GENEL MERKEZDEN KONGRE KULİSLERİ 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın siyasi ve basın danışmanı Fatih Yılmaz, birkaç gündür Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Yılmaz, o temaslarında sürpriz bir isimle de bir araya geldi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. 

Yılmaz, fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşınca görüşmenin içeriği de merak uyandırdı. Biz de Yılmaz’ı arayarak görüşmenin içeriğini sorduk. 

Görüşme, tanışma şeklinde geçmiş ve yaklaşık 10 dakika sürmüş.

Yılmaz, Cumhur İttifakı ruhunun devamlılığından dolayı teşekkürlerini sunmuş. Bahçeli ise ittifakın Türkiye’nin geleceğine olan önemine dikkat çekmiş ve Trabzon’la ilgili, ‘Trabzonluları her zaman özel severim’ sözlerini sarf etmiş.

Yılmaz’a da, ‘Her Ankara ziyaretinde hiç çekinmeden mutlaka uğra’ demiş. Yılmaz da ‘elbette’ diyerek misafirperverliğinden ötürü teşekkür edip ayrılmış. 

Daha sonra AK Parti Genel Merkez’e giden Yılmaz, buradaki temaslarında partideki ihraçların devam edebileceğini, gereken verimlilikte çalışmayan birkaç ildeki birim başkanlarının görevden alınabileceği bilgisini edinmiş. Trabzon’la ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını da özellikle belirtti. 

Yılmaz’ın bizimle paylaştığı bir diğer önemli bilgi ise, kongre sürecine giren partide bazı illerde çoklu aday ile seçime gidilmesinin seçenekler arasında olduğu ve Genel Merkez tarafından değerlendirildiği oldu.

Çok güçlü bir ihtimal olmasa da bunun düşünüldüğünü söyledi.

Diğer bir seçeneğin de; kurucu il başkanlarından, uygun görülen illerde toparlanmayı yeniden sağlaması adına sorumluluk almalarının talep edebileceği oldu.

Ancak, konuşulan en belirgin kriterin, illerdeki ilçe teşkilatlarının çoğunluğunun desteğini alan, parti teşkilatından gelen ve belli bir kemale erişmiş olması gerektiğini söyledi.

Yani temayüller ve Genel Merkez nezdindeki izlenimler çok önemli. Trabzon ne olur? diye sorduğumuzda ise, ‘Trabzon’da görevde olan başarılı bir il başkanımız var ve Trabzon’un seçimlerdeki var olan başarısı Genel Merkez tarafından da biliniyor.

Başkanımız varken karşısına olası bir rakip çıkması Genel Merkez tarafından hoş karşılanmayabilir görüşü hakim’ cevabını verdi. 

Süreci hep birlikte izleyip göreceğiz ancak Yılmaz’ın temaslarından sonra verdiği bilgiler, Trabzon’da dereyi görmeden paçayı sıvayanları hüsrana uğratacak gibi.

VALİ BİR YANLIŞI NASIL DÜZELTTİ?

val,i ustaoğlu ile ilgili görsel sonucuTrabzon Valisi İsmail Ustaoğlu dün 2019 yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında ilk bine giren 31 öğrenciyi ağırladı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu muhteşem bir olay. Bir şehrin mülki amiri başarılı öğrencileri makamında ağırlıyor, ve onlara değerli olduğunu hissettiriyor.

Tabi bu ziyaret sonrası akıllara Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun temmuz ayının ortasında ilk 1000’e giren sadece Yomra Fen Lisesi öğrencilerini valilikte ağırlaması akıllara geldi.

O tarihte 61saat olarak programda eksik olduğunu ilk bine sadece Yomra Fen Lisesi öğrencilerinin girmediğini diğer öğrencilerin de davet edilmesinin yakışacağını yazmıştık.

Çünkü ilk 1000’deki birçok öğrenci ‘Vali bey bizi neden makamına çıkarmadı’ diyerek moral bozukluğu yaşamıştı, birçok okul müdürü ve öğretmende. 

Trabzon Valisi Sayın Ustaoğlu bunu üzerine 1000’e giren tüm öğrencilerin makama kabulünü istedi. 

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Aktaş da kısa sürede olayı organize ederem ilk 1000’e giren Trabzon’un gururu olan tüm öğrencileri Valilik makamına çıkardı.

Trabzon Valisi ağırladığı 31 öğrenci arasında geçmişte ziyarete gelen Yomra Fen Lisesi öğrencileri de vardı.

Merak ediyoruz Trabzon Valimiz Yomra Fen Lisesi öğrencilerini alelacele makamına çıkaran bürokratlara diğer başarılı öğrencileri neden çağırmadığını sordu mu?

Bunu bilmiyoruz ama eğitim konusunu her zaman önde tutan Trabzon valimize hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Biz de Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

YILLIK İZİNLER TÜKETİLİYOR… 

büyükşehir trabzon ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediyesinde, Başkan Murat Zorluoğlu’nun göreve gelmesinin ardından en çok dikkat çeken konu mevcuttaki isimlerin farklı yerlere atanmasıydı.

