MÜDÜR SIKI TAKİPTE 

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş okulun ilk günü milli eğitimle ilgili olmayan (trafik, yoğunluk) yaşanan bir takım olumsuzluklarla ilgili gerekli tüm incelemelerin yapıldığını söyledi.
Okullarda herhangi bir sorun olmadığı, okul kampüslerine velilerin alınmadığını, öğrenciyle okula gelmek isteyen çocuklarını okula alıştırmak isteyen velilere 1 hafta önce adaptasyon eğitimi yapıldığını belirterek, ‘Trabzon İl Milli Eğitim olarak eğitim öğretim yılının ilk günü tüm ekiplerimiz sahadaydı.İl Milli Eğitim Müdürü açıkladı! 5 öğretmenimizi korona virüs sebebiyle  kaybettik

Gerekli incelemeleri yaptılar, olumlu ve olumsuz gördükleri tüm durumları not aldılar.

Trabzon’da herhangi bir sorun yok, tüm okullarımız kurallara harfiyen uyuyor. Velilerimiz gönüllerini hoş tutsun. Evlatlarına kendi evladımız gibi bakacağımızdan hiç şüpheleri olmasın’ dedi. 

VAKALAR ARTIYOR KONSERLERE DEVAM
Trabzon’da geçtiğimiz günlerde özel bir eğitim kurumunun yaptığı konserde maske mesafe ve hijyen kurallarına yeteri kadar uyulmadığı gerekçesiyle tepkiler oluşmuştu. 
Şimdi de gündemde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirecek olduğu konserler var. Muhalefetin yoğun eleştirisine neden olan konserleri yasal olarak yapılmasında bir sakınca yok.

Trabzon Müzik Festivali CoşturduGenelgede bunu sınırlayıcı bir ifade yok. Yeni bir genelge gelene kadar İstanbul Ankara’da olduğu gibi bütün şehirlerde bu tür etkinlikler serbest. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Trabzon’da gerçekleştirilecek olan konserlerde genelgede belirtildiği şekilde tüm tedbirlerin alınacağı, konsere gelmek isteyenlerin ya aşı kartının olacağı ya da PCR testinin olması gerektiği belirtiliyor.

HES kodu sorgulanacağı, maske dağıtılacağı, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için de gereken her şeyin yapılacağını özellikle belirtiliyor. 

Günlük koronavirüs vaka sayılarının 700’lere çıktığı ölü sayısının her geçen gün arttığı şehrimizde bu tür toplu etkinliklere tepki gösterilmesi normal fakat tüm Türkiye’de büyükşehirlerde benzer konser ve etkinlikler yapılıyorken Trabzon’un bundan mahrum bırakılmasını istemek anlamsız şeklinde yorumlar yapılıyor...
Ya Türkiye genelinde buna düzenleme getirilmeli, ya da tedbirler en üst seviyede tutularak etkinlikler devam etmeli. Ama önceki konserde olduğu gibi insanlar birbirlerine yakın temasla olursa tabi ki bu işler tehlikeli olur. Dileriz söylenen tedbirlere harfiyen uyulur. 

HEKİMOĞLU KİMİ İŞARET EDECEK?
Trabzonspor’da kongre sürecine adım adım yaklaşılırken kendisini ilk olarak seçimlerden soyutlayan isim Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu...
Anketlerde sürekli olarak adı önde çıkan Hekimoğlu bir açıklama yaparak kendi kulübüne odaklandığını ve başkan adayı olmayacağını açıkladı...
Bunu zaten biliyorduk, yani sürekli söylediği bir konu, burada asıl soru şu;Celil Hekimoğlu açıkladı! Aday olacak mı?
İsteme başkan olabilecek kadar gücü ve kitlesi bulunan Hekimoğlu seçimlerde kimi işaret edecek...
Şunu direkt söyleyelim. 
Ağaoğlu ile oldukça sıkı ilişkileri var.
Ama zaman ne gösterir bilinmez, kendisinin yakın bir dostu arkadaşı aday olursa o zaman ne yapar bilinmez.
Bunun tam cevabı için ortaya aday veya adayların çıkması gerekiyor. 
Şu an itibariyle sinyal veren ve çalışma yapan nabız yoklayan kişi Mehmet Atalay.
O da henüz bir açıklama yapmadı...

