TRABZONSPOR’U UEFA’DA ZORA SOKAN 3 MADDE

Trabzonspor geçtiğimiz gün UEFA’dan men cezası aldı. Çok ani bir refleksle Başkan Ağaoğlu olaya müdahil olup günün ilk saatlerinde camiaya birlik beraberlik mesajı verdi.

Bu hamle camia içinde tam olarak olmasa da bir toparlanmaya neden olurken daha sonra gerekçeli karar kulüp tarafından çevrildi.

Çevrilinen karar sonrası kulisler yine hareketlenirken 3 maddenin kulislerde çok konuşulduğunu öğrendik.

1. kalem Trabzonspor’un geçtiğimiz aylarda yaptığı ve kulübe girdi sağladığı Sermaye Arttırımı.

2. kalem Trabzonspor’un ödediği vergiler

3. Muharrem Usta’dan mahsup edilen 40 milyon TL’nin gelir olup olmadığı

Bu 3 maddenin nasıl çözüleceğine dair Trabzonspor bir dizi avukat grubuyla geceli gündüzlü görüşmeye başlattı ve oldukça kalın bir dosya hazırlıyor diyebiliriz.

MUHARREM USTA NE YAPACAK?

Trabzonspor Kulübü bilindiği üzere eski başkan Muharrem Usta’yı kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle mahkemeye vermiş ve daha sonra yapılan Genel Kurul’da kulübe verdiği borç miktarından 38 milyon TL düşüldüğünü açıklamıştı.

Bu dosya belli ki UEFA’nın da önüne düşmüş.

Burada Muharrem Usta’dan mutlaka bir muvafakatname istenecektir. Vermesi halinde bir kalem silinecek ama Usta bu duruma ne diyecek?

Usta’nın yakın çevresi bu işin çözüleceği kanaatinde. Usta’nın kırgın olabileceğini söyleyen kişi ve kişiler Trabzonspor’un adım atması halinde gelişmelerin yaşanacağını kaydediyor.

Ayrıca son gelen kulis bilgisine göre Trabzonspor'dan bir yönetici Başkan Usta ile görüşüp bu konuyu çözüme kavuşturmak için ilk adamı attı.  

Hafta başı itibariyle bu konu Trabzonspor'da en önemli gündem maddesi olacak.

TRABZONSPOR MASKELERİ EŞANTİYON

Trabzonspor’un biraz geç olsa da başlattığı maske üretiminde sona doğru gelindi.

Sokak kısıtlamalarının kalktığı  normalleşme adımlarının başladığı bu süreçte görünen o ki birkaç ay daha maske takmaya devam edeceğiz.

Çünkü vaka sayıları ve ölümler gelmeye devam ediyor.

Gelelim asıl konuya Trabzonspor Kulübü geçtiğimiz ay başlattığı ve 61saat’in gündeme taşıdığı maske üretimi konusunda Çarşamba günü satışlar başlıyor.

Herkes fiyat soruyor ancak devletin belirlediği 1 TL kuralı da var. Ancak kulübün şöyle bir hamlesini de öğrendik. TS -Club’dan yapılacak olan alışverişte bu ürünler eşantiyon olarak verilecekmiş. 

Pazarlama birimi bu konuyla ilgili harekete geçti. Göztepe maçından hemen önce satışa çıkacak maskelerle birlikte kafile İzmir’e gidecek. Buradaki fotoğraflar kulübün kendi ürettiği maskelerle verilecek. 

Bu arada kulübün oyuncular için de en kaliteli maske olduğu ifade edilen N95 maske ürettiği gelen bilgiler arasında…

DALDA OLMAYAN FINDIĞIN KALİTESİ… 

Fındık üreticileri yaptıkları tespitlerde dalda geçen seneye oranla 3’te 1 oranında fındık olduğunu belirtirken Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’ın yaptığı açıklama ile ‘Koronavirüs fındığa yaradı’ ifadesi kullanması akıllarda soru işareti bıraktı.

