REVİ TOPLANTIYI BELEDİYEDE YAPTI!
Trabzon kamuoyunu haftalardır meşgul eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Yönetimi arasında soğukluk olduğu yönündeki iddialara en güzel cevap dün Trabzon Büyükşehir Belediye Binasında verildi.


Ramazan, İstanbul seçimleri ve Başkan Revi’nin tedavi süreci derken gecikmeli de olsa AK Parti İl Yönetimi, Başkan Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyareti dün saat 11.00’da gerçekleşti. 


Tedavi süreci nedeniyle haftalık il yönetim kurulu toplantılarını Cumartesi gününe alan Revi, dünkü toplantıyı iptal ederek bir nevi Büyükşehir Belediye Başkanlığında gerçekleştirmiş oldu.


Zorluoğlu, Başkan Revi ve yönetimini kapıda karşıladı. 

 Toplantıya ev sahipliği yapan Zorluoğlu, toplantı masasındaki makam koltuğuna Revi’nin oturmasını özelikle istemiş. 
2 saati aşkın süren toplantıda tam bir kenetlenme sağlanmış. İlk olarak İl Başkanı Haydar Revi hayırlı olsun temennilerinde bulunup, Trabzon’un en güzel hizmetleri alması noktasında tüm teşkilatların Başkan Zorluoğlu ve ekibi ile tam bir istişare halinde olacağını ifade etmiş. 
Zorluoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 3 aylık süreçte yaptığı çalışmalar ve planlamalar hakkında Revi ve yönetimine bilgi aktarırken bundan sonraki süreçte istişarenin artarak devam erdeceğini ifade etmiş.
Gülcemal’den Çömlekçi’ye sosyal projelerden mega projelere bir çok konuda Zorluoğlu yönetimi bilgilendirmiş.

Krize neden olan atamalarla ilgili de kısa bir açıklama yaptığı öğrenilen Zorluoğlu, ‘Atanan isimlerin yeri beki değildir, hakkıyla işini yapanlarla yolumuza devam edip şehrimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olacağız, ama baktık ki bize şehre ayak uyduramayanlar var, gerektiğinde değişimler devam edecektir’ mesajı vermiş.


Toplantı’da il yönetiminden Volkan Bozali, Mehmet. Alp, Ömer Fahri Coşkun, Halil İbrahim Demirtaş ve Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’de söz alarak Trabzon ile ilgili fikirlerini Başkan Zorluoğlu ile paylaşmış. 



ZORLUOĞLU ONLARI DUYDU 
Öncelikle Sanat kenti Trabzon’da Genel Merkezi bulunan dünyanın en etkin kadın sanatçılar derneği olan Femin-Art’ın, Trabzon sokaklarındaki çirkinlikleri örtecek projesine desteklerinden ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu taktir ettik. 

Dünyanın taktir ettiği ama Trabzon’a bir türlü yaranamayan Şükran Üst ve ekibinin emeklerine ve sanatlarına gösterdiği saygıdan ötürü Zorluoğlu gerçekten alkışı hak etti.

Evet sayın Başkan Trabzon sokakları sanat ile güzelleşecek ve sizin sanata gösterdiğiniz bu duyarlılık dileriz tüm belediye başkanlarına örnek olur. 



Bu arada bir de öneri getirelim, Femin-Art’ın Akyazı tünelleri açıldığı günden bu yana yapmak isteyip yapamadığı şehrin giriş tüneli üzerine güzel bir figür projesi var.  


Ve Femin-Art ekibi bunu yapmayı şehrin girişine bir değer katmayı şehre insanların bir sanat ile girmesini sağlamayı çok arzuluyor. Dileriz bu sese kulak verirsiniz. 

BÜYÜKŞEHİR’DE TRABZONLU KIYIMI VAR MI?
Şu sıralar sosyal medyada bir listedir dolaşıyor.

Listede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki çok çayıda birim amirinin ismi ve memleketleri yer alıyor. Çoğu Trabzonlu bu isimlerin Ekrem İmamoğlu tarafından göreve gelir gelmez istifa ettirildikleri söyleniyor.


İmamoğlu’na ulaştık, sorduk ‘Kesinlikle yalan ve algı amaçlı bir liste, böyle bir durum söz konusu değil’ ifadelerini kullandı. 


Sonra listedeki bazı isimlere ulaştık:

‘Biz Karadenizliyiz, halden anlarız, başkan rahat çalışsın diye istifamızı verdik ama bazı arkadaşların ki kabul edilmedi, bazılarımıza ise devam et yazısı gelmedi’ ifadelerini kullandılar.


Ayrıca İmamoğlu tüm daire başkanları ile bir toplantı yapmış, herkese hizmetleri için teşekkür etmiş, helallik almış, herkes işinin başına demiş’. 


