EN ÇOK BUNALAN İLÇE BAŞKANI
Şu sıralar Trabzon Ak Parti ilçe başkanları arasında en çok bunalan, en çok soruya muhatap kalan, üzerinde en çok lobi yapılan ilçe başkanı Ortahisar ilçe başkanı Temel Altunbaş.. Altunbaş’ı en çok yoran ise A.Metin Genç’in Ortahisar adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceğine dair meraklı sorular.. Altunbaş, genel merkezden de gerekli bilgileri tam net alamadığından bu soruya kesin cevap veremiyor.. Kendinin fikri sorulduğunda ise A.Metin, aday gösterilir diyor.. Altunbaş’ı en çok yoran ikinci konu ise, belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi.. Bir bilgiye göre 200 bir bilgiye göre ise 300 yakın belediye meclis üyeliği için partiye başvuru var.. Ve bu kadar sayısal çoğunluğun kendine göre lobisi ile Altunbaş’ı markaja alması Temel Bey’i illallah dedirtmiş durumda… Özellikle bayan meclis üyeleri Temel Bey’in başını çok ağırtıyor. Bayan adayların inadı ve kulisi, bu seçimde Temel Altunbaş’ bayağı yoracak. Bize gelen bir bilgiye göre de, Temel Bey’in kafasında ortahisar’ın çoğrafi özelliklerine göre meclis üyeliklerinin ilk on sırasının 5’ini belirlemiş durumda. Bunu sır gibi saklıyor

ZORLUOĞLU O TOPLANTILARA NEDEN KATILIYOR?
Ak Parti’nin Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu, ilginçtin parti il yönetiminin genişletilmiş  ile yürütme toplantılarına fırsat buldukça katılıyor… Peki, niye bu toplantılara katılıyor.. Gözlem mi yapıyor.. Ya da bazı öneriler mi getiriyor.


Bilindiği gibi Murat Zorluoğlu, alanda. Uzun zamandan bu yana da alanda geziyor.. STK’ları ziyaret ediyor. Sokakta Trabzonluyu dinliyor.. İlçelerde teşkilat mensupları ile buluşuyor.. Zorluoğlu, bu toplantılarda edindiği izlenimleri, kendine gelen özellikle teşkilat ile ilgili önerileri, hatta eksiklikleri direkt kendi ağzından muhataplarına anlatıyor.. Bunun için o toplantılarda yer alıyor ve il başkanının da izni ile gözlemlerini aktararak, teşkilata kalavuzluk yapıyor.. Bu durum da teşkilak açısından olumlu bulunuyor.

MHP’NİN O GÜCÜ VAR MI?
MHP, Cumhur ittifakında Trabzon’a özel özellikle Ortahisar Belediyesinin kendisine verilmesini istedi. Bunun için bir nabız yokladı.. Her iki partinin genel merkezlerindeki görevliler de Trabzon masaya yattığında MHP’nin bu önerisini gündeme aldı ama Ak Parti bu konuda taviz vermedi.. Cumhur ittifakının Türkiye genelinde ilçeler bazında yaptığı görüşmelerde MHP’nin yine ülke genelinde çok ısrarcı olmadığı biliniyor.. Ortahisar için de ısrarcı olmadı..

MHP’nin yerel dinamikleri, son genel seçimlerde Ortahisar’daki oy dağılımında MHP’nin rakamsal başarılarını ortaya koyarken, Ortahisar MHP’nin olması halinde iyi partiye bu ilçede giden oyların yeniden MHP’ye döneceği yönünde de sosyolojik bazı tespitler yapmasını rağmen istediğini alabilmiş değil.. Bazı MHP’li dostlar bu pazarlıkta genel merkez ısrarcı ve inatçı olsa Ortahisar’ı alırdık şeklindeki tahminlerini de hala ısrarlı seslendiriyorlar..

İKİSİNİN DE İLGİNÇ YOL HARİTASI
Hem İyi Parti büyükşehir adayı Atakan Aksoy hem de Ortahisar’ın CHP adayı Salih Akyüz’ün bu seçimde ilginç benzerlik gösteren bir kaderi var.
Her iki aday da ittifak yaptıkları partilerin tabanına şirin görünmek.
O nedenle Aksoy, CHP’lilere.
Akzüz de iyi partililere şirin görünmek için yeni stratejiler geliştirecek gibi.


O nedenle Aksoy, proje üretim ekibine CHP’dan akil adamlar alıyor.
Salih Akyüz de iyi partiden bazı isimlere akil adamlara birlikte olma önerisi getirecek.
Bunun için iki aday da parti teşkilatlarının haricinde kendi özgür iradeleri ile ittifak partilerinin seçmenine hoş görünmenin yollarını bulmak için plan yapıyor.
Atakan Aksoy CHP ilçe teşkilatlarına gittiğinde o ilçenin duayen CHP’lilerine saygılarını sunuyor. Yaşamayanlara rahmet diliyor.
Akyüz henüz resmi bir şekilde iyi parti ilçe teşkilatına gitmiş değil.. Gittiğinde ne diyecek merak konusu…

ONUR KIVRAK HENGAMESİ
Trabzonspor’da Onur Kıvrak dönemi kapandı.
Dile kolay tam 11 yıl.
Herkes gitti o kaldı.
11 yıl içerisinde çok şeyler yaşadı gördü.
Çocuğunu Trabzon’da doğurdu.
2010-11’i sahiplendi.
Takımda kavgalarda başrol oynadı.
Yeri geldi sportif direktör yolladı yer geldi teknik direktör yolladı. 


Takım arkadaşları ile kavgalar etti.
İyi yönleri kadar kötü yönleri de vardı.
56 milyon TL gibi bir rakam kazandı ve 1,5 yıl daha kazanmaya devam edecek. 61 milyona tamamlayacak herhalde.
Trabzonspor 2 yıl onu sakat sakat kabul etti, tedavi ettirdi ne gerekiyorsa yaptı.
Onur Kıvrak son olarak taraftarlarla tartıştı. Yönetimle ters düştü ve kadro dışı bırakıldı son olarak dün de fesih oldu. Fesih noktasına gelen kadar çok uğraştırdı. Az daha araya birileri girmesi pılını pırtını toplayıp fesih edip gidip milyonlarca lirasını alacaktı. 
Zararın neresinden dönersen dön kardır mantığı ile bu fesih de doğru hamleler içerisinde yer alır. Sabah başlayan görüşme akşam 7-8 gibi sonlandı. 
İki tarafa da hayırlı olsun…

GİYOTİNİN ALTINA SOKULAN KAFALAR
Trabzonspor’da inanılmaz şeyler oluyor.
Onur, Burak, Akbaş, Zeki gibi isimler bir bir gönderiliyor.
Olcay Şahan’da sırada.
Kim kulüp içinde sorun yaratıyorsa orta yol bulunup gönderiliyor.


Yok taraftar öyle dedi, böyle dedi, şu oldu bu oldu yok!
Kanunun kestiği parmak acımazcasına radikal kararlar ardı ardına geliyor.
Yıllar boyu oyunculara teslimiyetçi yönetim gitti, net şekilde karar veren yönetim geldi.
Aklımıza şöyle bir cüme geldi. Sayın Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu göreve geldiğinde “giyotinin altına kafamızı soktuk” demişti.
Gerçekten de öyle.
Böylesine radikal kararları saha sonuçları da desteklemesi gerekiyor.
Şimdiye kadar iyi destekledi, bundan sonra ne mi olacak bekleyip göreceğiz.