TRABZON’DA EMNİYET MÜDÜRÜNÜN İFTARI 

Göreve atanması ile birlikte Trabzon’un her türlü özel koşullarını anında kavrayan mesleki tecrübesi ile Trabzon’un çok iyi anlayan, tahlil eden, Trabzon’un önemini kavrayan ve ona göre teşkilatı dizayn eden emniyet müdürü Orhan Çevik polis evinde Trabzon medyası ile bir araya geldi. 

Son derece samimi ve bir ortamda geçen iftar buluşmasında mütevazi bir menü de hazırlanmıştı. 

Çevik, Trabzon lokal ve genel medyasının şehrin çıkarları ile ilgili olarak yayın politikasının taktir edilecek bir konumda olduğunu belirterek “Biz de teşkilat olarak medya ile şehrin çıkarları için birlikte hareket etmekten memnunuz” dedi. 

Özellikle uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklara karşı mücadelede kararlı olduklarını belirten Çevik, medyanın da bu mücadeleye verdiği destek ise Trabzon’da çok önemli başarılar elde edildiğini de belirtti. 

Bekçilerin de Trabzon özelinde göreve başladıklarını belirten Çevik bekçiler konusunda halktan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını da belitti. 

Bu arada, diğer ramazanlarda olduğu gibi Trabzon trafiğinde belirgin bir rahatlama olduğuna da dikkat çeken gazetecilere Çevik “Çünkü bayağı ciddi tedbirler alıyoruz” dedi.

 Sempatik tavrı, meselelere hoşgörü ile yaklaşan Çevik seçim güvenliği ile ilgili olarak da teşkilat olarak ciddi hazırlıklar içinde olduklarını belirttiler. 

Çevik, kapım bütün Trabzon’a açık derken, emniyet müdürlüğü çevre duvarının o soğuk halinden kurtulacağını belirterek, çok daha sevimli bir hale getireceğiz, yakında göreceksiniz dedi.

VE O PROJE ARTIK HAYATA GEÇECEK! 

Özellikle Tonya’yı ilgilendiren bir yol projesi artık hayata geçiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından “Karayolu Ağı”na alınan Vakfıkebir-Tonya-Kürtün Yolu'nun şimdi de projesi ihale edilmiş olup yapımına başlanması yolunda önemli bir adım atılmış oldu. 

Bakan Süleyman Soylu ve Trabzon Milletvekillerinin her aşamasını titizlikle takip ettiği bu yolun tamamlanmasıyla Gümüşhane’nin Tonya üzerinden sahil ile buluşması bir saatin altına inecektir. 

Bu da Tonya ve çevre ilçelerinde hareketlilik demek. 

İBRAHİM KUL ADAYMIŞ GİBİ SAHADA 

Ak Parti’nin milletvekili aday adayları arasında yer alan ve listeye giremeyen isimlerden biri olan İbrahim Kul sanki adaymış gibi alanlarda çalışıyor. 

Aday adayları arasında parti çalışmalarına yoğun şekilde katılan milletvekillerinin alan çalışmalarında görev alan Kul’un bu durumu teşkilat tarafından da taktirle karşılanıyor, Kul, biz bir yola girdik ve o yolda partimiz başarılı oluncaya kadar sorumluluğumuzu yerine getireceğiz dedi. 

Ak Parti Kul’un özellikle kırsal alan tecrübesinden ve ilişkilerinden yararlanırken Kul en çok Muhammet Balta ve Adnan Günnar ile sahada görev alıyor. 

İl Başkanı Haydar Revi de, Kul’un bu sorumluluk duygusu ve görev anlayışını överek, aday adayları arasında İbrahim Kul’un tavrı tam bir parti sadakati olarak elbette bizim tarafımızdan taktir edilmektedir dedi. 

Öte yandan aday adayları arasında yer alan Adnan Cevher ise yeniden görevi olan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü görevine geri döndü.

İTTİFAKIN BEŞİKDÜZÜ POZU! 

