslan’ın belediye ile ilişkisi kesilmiş. Bu duyum dilden dile yayılıyor. 

Taraftara sorduk, resmi bir yazı yok. Ama belediye ve Yomra Ak Parti kulislerinde bu yönde bir söylenti var. 

KİTABIN ÇIKTIĞI GÜN…

Dün bu köşede, Hasan Kadayıf’ın kaleme aldığı 100 Ganitalı kitabından bahsetmiştik.. Kitapta Ganita’da doğan, yaşayan, büyüyen, yolu Ganita ile keşisen sanat dünyasından bilim ve spor alanına kadar geniş yelpazede şehre emeği geçenlerin hayat öyküleri anlatılıyordu.

Kitabın piyasaya çıktığı gün, 100 Ganitalı içinde önemli bir sima Erkan Özpamir yaşamını yitirdi… 

Denizciliğin piri Özpamir, aynı zamanda Trabzon-İran deniz yolu ticaretinin ilk yıllarında bu alanda büyük emekleri geçen isimdi.

Kitabın çıktığı gün yaşamını yitirmesi, kaderin bir cilvesi oldu.

Özpamir’e Allahtan rahmet diliyoruz..

BAZI KURNAZ FIRINCILAR

Ramazanın simgesi sofraların vazgeçilmezidir ramazan pidesi. 

Fiyatı ne kadar zamlanmadı dense de gramajı düştü yani Trabzon’da da pide fiyatı pandemide de olsa zamlandı. 

Un, su, akaryakıta gelen zamlar yanında gelmesi normal diyenlerde ver ekmeğe göre fiyatı zaten yüksek zam olmasa da olurdu diyenlerde. 

Hadi bunu geçtik. 

Son günlerde fırınlarla ilgili iki şikayet var. Birincisi küçük ekmek yani tekli ekmek üretiminin yeteri kadar yapılmadığı, fiyatı düşük diye insanları ikilik ekmek almaya zorlamaları. İkincisi de yine pide birlik, bir buçukluk oyunu. 

Fırına giden vatandaşa genelde küçük pide yok deniyor, hep bir buçuk satılmaya çalışılması.

Biz de karşılaştık bir çok fırında aynı yöntem uygulanıyor. 

On tane büyük çıkıyorsa bir tane küçük. 

Pide almaya gelen vatandaş tekli pide isteyince tekli yok isterseniz büyük vereyim deniyor. İftar telaşıyla  belkide teklisi bile fazla gelecek olan eve 7.5 liralıktan almak zorunda kalıyor vatandaş. Bu da israfın kapısını aralıyor.