AK PARTİ KRİTERLERİ BELİRLEDİ 
AK Parti’nin ilçe başkan adaylarında aradığı kriterler belli oldu.. Genel Merkeze yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Trabzon özelinde ilçe başkan adaylarında aranan en büyük özellik Üniversite mezunu olmak.

Bu kriterden çok zorunlu olmayan hallerde vazgeçilmeyecek.

Bir başka en önemli kriter ise ilçe başkanı adaylarının o ilçede ikamet ediyor olması.. Yani, il merkezinde oturup ilçede ilçe başkanlığı yapılmayacak..

Üçüncü kriter ise, partinin vitrinini genişletebilecek yeterlilikte ve kabiliyette olması.. Bunun için de genel merkez, çok titiz..  

Ancak, Of ve Ortahisar haricinde mevcut ilçe başkanları ile yola davam edileceğine dair genel bir kanaat hakim.. 

Öte yandan, AK Parti il yönetimi, ilçe kongrelerinin yapımı süresince o ilçenin koordinatörlerini de belirledi.. Buna göre, ilçe koordinatörleri şu isimlerden oluştu..  

Araklı; Fahri Çoşkun, Hayrat; Aziz Murtezaoğlu, Köprübaşı; Özdemir Aydın,Sürmene;Serdar Karabinaoğlu, Maçka; Kamil Kansız, Yomra; Türker Güner, Tonya; Mehmet Alp, V.Kebir; Alper Bektaş, B.Düzü; Numan Yardım,Ş.Pazarı; Tekin Baki, Çaykara; Fazlı Çapoğlu, D.Pazarı; Mustafa Albayrak,Düzköy; Mehmet Aygün, Arsin; Köksal Aygün, Ç.Başı; Abdülhamit Özdaş, Of; Hüseyin Tüysüz, Akçaabat; Bayram Öztürk, Ortahisar; Ahmet Karadeniz… 


CHP BU KAHVALTIYI KONUŞUYOR 
Ekrem İmamoğlu’nun bir günlüğüne yakın dostunun cenazesine katılmak için geldiği Trabzon’da cenaze öncesi ve sonrası şehirde yaptığı bazı temasları günden olmaya devam ediyor..

Özellikle CHP il örgütünün İmamoğlu’na verdiği sabah kahvaltısını dar kapsamlı tutması, örgüt tabanında eleştiri konusu oldu..

CHP mevcut il yönetiminin daveti dar kapsamlı tutması, İmamoğlu’nu örgütten uzak tuttu yorumlarını beraberinde getirdi.. Mesela o kahvaltıda bir önceki il başkanı niye yoktu.. Sembolik olarak partiye emek vermiş birkaç emektar üye olamaz mıydı dediler.. Bu arada ilginçtir, bazı partililer programıİmamoğlu yaptı dediler sorumluluğu üzerinden attılar.. Partililer bu söyleme de İmamoğlu mesele Güzide Uzun gelmesin mi dedi.. 

Bu eleştirileri il başkanı ise şöyle cevapladı.. “ Resmi bir ziyaret değildi.. Başkan, kurban bayramında Trabzon’a gelecek.. O zaman örgütle de halkla da birlikte olacak.. Bunun programını yapacağız..” dedi. 
 

BAKALIM, ADRESE TESLİM KİME? 
Şu anda Trabzon’un gündeminde Trabzon Üniversitesinin büro işçi alımları ile ilgili verdiği ilan var…  

İddia o ki ilanlar adrese teslim…  Yani alınacaklar belli.. 

Bakalım süreç bittiğinde adresi teslim kadrolara kim alınacak…  

İşte asıl gündem bu olacak..  

Şimdiden ilanlara bakılarak adrese teslim eleman alınacak demek biraz önyargı… Alımlar yapılsın ve adrese teslim mi değil mi görülecek.. 

61saat.com olarak, bu konuda fikri takibimizi yapacağız. 


AHMET KAYA, ÖZELLİKLE O YERE GİTTİ 
CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, Erzincan Bağlarbaşı katliamının anma yıldönümüne katıldı..

Erzincan’a gittiğinde de bir vefasını gösterdi. Trabzonlu efsane vali Recep Yazıcıoğlu’nun yaptırdığı köprüyü ziyaret etti..

Yazıcıoğlu’nun adı verilen köprü, aynı zamanda valinin hatırlanması için de ziyaret edilen bir yer… Kaya, özellikle bu köprüye gitmek Yazıcıoğlu’nu anmak için yolumu değiştirdik ve uğradım dedi. 

Kaya’dan alkışlanacak hareket… 

ORTAHİSAR AK PARTİ HAREKETLİ 
Ak Parti’nin en güçlü teşkilatı Ortahisar.. 3 dönem de ilçe başkanlığı yapan Temel Altunbaş, ağır sorumluluk isteyen bu görevi başarı ile yürüttü..

Şimdi 3 dönek kuralına takıldı.. Temel Altunbaş için özel bir statü ile yeniden göreve devam etmesi istenebilir mi..? Bu konuda Temel Altunbaş’ın kararı önemli..

Kulislerde Altunbaş yakın isimler devam edecekse, il başkanı olarak devam etmesi gerekir dediklerini de duyuyoruz… Temel Altunbaş’ın yerine, kim ilçe başkanı olabilir.. Bunun için ilçe yönetiminden bazı isimlerin adları telaffuz ediliyor… Hasan Basri Hatipoğlu’nun adı bu anlamda öne çıkıyor.. 

Ömer Odabaş ile Yasin Aydın’ın da adı kulislere düştü.. 

Ortahisar için belirleyici güç elbette Temel Altunbaş’ın kendisi ile belediye Başkanı A.Metin Genç.. Bu iki ismin ittifakla üzerinde hem fikir olacağı kişiye, il yönetimi de genel merkez de okey verir.. 

TATİL YAPMAYACAKLAR

Türkiye’de bildiğiniz gibi Koronavirüs salgını nedeniyle, İl Genel Meclisileri ve Belediye Meclisleri de bir süre çalışamamıştı. Trabzon’da da hem ilçe hem de büyükşehir belediye meclisleri Koronavirüs Salgını nedeniyle bir süre toplanamamış ve alınması gereken acil kararlarda olağanüstü toplantılarla alınmıştı.
Meclisler geçen Haziran ayından beri toplanmaya başladı. Tabi bunlarda belli bir kural çerçevesinde.


Normalde Ağustos ayı meclislerin tatil ayıdır. Ancak yeni gelen bilgiler Koronavirüs nedeniyle toplamayan meclislerin Ağustos ayında tatil yapmayarak, mesaiye devam edip Trabzon’un bekleyen projelerinin onayını vereceği yönünde.
Ortahisar Belediye Meclisi bu noktada bugün böyle bir karar alması beklenirken, Büyükşehir Belediye Meclisinin de önümüzdeki günlerde toplanarak Ağustos ayında ki tatili kaldırması bekleniyor.
Böylelikle Belediye Meclisleri  Koronavirüs nedeniyle açılan arayı, tatil yapmayarak kapatacaklar…