Üreticiler fındıkta kabus yıllarından birini yaşayacaklarını, neredeyse geçen yılın 3’te 3’i kadar bile dallarda fındık olmadığını belirterek, “Bu konuyla ilglii ilgisiz herkes açıklama yapıyor. Bazen ilgililerin de alakasız açıklamaları bizleri şaşırtıyor. Ziraat Odası ‘Koronavirüs fındığa yaradı’ demiş. Virüs nedeniyle üretici fındığına zaman ayırdı demiş. Sanki  bahçeye girebildik de fındığımıza zaman ayırdık, bu ayrı bir konu! Öte yandan zaten dalda fındık yok. Ek tedbirler ek destekler istemesi gerekirken sadece geçen sene fiyatın erken açıklanmasından TMO’nun piyasaya erken girmesinden bunun çok iyi olacağından bahsetmiş. Bu açıklamayı yapmadan önce insan bir bahçeye bakar olmayan fındığa fiyat istemek saçmalık. Eğer üretici desteklenmezse bölgemizi büyük bir kaos beklemektedir. Dileriz bu işi bilenler sağlıklı mantıklı açıklamalarla üreticinin işine yarayacak bir şeyler söylerler” yorumunda bulundu.

CUMHURBAŞKANI KİMLERİ TANIYAMADI 

Millet Bahçeleri açılış programları önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemi sayesinde katılımı ile gerçekleştirildi.


Erdoğan’ın Trabzon dahil bağlandığı illere yaptığı bağlantılarda ilginç ifadeleri dikkatlerimizden kaçmadı. 
Özellikle Bursa ile Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki millet bahçesini küçük bulduğunu canlı yayında ifade etti. 


Açılış programı esnasında Ankara’da programda bulunan Trabzon’daki millet bahçelerinin de projelerinde emeği olan AK Parti MKYK üyesi mimar Çiğdem Karaaslan’a seslenen Erdoğan ‘Nasıl Çiğdem hanım Samsun güzel olmuş mu’ dedi. 
Çok güzel cevabını alınca ‘Tabi ki sende Samsunluydun değil mi’ ifadelerini kullandı. 
Başka bir il bağlantısında Erdoğan maskeleri nedeniyle protokol üyelerini tanımadığını ifade etti. 
Yine millet bahçelerini açarken Erdoğan ‘Ah’ çekerek şimdi oradaki çocukları konuştursanız da bir dinlesek’ dedi. 
Cumhurbaşkanı açılışlar esnasında oldukça heyecanlı ve mutluydu, organizasyon ve millet bahçelerinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u da takdir etti. 

Trabzon bağlantısında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da orada kimler var diye sorunca ‘Trabzon miletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımızla, il başkanımızla buradayız’ cevabı verdi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki projeyi görünce Trabzon’a küçük oldu dedi fakat belli ki Avni Aker ile karıştırmıştı.


Herkes Trabzon’dan birinin ‘Cumhurbaşkanım asıl proje Avni Aker’in yerine yapılıyor’ demeyince Cumhurbaşkanı defalarca projenin küçük olduğunu Trabzon’a daha büyüğünün yakışacağını yaygın medya kanallarının önünde söyledi. 
Yine son olarak Ankara’daki ekibinden biri kendisine hatırlatma yapınca Erdoğan Avni Aker’den söz etti. 

Yani gerçekten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşısında görenin dili tutuluyor. Bir kişi mikrofonu alıp işin doğrusunu söyleyemedi Cumhurbaşkanına. Gerçekten garipsenecek bir durumdu. 

TEŞKİLAT KÜPLERE BİNDİ 

Akçaabat İlçesi’nde Trabzon’un ilk millet bahçesinin açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Protokolü tam kadro AK Partili milletvekilleri tam kadro, il başkanı ve bazı siyasiler orada saatlerce Cumhurbaşkanı Erdoğn’ın konuşmasını bekledi.


Fakat alanda bazı ilçe başkanları ve belediye başkanlarını göremeyince aradık sorduk. 


Hepsi ağız birliği yapmışçasına ‘Haberimiz olmadı bizler de sosyal medyadan gördük’ dediler. 


Cumhurbaşkanının çok önem verdiği millet bahçelerinin ilkinin açılışına neden AK Partili hatta MHP’li ilçe belediye başkanları ilçe başkanları çağrılmadı bilemiyoruz. 


Gerçekten bu manada AK Partili teşkilatların açılıştan neden haberdar edilmediğini Akçaabat İlçe teşkilatının bu konuda neden bir çalışma yapmadığı merak ediliyor.