SAADET İYİ PARTİ’DEN KORKTU MU?

İYİ Parti’nin kurulmasıyla bazı partilerin oy oranın düşeceği, İYİ Parti’ye oy kaymaları olacağı son zamanlarda gündemde.  

İYİ Partiyi sorduğumuz nerdeyse her siyasi kesimden kesin bir ifade ile “Bizde oy azalması olmayacak.” cevabını alırken Saadet Partisinden farklı bir cevap aldık.

Türkiye’de yüzde 2’lik bir oy oranı alan Saadet Partisi’nin İYİ Parti’nin açılmasıyla oylarının azalacağı görüşünü il Başkanı Cevat Kurt’a sorduk, Kurt diğer siyasi parti mensupları gibi kesin bir cevapla “Bizde oy azalması olmayacak” demedi. 

Kurt diğer partilerin aynı olduğunu, Saadet Partisinin diğer partilerden farklı olduğunu, yeni kurulan partiyi izleyip göreceklerini ve çalışacaklarını belirtti.

Saadet Partisi Trabzon’da Genel Başkanlarının katılacağı bir kongre düzenleyecek. Kurt düzenlenecek bu kongre öncesi yapılacak olan karşılamaya 1000 araçlık konvoyun katılacağını söyledi. 

Ne kadar gerçekleşecek, sadece kongre dönemlerinde gündeme gelen SP bunu başarabilecek mi?   

İzleyip göreceğiz. Hatta bilboardlara ve çok sayıda yayına reklamlar verildi. Seçimlere henüz 2 yıl varken bu kadar masraf ve şaşalı karşılama İYİ Parti’den korkmanın eseri mi bilinmez?

TRABZON’UN BEKÇİLERİ AK PARTİ’YE 

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından Trabzon’a 150 tane bekçi alınacağı duyuruldu. 

Bu 150 bekçinin yüzde 70’i Ortahisar İlçesi’ne geri kalanı da diğer ilçelere alınacakmış. Bu konuda bazı ilçeler kendilerine ayrılan kontenjanın azlığı nedeniyle şimdiden Ankara’lara kadar ulaşarak kontenjanın arttırılmasını istemiş. 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon il başkan yardımcılarından biri ile karşılaştık. İlginç bir çıkışta bulunarak ‘bekçilik ne kadar çok talep edilen bir meslekmiş, her gün partiye gelen onlarca teşkilat mensubu bekçilik için CV bırakıyor. 

Bazılarının boyları bazılarının yaşları bazılarının eğitim durumları tutmadığı için yardım isteyenler oluyor’ dedi. 

Aslında bu durum Trabzon’da işsizliğin İş Kur rakamları ile nasıl üzerinin örtüldüğünü, gerçek manada devamlı iş arayanların sayısının ne kadar olduğunu gözler önüne seren önemli bir tespit. 

13 Kasım ile 23 Kasım arasında başvuruları alınacak olan Bekçilik için bakalım Trabzon’dan kaç bin kişi müracaatta bulunacak. 

Sonuçta lise mezunu olanların da KPSS şartı aranmaksızın memur olabileceği önemli bir fırsat. Kimse kaçırmak istemeyecektir. Bu konuda Ak Parti yöneticileri, milletvekilleri ve özellikle İçişleri Bakanlığı kanadı bayağı zorlanacağa benziyor. 

TRABZONSPOR HİÇ KİMSENİN YAPMADIĞINI YAPTI

Trabzonspor, dün milli takım arasının iyi değerlendirilmesi için Antalya’ya kampa gitti. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu kamp için beklentiyi üst seviyede tuttu. 

Ancak bu kampın bir handikabı çok sayıda oyuncunun mili takımda olması veya sakatlığı.. 

Bu noktadan bakıldığında Trabzonspor için kampın ne derecede faydı geçeceği muamma. 

Ancak diğer bir açıdan bakarsak zaten oynamayan oyuncular bu kampı iyi değerlendirip oynayan isimleri zorlayabilir... 

Bilindiği gibi Çalımbay, bu kamp programında oyuncularına yükleme yapacak. Özellikle beklenti üst seviyede tutulan ancak forma giyemeyen Bongonda gibi isimler için bu kamp verimli geçebilir. 

Trabzonspor’un son 2 lig maçına bakıldığında cezalı ve sakat oyuncuların fazlalığı nedeniyle Çalımbay, kadroda 3 kaleci ile sahaya çıkmıştı. 

Onur’un ilk 11’de forma giydiği maçlarda yedek kulübesinde Esteban ve Uğur bekledi. Bu durum Süper Ligde ender görülüyor... 

Ancak bu durumun nedeni olarak, az önce dediğimiz gibi sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı gösterilebilir. 

Ancak Trabzonspor’un alt yapısından yetişen ve profesyonel sözleşe imzalayan oyuncular kadroya alınamaz mıydı? Diye düşünmeden de edilemiyor ne yazı ki... ?

ORTAHİSAR DÖNER OYUNUNU BOZDU 

Ortahisar Belediyesi geçtiğimiz günlerde Trabzon’da Tavuk Döner satan 3 işletmeye kapatma cezası uygulamıştı. Biz de bu durumu haberleştirmiş ancak bu işletmelerini isimlerini yazmamıştık. 