Bir önceki belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde aktif görevde olan isimler farklı yerlere atanınca, yıllık izin haklarını da kullanmaya başladı. 

Bazı kişilerin yıllık ve haftalık izinlerini Gümrükçüoğlu’nun 2 döneminde ya hiç ya da tamamını kullanmadıkları için biriken izinlerinin 200 günü geçen bile varmış…  

Tabi bu rakam net değil, sadece kulaktan dolma bir bilgi ama toplam izinlerin hepsi bir anda kullanılmayacakmış…

Muhtemelen izinler ara ara kullanılacaktır.. Sonrasında ne olur, hep birlikte göreceğiz…

TRABZON DOLMUŞLARI NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

trabzon dolmuşları ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un belki de en büyük sorunlarından biri dolmuşların durumu.. 

Bu nedenle bir süredir dolmuşların modernizasyonu için çalışma başlatılmış durumda. Ancak şu ana kadar somut bir durum ortaya çıkmadı. 

Geçtiğimiz aylarda bir çok firma aday araçlarını Trabzon’a getirip şoförlerin incelemesine sunarken karar aşamasında herhangi bir açıklama gelmedi. 

Hatırlanacağı üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da dolmuşların yılbaşından itibaren değişeceğini ifade etmişti. 

Bizde son durumu öğrenmek için Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’yı aradık. Usta, “Çalışmalar devam ediyor” derken kendisine Başkan Murat Zorluoğlu’nun açıklamalarını hatırlattık. 

Ancak ısrarla tarih vermek istemeyen Usta, bir de ipucu verdi: “Koltuk sayısı artabilir” 

Bu durumu daha önce Zorluoğlu’da gündeme getirmişti. 

Konuyla ilgili en kısa sürede bilgi vereceklerini söyleyen Usta,  "Çalışıyoruz uğraşıyoruz, bununla ilgili en kısa zamanda bilgi vereceğiz” demekle yetindi. 

Usta, "Araba bizim için ikinci planda olan durum. Önce esnafın gelir seyiyesini yükseltme ile ilgili çalışma yapıyoruz, sonra diğer konulara ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Gelir seviyesini yükseltme derken, aslında Şoförler Odası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi sadece dolmuşların modernizasyonu ile ilgili konuşmuyor.

Aynı zamanda Maraş Caddesi ve Gazipaşa Caddelerinin trafik akışı ile yapılan bir görüş alışverişi olabilir. Bu caddelere önümüzdeki günlerde muhtemelen hem dolmuşçuların sıkıntıya sokmayacak, hem de Trabzon trafiğini rahatlatacak yeni çözümler gelebilir. 

HEKİMOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN HAMLE!

Trabzonspor’a geçtiğimiz yıllarda başkan adayı olan ve şaibeli denilecek bir şekilde başkanlığı kaybeden Hekimoğlu aradan geçen zaman zarfında spordan hiç kopmadı.

3. Lig ekibi Düzyurtspor’u satın alan Celil Hekimoğlu tamamen kendi sermayesiyle Hekimoğlu Trabzon FK’yı kurdu. 

İlk senesinde şampiyonluğu göğüsleyen Trabzon ekibi maçlarını Ahmet Suat Özyazıcı stadında oynamıştı. 

Tribünü olmayan, suni çim sahada şampiyonluk kazanan Hekimoğlu Trabzon FK maçlarını Vakfıkebir’de oynamak için yaptığı girişimlerden sonuç aldı. 

Akyazı’da yapılması beklenen stadyumda hiçbir ilerleme kaydedilmesi ve Trabzon’da futbol sahalarının yetersiz olması 2. Lig’de mücadele eden Trabzon takımı Vakfıkebir’e kadar itti. 

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta ilk maçında Tarsus’u deviren Hekimoğlu Trabzon FK hafta sonu Afjet Afyonspor ile karşı karşıya gelecek.

BELEDİYE BAŞKANININ ÇOCUK SEVGİSİ 

Göreve seçildiği ilk günden itibaren de seçim çalışmaları zamanında da çocuklara ve yaşlılara özel önem veren Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, gönül belediyeciliğiyle Arsin'de vatandaşların takdirini kazanmaya devam ediyor.

Makamını her kesimden insana açtığı gibi özellikle çocukları davet eden Gürsoy onlara hem çikolata hem de hayallerini resmetmesi için boya ve kalem hediye ediyor.

O çocuklar da çizdiği resimleri Sait başkana getiriyor, resimleri görmek isteyen Sait başkanın makama gidebilir her daim açık.

Sait Gürsoy, yaz kuran kursunda eğitim gören çocukları da unutmamış ve yaz sıcağından bunalan çocuklara dondurma ikram etmişti.

Gittiği kuran kurslarından Yeşilköy'de Feyza ve Berra adlı iki kız çocuğu Sait başkandan oyuncak istemişti.

Başkan da söz vermişti ve BİR  akşam evlerine kadar giderek çocuklara oyuncaklarını hediye etti. Ne diyelim helal olsun tebrikler.

Mesai kavramı gözetmeden her kesimi gönül belediyeciliği anlayışıyla kucaklamak bu olsa gerek..