O ÜÇ KİŞİ

Trabzon bir milli maçı daha geride bıraktı… Ve milli maçtan anlının akı ile çıktı.. Tribünde takımını destekledi. Şehir, milli maçın havasına girdi. Milli takım ile coştu. Tribünler ay yıldızlı bayraklarla doldu… Her yer kırmızı beyazdı…Maçın bir anında, elleri öpülesi diyeceğimiz üç kişi, tribünlere müthiş bir pankart astı… 2024 UEFA‘ya aday olan Türkiye’nin maçların bir ayağının da oynanacağı Trabzon, bu anlamda sınavını geçti.. 2004 organizasyonu için seçilen birlikte paylaşalım sloganına müthiş bir şekilde uyum sağlayan o pankart şikeye dikkat çekiyordu… Birlikte paylaşın, Sonsuza kadar utanın Futbol Federasyonu şikeyi desteklemektedir yazılı, İngilizce pankart, birilerinin huzurun bozdu ama, Trabzon’un her yerde her zeminde her şartta, her ortamda her zaman şikeyi hatırlatacağını, unutturmayacağını ve o kupa Trabzon müzesine gelinceye kadar da bu tür eylemlerin bitmeyeceğinin kanıtı oldu…. O pankartı asanlar elleri öpülesidir…Kucaklıyoruz.

KRİZİ, CUMHURBAŞKANI ÇÖZDÜ!

Milli maçın, maçın oynanacağı saate dakikalar kala TV’den naklen yayını konusunda ciddi bir belirsizlik yaşandı.. Ve son dakikada TRT, yayın haklarını satın aldı..

Yeni oynanmaya başlayan UEFA Uluslar Ligi'ni, ülke ulusal takımlarının 2020 Avrupa Şampiyonası elemeleri ve play-off maçları ile birlikte satmak isteyen CAA11 adlı şirket, Türkiye'de muhattap kurum bulamadı.

Özel TV'ler tüm paket için 20 milyon Avro'dan kapı açan şirkete teklif bile vermezken; TRT, TFF ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle pazarlık masasına oturdu.

TRT'nin son anda 10-12 milyon Avro'luk büyük bir teklif sunduğu, ancak UEFA'nın yayın haklarını elinde bulunduran çok uluslu şirketin bu teklifi son ana kadar kabul etmediği öğrenildi.

Maçın başlamasına saniyeler kala ise el sıkışıldı ve TRT 3. dakikadan itibaren mücadeleyi canlı yayımladı.

Yapılan anlaşmayla ulusal takımımızın maçları 4 yıl boyunca TRT'de yayımlanacak.

 MİLLİ MAÇ EN ÇOK KİMİN İŞİNE YARADI?

Başlığın cevabı, Stattan Trabzonspor adına sorumlu Alpaslan Özdemir’e desek yeridir… Zira Özdemir TFF yetkilileri ile maç öncesi statta yaptığı çalışmalarda, TFF’nin konu ile ilgili uzmanlarının gözüne girdi.. Yeteneği, pratik zekası anında sorunların çözümündeki hamlesi ve özellikle bu konudaki uzman kişiliği ile Özdemir, TFF’nin en üst düzey yetkililerinin dikkatini çekti. TFF’nin her şeyi olarak bilinen ve Başkan Demirören’den sonra en yetkili kişi olarak tanınan Cengiz Zülfikaroğlu, Alpaslan’a TFF’nin statlardan sorumlu kişisi olarak iş teklifinde bulunduğu ama Özdemir’in ben yerimden memnum dediğini öğrendik. Bu arada bir ayrıntıdan bahsedelim… Özdemir, Akyazı’daki stadın bazı eksikliklerinin ve değiştirilmesi gereken bazı bölümlerinin maç sonrası TFF tarafından yapılması konusunda TFF yetkililerinden söz aldı. Kısa zamanda TFF, Akyazı’daki stadın bazı bölümlerini restore edecek, onaracak bazı bölümlerinde de değişiklikler yapacak. Milli maçın Akyazı’daki stada da böyle bir faydası oldu.

BURAK YILMAZ NE KADAR HAKLI?

Burak Yılmaz’ın milli maç günü alacaklarının ödenmesi için TFF’nin ilgili birimine baş vurması, şaşkınlık yarattı.. Peki, Burak Yılmaz ne kadar haklı… Golcü futbolcunun yakın dostlarına sadece kayıtlara geçmesi için başvurdum demesine rağmen, Burak bu konuda samimi değil. Zira başvuru kayıtlara geçmiyor aynı zamanda işlemlerin yapılması için de düğmeye basılıyor. Trabzonspor o parayı ödemezse, sıkıntı yaşayacak.. En azından transfer yapamayacak. Böyle bir yasak geliyor. Burak Yılmaz bizce bu başvurusu ile hiç haklı değil.. Trabzonspor ile masaya otursa oturup karşılıklı anlaşsa, Trabzonspor Burak’ın hakkını mı yiyecek… Sonra yaptığı camiayı motivasyon açısından zor bir duruma soktu... Zira, futbolcular panikledi… Acaba bizim de paramız mı verilmeyecek. Trabzonspor ile özdeşleşen bir futbolcu alacakları için yasal zeminlere gidiyorsa, biz de haydi haydi gideriz diyecek özellikle yabancı futbolcular. Oysa Burak’ın Trabzonspor’da misyonu, alacaklarının tahsisi için ilgili yerlere başvurmak değil başvuranları caydırmaktır.. O nedenle Burak hiç haklı değil..

SENDİKACILIĞIN DUAYENİNİ KAYBETTİK!

Trabzon’da sendikacılık deyince akla ilk gelen isimdi… Mütevaziydi. Mücadele ruhu vardı. Herkese eşit mesafedeydi.. Memur Sen’in eski il başkanlarından Mehmet Kazancı(60)’dan bahsediyoruz…. Bu sabaha karşı hakka yürüdü.. Biz gazeteciler ile sıcak diyaloğu vardı.. Hatta, gazetecilerin Trabzon’da sendikalaşmamalarına da bayağı üzülürdü. Bizim de hakkımızın aranması için çok çabaları oldu.. Cenazesi 9 Eylül Pazar günü Çaykara Hurmanlık camiinde öğlen namazı sonrası kaldırılacak… Mehmet Kazancı yazılı olan her şeyi okuyan biriydi… Çok okuyor çok araştırıyordu. Bir ara gazetelere de köşe yazısı yazdı.. Çok yönlüydü.. Çok…. Ölüm ani geliyor ama kaçınılmaz bir gerçek de.. Allah rahmet eylesin..