Yani İmamoğlu’nun bir Trabzonlu kıyımı yaptığı yönünde algı yaratmak isteyenleri o listedeki isimler yalanlamış oldu. 

TRABZONLU İSİM BAKAN YARDIMCISI OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla beraber Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcılığına bir atama gerçekleştirildi.

Bu isim Prof. Dr. Şeref Kalaycı’ydı.

Kalaycı, görevden alınan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’ın yerine göreve başladı.

Cansız neden görevden alındı bilemiyoruz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Şeref Kalaycı’yı yakınen tanıdığı ve çalışmalarını takdir ettiği için bu göreve getirildiği belirtiliyor.

Peki Bakan Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Şeref Kalaycı kimdir?

Kalaycı 1965 Trabzon doğumlu.



1987 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Fairleigh Dickinson Üniversitesi/New Jersey’de İşletme dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme dalında Doktora yaptı. 1993-1997 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

Ardından Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. Sonrasında ise Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör görevlerinde bulundu. 

2013 tarihinde de Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. Akademik çalışmalarının yanında, Üniversite Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyelikleri ve Ana Bilim Dalı Başkanlıkları gibi idari görevlerde ve Isparta Ekonomi ve Yönetim Derneği Başkanlığı gibi sosyal görevlerde bulunmuştur.

2018 tarihinde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan Prof. Dr. Şeref Kalaycı evli ve iki çocuk babası olduğu da belirtildi. Bu atama Araklılı hemşerilerini ve Trabzonluları heyecanlandırdı. Berat Albayrak’ın eski bakanlığını yaptığı Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığına yeniden bir hemşerilerinin görev alması Araklıları gururlandırdı.

BELEDİYE GAZİNOCULUK YAPMA YERİ DEĞİLDİR

Trabzon’da son zamanlarda bir festival tartışmasıdır gidiyor.

Kimileri tarafından festivaller eleştirilirken kimileri tarafından destekleniyor. Bu tartışmalara katılan bir diğer isim de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan oldu. 

Mazhar Yıldırımhan yaptığı sosyal medya paylaşımında festival yapan belediyeleri hedef aldı.

Yıldırımhan sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı,

“Şu belediyelerin festival, konser vs eğlence aşklarından vazgeçmeleri gerekir. Borçsuz bir belediye yoktur zannediyorum. Ama buna rağmen bir festival aşkıdır gidiyor. Her belediyenin bir sürü hizmet açığı var. Paran varsa bu hizmetleri yap kardeşim. Ayranı yok içmeye misali vur patlasın çal oynasın israfı kabul edilebilir değil.

Millet şarkıcıyı, türkücüyü her yerde dinliyor. Belediyeler hizmet yerleridir gazinoculuk yapma yeri değil kimse kusura bakmasın. Hele şu ekonomik ortamda, kıt imkanlarla ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmak varken bu tür uygulamalar yerinde değil. Kültür taşıyıcılığı ayrı şey, adına festival dedikleri kültürsüzlük ayrı şey.”



Bu paylaşım son dönemde Akçaabat Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve sanatçı tartışmasının yaşandığı festivale midir bilemiyoruz ama Yıldırımhan bu konudan bayağı mustarip ve şikayetçi.

Yıldırımhan belediyenin gazinoculuk yapma yeri de olmadığını ifade ederek ağır bir eleştiride bulundu.

Bakalım belediyeler festival alanındaki çalışmalarını sürdürecek mi?

Bu arada geçmiş dönemlerde de KTÜ’de festival krizi yaşanmıştı. Yıllardır gerçekleştirilen festivaller rektörlük tarafından iptal edilmişti ve Trabzon gündeminde uzun süre tartışılmıştı.

ŞAHİN’İN OTELİ VE TRABZONSPOR 
Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu İşadamı Haluk Şahin memleketi Yomra’ya muhteşem bir turizm tesisi kazandırdı. 


Dün Trabzon basınını büyük bir heyecanla ağırladı, bir an olsun yerinde oturmadı, tek tek herkes ile ilgilendi. Öylesine heyecanlıydı ki, tüm oteli kat kat yakından tanıdığı basın mensuplarına gezdirdi, anlattı.


Basın ile birlikte fotoğraf çekildikten sonra, otelin. Çalışma ekibini de unutmayıp onlarla da poz vermeyi ihmal etmedi. 


Peki Trabzonspor delisi Şahin’in otelinde Trabzonspor adına bir detay var mıydı diye sorarsanız, gece otelin önünden geçmeniz yeterli. Çünkü otelin önünde Trabzonspor bayrağı dalgalandığı gibi, otelin gece boydan boya bordo mavi renklerle ışıklandırıldığı göreceksiniz.


Şahin’e yeni işletmesinin hayırlı olmasını diliyor, ayrıca Trabzonspor sevdasını da oteline yansıttığı için kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz.