TRABZON BU İŞİ NASIL BECERDİ?

Trabzonda şampiyonluk kutlamalarının fragmanı bile dünyada gündem oldu. Muhteşem görüntüler milyarı aşkın görüntülenme aldı. 

Herkes ‘Trabzon'da silahlar atılacak olaylar çıkacak’ derken kimsenin burnu kanamadan yüz binlerce kişi eğlendi. 

Bu huzur dolu coşkulu kutlamada şüphesiz Trabzon Valiliği'nin de katkısı yadsınamaz. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 'Mutluluğa kurşun sıkma' videosu ile günlerce şehri bu hususta uyardı, ricacı oldu, tüm kurumlara özel yazı gönderdi.

Trabzonspor'u da işin içine katıp futbolcuların taraftarlara mesaj vermesini sağladı. 

Tüm dünyaya örnek bu kutlamalarda kimsenin burnu kanamadıysa Vali Ustaoğlu'nun burada katkısı büyüktür. Duyarlılığı ve azami gayreti için Ustaoğlu taktiri hak etmiştir. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi'de aynı şekilde yorgun mermi kampanyalarına yoğun destek vermiş tüm şehir bu duyarlılığı belleğine kazımıştır. 

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür. 

Türk Futbol tarihinde ilk kez tel örgüleri kaldıran şanlı Trabzonspor taraftarı bir kez daha yüz binlerce kişi ile olaysız bir şekilde eğlererek tekrar herkese örnek olmuştur..

TRABZONSPOR’UN ELİNİ CEBİNE ATTIRMADI

Trabzonspor’un Hatay deplasmanında eli cebine girmedi. Kafile masraflarını Trabzonlu iş adamı karşılarken yemekte ise İsmail Köybaşı bonkörlüğünü konuşturdu. 

Köybaşı şampiyon takım arkadaşlarına daha önceden şampiyon olursanız yemekleriniz benden sözünü vermişti.

Maçtan önce bu sözünü tuttu. İskenderun’da bulunan babasının yemek restoranına tüm kafileyi götürdü. Yemekte öylesine samimi anlar yaşandı ki görülmeye değerdi. Trabzonspor’a şampiyonluk kupası da burada verildi. 

Maç sonunda görüştüğümüz İsmail ‘Hayalim buydu. Gerçekleştirdiğim için inanılmaz mutluyum’ dedi. Kaptan Çakır ise ‘Muhteşem bir geceydi, ne varsa yedim’ dedi. 

Yemekte uzun süre İsmail Köybaşı tezahüratları yapıldı. Futbol olarak İsmail bekleneni veremese de ortaya koyduğu karakter farkıyla takımdaki arkadaşlık seviyesini en üstlere çıkarmayı başardı.

KULÜPTE BOŞ HAFTASI OLMADI 

Trabzonspor’da bu sezon futbolculardan sonra en çok çalışan ekip sağlık ekibiydi.

Boş bir haftaları günü oldu mu bilemiyoruz.

Hemen hemen bütün futbolcular bir şekilde hem covid hem de sakatlıklardan dolayı inanılmaz derecede yoğun mesai yaptılar. Yaşar Kibar Güven ve Hakan Çelik’e katkılarından dolayı teşekkür etmek gerekiyor.

Dr Çelik’in hataları da olsa da en az saha içindeki futbolcu teknik heyet kadar saha arkasında görünmeyen bir isim olarak mesai harcadı. 

Kulüpteki birçok sakatlık yaşanmasına ve büyük sakatlıklar olmasına karşı oyuncuları hazır hale getirmek için çaba sarf etti. Bazı oyuncuların beklenenden daha kısa sürede dönmesinde de önemli rol oynadı. Hamsik süreci onu çok yıpratsa da kendi doktorlarının aynı raporu vermesi ona derin nefes aldırdı. Yeni sezonda Trabzonspor’un ekibi daha da kuvvetlendirmesi bekleniyor.

DİNİ LİDERLER AĞAOĞLU’NA GELDİ

Şampiyon Trabzonspor’un Hatay’da oldukça ağır misafirleri vardı.

Özel ilgiyle Hatay’da ağırlanan Trabzonspor kafilesinin stadyumda sürpriz misafirleri vardı.

Hatay’da yaşamlarını sürdüren dini liderler tebrik için Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yanına protokol tribününe geldi.

Hatay Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu ile Antakya Ortodoks Kilisesi’nin Ruhani Liderleri Jan Delüller ile Rahip Dimitri, Ağaoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirip birlikte maç izlediler.

Trabzonspor’un başarısını yakından takip etiğini söyleyen dini liderler kulübe çeşitli hediyeler de verdi.

ALİ KOÇ’A TRABZON’DAN TEKLİF 

Ali Koç’un dünkü açıklamaları tüm Türkiye’de alay konusu olurken Trabzon’da da ilginç açıklamalar ardı ardına geldi. Ekranda adeta saatlerce ağlayan Ali Koç’un Fenerbahçe’ye de zarar verdiğini ifade eden mimarlar odası eski başkanı Gürol Ustaömeroğlu açıklamalarla ilgili yaptığı paylaşımda Fenerbahçe camiasının mutsuzluğuna değinerek şu ilginiç ifadeleri kulandı: “Fenerbahçe'nin başındaki zatın basın açıklamasının içeriği tam bir facia.

Bu zatın durumunun iyi olmadığı epeydir hissediliyordu ama hiç bu seferki kadar belli olmamıştı. Profesyonel desteğe ihtiyacı var gibi. 

Bu zatın?Türk Futbol Tarihi ve Trabzonspor Hakkında en küçük bir bilgisinin olduğunu da tahmin etmiyorum. 

Hayatımda ilk kez Fenerbahçe için üzüldüm ve de üzülüyorum.

Bu zat görevde kaldığı sürece Fenerbahçeli Dostlarımın mutsuzluğu ve hayal kırıklığı süreceğe benzemektedir.”

Alİ Koç’un açıklamalarıyla ilgili ilginç bir teklifte özel bir sağlık kuruluşundan geldi. 

Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Ali Koç’un açıklamalarına sert tepki gösterdi. 

Başarısızlığının üzerini Trabzonspor’u kullanarak örtmeye çalışan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un malum açıklamalarına tepki gösteren Çelebi, “Ali Koç’un konuşmalarından anlaşılıyor ki, rotasını şaşırmış. 

Fenerbahçe’yi getirdiği durumun biletini Trabzonspor’a kesmeye çalışması ruh sağlığının ne kadar bozuk olduğunun göstergesi. İmperial Hastanesi’nde kendisine ücretsiz tedavi teklif ediyorum. Buyursun gelsin, tedavi olsun, hem kendi camiasına, hem Türk futboluna hem de tüm dünyaya çağdaşlık dersi veren Trabzon’a daha fazla zarar vermesin” dedi.

TRABZONLU ŞEHRİNDE MAĞDUR OLUYOR

Yayın Danışmanımız Ali Savaş son köşe yazısında “Uzungöl yerli turistlere kapanır” ifadesini kullanmış ve bir hamburger menüsünün 135 TL olduğunu yazmıştı.

Aslında konu doğru, zincir restoran olan bir işletmede hamburger menü tam da bu fiyat. Bunu yazmamıza bazı esnaf arkadaşlarımız bozulmuş , “suç bizim değil maliyetler üç katına çıktı” ifadelerini kullanmış. 

Hatta kendi aralarında, “Yaz sezonu yaklaşıyor acaba basının bize olan yoğun ilgisi ne zaman başlayacak” diye yorum yaparlarken bu yazı yazılınca kendi aralarında da “İşte başladı” diyerek espriler yapmışlar.

Turizm artık sadece Türkiye’de değil dünyada da maliyetli bir sektör. 

Yurt içinde maliyetler gerçekten üç katına çıktı. 

Bir kahvaltının geçen sene maliyeti 35 TL iken bu sene maliyeti 90 TL civarında… Aynı şekilde et ürünleri de uçmuş durumda… 

Biz kesinlikle esnafımızı suçlamıyoruz hatta artan maliyetlere vurgu yapıyoruz ve artık yerliler olarak gezme fırsatının zorlaştığını söylüyoruz. 

Biz artık paramız değersizleştiği için sadece yabancıların rahatça gezebildiğini söylüyoruz ve yerli vatandaşlar için bir şeyler yapılması gerektiğine vurgu yapıyoruz. 

Maalesef kimsenin kılı kıpırdamıyor.  Ne Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ne esnaf odaları ne de turizm dernekleri yerel halk için bin adım atmıyor. 

Yerel esnaf için turizm merkezlerinde özel kampanyalar, indirimler düzenlenmelidir. 

Hatta yapılabiliyorsa yerli vatandaşlara  indirimli fırsatlar sunulmalı. Müze kart gibi kartlarla bu bir sisteme oturtulmalı  Yabancılar döviz üzerinden fiyatlandırılabilir. Yoksa hemşerilerimiz kendi memleketlerinde yabancı olacak ve hiçbir imkandan faydalanamayacaktır.