Yavuz Aydın’ın iyi parti ve Millet ittifakı seçim çalışmasında bulunmak için Trabzon’a gelmesi özellikle Beşikdüzü ve çevresindeki ilçelere hareketlilik getirdi. 

Bu bölgede ciddi bir tabanı ve seveni olan Yavuz Aydın’ın sahaya inmesi ile Beşikdüzün’deki seçim çalışmaları da renkli bir hale geldi. 

Aydın, ilçenin her sokağına, her dükkanına uğruyor ve iyi partiye oy istiyor. 

Bu arada, CHP’nin milletvekili adayı Nihan Kurtoğlu ile karşılaşan Yavuz Ayın ile Kurtoğlu’nu da tebrik ettikten sonra, millet ittifakının pozunu objektiflere verdiler ve birlikte seçim çalışması yaptılar. 

Aydın, millet ittifakına bir dip dalgası ile müthiş ilginin olduğunu belirterek “Millet ittifakı 3 milletvekilliği çıkaracak” şeklinde iddialı konuştu.

TRABZON’DA CHP’NİN TOPLANMA YERİ 

Trabzon CHP örgütünün seçim çalışmasına çıkmadan önce toplanma yeri var. 

O yer de İskender Paşa Camii’nin önündeki asırlık çınar ağacının altı. 

Toplanma adresi Çınar ağacının altı olunca da partililer bir araya geldiğinde fotoğraftaki gibi bir manzara ortaya çıkıyor. 

İl Başkanı Güzide Uzun CHP’nin aynı zamanda SKM’sinin de başında. Yani parti ayrı bir SKM oluşturmadı.

 İl Başkanı olarak bu görevi de yürütün Uzun, İskender Paşa Camii önündeki çınar ağacında güne partililer ile buluşarak başlıyor. 

Çınar ağacının altında ayaküstü durum değerlendirmesi yapan CHP’liler buradan seçim için çalışacaklara alanlara gidiyor.

TRABZON’DA O GAZETEDE DEPREM!

Trabzon’un en eski bölge gazetesi Karadeniz’de görev değişiklikleri oldu. 

Sürpriz gelişme, dün ani bir karar ile gazetenin jeneriğinde sahibi olarak geçen Soner Yılmaz’ın Trabzon’a gelişi ile yaşandı. 

Bundan bir süre önce; Cevat Kol, Elif Çavuş ve Faruk Ata’nın gazete kadrosuna dahil edilmesi ile kadrosunu geliştiren Karadeniz’de beklenmeyen gelişme dün yaşandı.

Kadroya dahil edilenlerin işe girişi askıya alındı ve patron Soner Yılmaz dün gazeteye gelerek bugün için geniş çaplı bir toplantı yapılacağını belirtti. 

Gazeteye yakın kaynaklara göre gazetenin başına yeniden tekrar Osman Diyadin’in getiriliyor. 

Gazeteden bir süre önce ilişkileri kesilen ve uzun süre hiçbir gazetede çalışmayan hiçbir medya kuruluşundan da görev teklifi almayan Asım Kemal Güner ile Gürhan Beşyıldız’ın da tekrardan gazeteye döneceği konuşuluyor.  

Her şey, bugünkü toplantıda belli olacak. Gazetenin şu anda yayın yönetmenliğini yürüten Miraç Özağcı ile yayın koordinatörü Selim Şener’le yollarını ayıracağına dair bir söylenti var.

Öte yandan gazetenin başına geleceği söylenen ekiple birlikte şu anda gazetede aktif olarak çalışanların büyük bir bölümünün yol arkadaşlığı yapmayacağı istifalarını sunacağına dair söylentiler de Trabzon medyası kulislerinde yayılmaya başladı.

Karadeniz Gazetesinde bu tür görev değişiklikleri adeta iki yılda bir geleneksel olarak devam ediyor. Sık sık ekip değiştiren gazete bu özelliğiyle de dikkat çekiyor.