BUSENAZ TRANSFER TEKLİFİNİ NEDEN REDDETİ?
Trabzonspor’un futbolda yakaladığı başarılar sonrası takımdan ayrılan futbolcular hep hafızalara yer edinmiştir. Takımın en başarılı isimlerinin ayrılması sonrası yeniden yapılanma ile uzun yıllar risk altına alınmış ve bu gelenek devam etmişti.
Bu kez Trabzonspor’un bir futbolcusuna değil, Olimpiyat Şampiyonu Boksörü Busenaz ve onun hocası Cahit Süme’ye transfer teklifi geldi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya elde eden milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin antrenörü Cahit Süme, yapılan transfer tekliflerine ilişkin, Trabzonspor kulübünde bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Baş döndüren bu teklifleri reddetmelerinin altındaki sebep ise duygusal…Boksta kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalyanın sahibi oldu |  Independent Türkçe

Meğerse Başkan Ağaoğlu’nun kendilerine ağabey gibi davranmaları bir dediklerini iki etmemesinden kaynaklanıyormuş.  Futbolda  bunun tam tersi yaşansa da alt branşlarda sağlıklı gidiyor. 
Trabzonspor Kulübü’nün sadece bir futbol kulübü olmadığı gerçeğine daha sıkı sarılmak gerekiyor. Önceki yılarda basketbol, hentbol gibi toplumsal faaliyetlerle başarı yakalayan Trabzonspor kabuğuna sıkışmış durumda ama yine de iyi işler çıkıyor. 

Busenaz birçok genç kızın önünü açtı, Abdullah gibi birçok gencimizi hayallerini yeniden yazdı. 
Onlar sadece altın madalya kazanmakla kalmadı, o aslında bir tarih yazdı.
Bu başarıların devamı Busenaz gibi sporcuları kaybetmekten değil, kazanmaktan geçiyordu.
Burada artık Trabzonspor’a büyük iş düşüyor.
Gençlerimizin kazanım noktasında en büyük ilacı Trabzonspor, herkes onunla yürümek istiyor. Dileriz ki şube çalışmaları eskide olduğu gibi devam eder ve sporun her alanında Trabzonspor’u görürüz. Şehrin boş duran salonları Trabzonspor ile farklı noktalara çıkacağını anlatmamıza gerek yok herhalde.,.

ERDOĞAN’DAN APRONDA ÖZEL İLGİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu bir dizi ziyaretler ve açılışlar için geldiği Trabzon’da protokolde kendisini karşılayan herkesle tek tek selamlaştı. 

Sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e geldiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Genç ile ayak üstü bir süre sohbet ederek hizmetlerle alakalı başarı dilediklerini iletti. 

Havalimanı apronundan gelen duyumlara göre Erdoğan, Başkan Genç’e sahada iyi olduğunu, bu şekilde devam etmesi gerektiğini ve başarılarının devamını diledi...

VAKFIKEBİR’E KİLOMETRE İDDİASIDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor
Twitter kullanıcıları Ankara Kuşu hesabını iyi bilir. Bu hesap geçtiğimiz gün Trabzon Vakfıkebir Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliğinde görev yapan şef ve personellerin Trabzon’daki evlerine mesai çıkışı kurum aracıyla geldiği ve sabahları da kurum aracıyla gittiğini iddia etmişti. Müfettişleri de göreve çağırarak araç kilometresinin incelenmesi çağrısında bulundu. Konuyla ilgili araştırma yaptık ve yetkililer şu cevabı verdi: 
“Doğa Koruma ve Milli Parklar bünyesindeki şeflikler 24 saat esasına göre çalışmakta olan kurumlardır.
Dolayısıyla normal mesai mefhumu söz konusu değildir.
Söz konu şeflikte de normal mesai bitimi olan 17:00 dan sonra her nekadar çalışanlar ikametlerine gitselerde, kaçak avcılık ve yaban hayvanı yaralanmaları da ilgili kuruma yapılan şikayet ve ihbarlar mesai gözetmeksizin müdahalede bulunulmaktadır.

Bu aşamada çalışanların ihbar ve şikayetler müdahaleleri sonucunda, olay saatlerinde mutad vasıta bulunmaması nedeni ile ihbar dönüşü akşamlarda ikametlerine dönüşleri şeflik aracı ile sağlanmakta olduğu görülmüştür. 
Yine özellikle bölgemizde başlamış olan bıldırcın av sezonu boyunca da şeflik personelinin heran hazır olarak ihbarlara müdahale edebilmesi için, özellikle kaplı bıldır avının yapılması daha fazla olduğundan, ihbar gelebileceğinden dolayı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla av yapılabilecek akşamlarda aracın görevlilere bırakılmakta olduğu görülmüştür.”