AK PARTİ DUVARLARI YIKTI

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı uzun zamandır meydan bölgesinde kiraladıkları tarihi binada hizmet veriyor.

Haydar Revi döneminde parti Mumhane bölgesindeki binadan meydan bölgesine taşınmıştı.

Bu bina meydanda olmasından ötürü avantajlıydı.

Başkan Revi’nin ardından Başkan Mumcu ekibinin desteğiyle parti binasının içinde yenilemeler yaptı.

Bu yenileme yapılırken en çok şikayet edilen toplantı salonundaki direklere neler yapılabilir diye düşünüldü.

Toplantı salonunun ortasında bulunan iki kolon duvar için kaldırma kararı geldi.

Çelik güçlendirme sistemi yapılarak salondaki kolonlar kırıldı. Tarihi binada gerçekleştirilen bu işlem partililer tarafından beğenildi.

BİR DOĞRUNUN DA ARKASINDA DURALIM

Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan göreve geldiği günden bu yana özellikle uzmanlık alanı olan trafikle ilgili Trabzon’da güzel uygulamalara imza atıyordu.

Fakat özellikle Çömlekçi Kavşağı’ndaki tıkanmaları önlemek için aldığı kavşağı kapatma kararı belli ki birilerini rahatsız etti.

Kavşak kapalı olduğunda herhangi bir trafik yığılması, sıkışması olmuyordu çünkü araçlar trafik lambası var diye yavaşlamıyordu, hem doğu batı, hem de batı doğu yönünde trafik akışı sağlıklı bir şekilde sağlanıyordu.

Ne olduysa iki gün önce bir buçuk aydır kapalı olan kavşak yeniden trafiğe açıldı.

Maalesef bir doğrunun arkasında bu şehir duramadı.

Birileri bastırdı ve 300-500 metre yol fazla gitmemek için emniyet müdürünün bu kararı çiğnenmiş oldu.

Dediğimiz gibi bu şehir doğruların arkasında top yekûn durmadığı sürece yanlışlarla, yanlış kararlarla sıkıntı çekmeye eziyet çekmeye devam edecektir.

Çömlekçi Kavşağı trafiğe kapalı olmalıdır. Bir ay bu denendi ve doğrunun bu olduğu görüldü….

TRABZON ŞİKAYETÇİ AMA İSTEYEN VAR

Trabzon’da büyük tartışmalara neden olan 65 milyon dolarlık Araklı Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’ni ziyarette bulunan Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, tesisin dünyadaki sayılı tesisler arasında olduğunu belirterek burası ile ilgili sadece eleştiri yapan, eleştirmek için eleştiren, hiçbir çözüm üretmeyen muhalefete gönderme yaptı.

Mumcu, ‘Hep eleştiriyorsunuz ama çöpünüzü nereye atıyorsunuz, bu çöpler bir yerde bertaraf edilmeli, uygun yeri araştırma yapıp gösterin o zaman, ilimizde yapılan tesis dünyada bir çok ülkenin örnek aldığı bir tesistir. Katar’dan Libya’dan gelip tesisi inceleyip aynısından kendi ülkelerine yapılmasını isteyen devlet yetkilileri var. Gerçekten çok modern bir tesis, ama bu çöptür tabi ki az da olsa koku yayacak. Firma yetkilileri iyi niyetli. Kokuyu önlemek içinde özel bir çalışma içindeler’ ifadelerini kullandı.

Bu arada Tesisin ÇED raporu ile ilgili sahte olduğu photoshop yapılarak binaların silindiği iddiaları da bildiğin üzere Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı tarafından yalanlamıştı.

Çöp görüntü olarak yıllar önce Trabzon’un gündeminden kalkmıştı fakat belli ki uzun yıllar konumu tartışılmaya devam edecek.

Çünkü nereye koysan kimsenin istemeyeceği bir tesis olacak…

CEMİYETİN ÖNÜ BÖYLEYSE…

Trabzon’un altyapısının değiştirildiği proje tarihi bir proje olduğu kadar bir hayli sıkıntıyı da beraberinde getiriyor.

Elbette altyapı işi zordur, elbette sabır ve anlayış gerekli ancak öyle şeyler görüp duyuyoruz ki, bu kadar sabır da Trabzonlunun ruhuna aykırı…

Yahu şehrin merkezinde, Gazeteciler Cemiyeti’nin önünde kaldırım üstünde alelade bırakılan boru günlerdir şehrin gündeminde.

Ancak ne bir önlem alınıyor ne de çalışma nihayete erdiriliyor.

Günde en az 40-50 kişi bu boruya takılıp düşüyor ve sabır beklenen halk, her gün yüzlerce beddua ediyor.

Milyon dolarlık proje küçücük bir boru parçası için kötü anılıyor.

Artık MAZ İnşaat’ın mı TİSKİ’nin mi ihmalkarlığı varsa bu ve bunun gibi küçük işlerin kamuoyuna yansımadan halledilmesi gerekir diye düşünüyoruz…

CUMHURBAŞKANI MERAK ETTİ BAŞKAN EKİM SORDU

Okurlarımız hatırlayacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemi ile Türkiye’deki on tane millet bahçesinin açılışını yapmıştı. Açılışı yapılan millet bahçelerinden bir tanesi de deniz manzaralı Akçaabat Millet bahçesiydi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan millet bahçelerinin tanıtımı esnasında gayri ihtiyari şekilde “Ah şu çocukları durdurabilsek de sorsak onlara” cümlesini dile getirmişti.

Akçaabat Belediyesi’nin hafta sonu millet bahçesinde düzenlemiş olduğu çocuk şenliği etkinliğinde mikrofonu eline alan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhurbaşkanının bir yıl önceki söylediği cümleleri hatırlamış olacak ki çocuklara bu minvalde sorular sordu.

Çocuklara sorduğu soruları ve onlardan alınan cevapları da kayıt eden Akçaabat Belediyesi ekipleri görüntüleri Cumhurbaşkanının videosuna ekleyerek sosyal medya hesaplarından paylaştı…

HUGO AİLESİ AYRILACAK MI?

Trabzonspor’da bilindiği üzere Sivasspor maçı öncesi Hugo ile ilgili ‘ayrılacak’ iddiası ortaya atılmıştı.

61saat olarak biz de eşinin ay sonunda Trabzon’a geleceğini ve bu haberlerin doğru olmadığını ifade etmiş ardından da Trabzonspor haberimiz açıklama yaprak doğrulamıştı.

Hugo’nun eşi 1 haftadır Trabzon’da. Aile saadeti yaşıyorlar. Dün de çocukları ve bir İtalyan bakıcı ile Trabzon’un sevilen mekanlarından bir tanesindeydiler.

Oldukça eğlenceli vakitler geçirdiler.

Trabzon’da okul olmadığı gerekçesiyle okuyamadıkları çocukları için online eğitim yolunu seçtiler. Muhtemelen 1 yıl böyle devam edecek.