Aslında isimlerini biliyoruz ancak belediyenin yaptığı açıklamanın bu noktada yeterli olduğu kanaatindeyiz. 

Bu işletmelere neden sınırlı kapatma uygulandığı ise gramajda saklı. 

Yani  vatandaşa100 gram yerine daha düşük gramajlarda döner satışı yaptıkları bildiriliyor. 

Yapılan ölçümlerde 100 gramın da bayağı altında satış yaptıkları ortaya çıkarılmış. Burada size tavsiyemiz tezgahında tartı bulunmayan işletmelerden alış veriş yapmamanız.. 

Mesela bazı işletmeler tartı yerine küçük kaseler kullanarak müşterilerine servis yapıyor. Ancak özellikle belirtelim ‘Küçük Kaseler’e koyulan döner ortalama 50 ile 70 gram arasında alıyor. 

Ancak tabi büyük kaseler kullanan işletmelerin lavaşın içine 100 gramdan daha fazla döner koydukları da bir gerçek... 

Bunu da atlamamak lazım... 

Tabi tercih yine sizin uyarması da bizden olsun... 

Bu arada kapatma cezası sonrasında bu işletmelerin de kendilerine bir çeki düzen verdiğini de belirtmekte fayda var.

NEDEN RIZA HOCA NEDEN?

Trabzonspor bugün Antalya’ya gitti. Tüm gözlerin çevrildiği Antalya’da alt yapıdan kimlerin gideceği büyük bir merak konusuydu. 

Neredeyse tüm camia yeni sözleşme imzalanan Cafe, U21 Kaptanı Murat Cem Akpınar ve Sefa Akgün’ün götürüleceğini düşünüyordu.

Ancak Rıza Çalımbay ters bir kontra yaparak kafileye Ebrar, Furkan ve Hüseyin’i dahil etti.

Katar’a da götürülen Ebrar haricinde götürülen Furkan ve Hüseyin’in Akbaş’ın sakatlığı nedeni ile boşalan stoper bölgesi için U21’den dahil edilmiş. 

Bizim düşüncemiz ise oldukça az bir futbolcu kadrosu ile Antalya’ya giden Rıza hoca diğer yetenekli oyuncularında önünü açabilirdi.

Onları daha iyi tetkik edip gelecek adına raporlarını tutabilirdi. 

Ancak bizden söylemesi bu oyuncuların götürülmemesi altyapıda canları sıkmış durumda.

TRABZONSPOR’DA AĞIR MOBBİNG

Bordo Mavili kulüp kötü gidişatın ardından aldığı Galatasaray galibiyeti ile bulduğu havayı bozmamak için oyunculara 50 bin ve personellere de görevlerine göre belli miktarlarlarda prim dağıtılacağı sözü verilmişti.

Aradan 1 hafta geçmesinin ardından kulüpte prim sözü verilen oyuncular bu parayı aldı. Ancak personellerin büyük bir bölümüne para verilmedi.

Kulübe sıcak para girmemesi nedeni ile maaş ödeyemeyen Bordo Mavililer TFF gelirleri, maç günü gelirlerini kredi ve temliklere ödüyor. 

Futbolcuların alacaklarının büyük bir bölümünü kendisi ödeyen Usta’nın personelleri ise düşünmediği iyice huzursuzluk ortamı oluşturdu. 

Hatta  bu olay kulüp içerisinde kriz yarattı. Başkan Usta’nın isteği ile gerçekleşen bu olay kulüpte can sıkarken 3 aya yaklaşan maaş ödenmeme durumunun “Usta personellere ayrılmaları için Mobbing yapıyor “ şeklinde yorumlanıyor.

Dağıtılan primlerle ilgili de büyük bir huzursuzluk hakim. 

Kulüpte şu anda hiçbir görevi olmayan bir isme 20 bin TL prim ödendiği iddiası personeli isyan noktasına getirdi. 

Ersun Yanal’ın ekibinden olan şu anda takıma hiçbir katkısı olmayan bir isme verilen bu primin personelden esirgenmesi sinirleri oldukça gerdi. 

Prim listesini kim yaptı, yaparken hakkaniyetle mi yoksa o kırılmasın bu kırılmasın diye mi dağıttı. 

Çok sayıda çalışan dün sitemizi arayarak Muharrem Usta’nın haksızlık yaptığını, hakkaniyetli davranmadığını öne sürdü. 

Hatta kulüpten eleman çıkarmak için mobbing uygulanırken, 2000 TL maaş alanların bile maaşları ödenmezken dün TS Club’a 5 bin TL maaş eleman alınması da eleştirilen başka bir mesele. 

Belli ki kulüp içinde bu noktada büyük bir sorun var. Prim krizi yüzünden her Salı yapılan yönetim kurulu toplantısı da dün akşam yapılmamış. 

Primi hak edip alamayan çalışanların yüzüne bakmaktan utanan yöneticiler olduğu için toplantının iptal edildiği de gelen bilgiler arasında.