HERKES BUNU MERAK EDİYOR PRAG MAÇINDA…

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 3. Ön eleme turunda Çekya ekibi Sparta Prag ile 2-2 berabere kaldı. Mücadelenin ilk yarısında oldukça tutuk olan Bordo Mavililer 2. Yarıda nefis bir çıkış yaparak tüm taraftarları heyecanlandırdı.

2 müthiş gol bulan ve beraberliği yakalayan Bordo Mavililer turu Trabzon’a taşıdı. 

Mücadele biter bitmez, telefonlarımız susmadı, önümüzdeki karşılaşmada maç bileti için onlarca kişi hemen aradı.. 

Passolig gerekiyor mu gerek diyor mu?

Gelen ilk bilgilere göre mücadelede kağıt bilet ve Passolig uygulaması birlikte gerçekleştirilecek.

UEFA’nın sisteminde Passolig gibi bir durumun olmadığı ve bu durumun kağıt bilerle birlikte gerçekleştirileceği  ifade edildi.

Tabi bu durum sonrası Passolig kullanmayan taraftarlarının büyük bir bölümü bilet almak için erkenden harekete geçip bilet alma işlemlerini yapacak, burada şanslı olan taraftalar kombinesi olan taraftalar… Bilet aslanın ağzında diyeibliriz..

Trabzonspor Kulübü konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yapacak ve 1-2 gün içerisinde maçın biletlerini satışa sunacak.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TRABZON’A GELİYOR 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her seçim sonrası Karadeniz turu yapar ve baba ocağını ziyaret ederdi. 31 Mart seçimleri sonrası seçimin tekrarlanması ve yoğun gündemi dolayısıyla bölgeye henüz gelmedi.

Ama baba ocağı Rize’ye gelerek tatil yapmayı çok seven Erdoğan’ın yakın zamanda bölgeyi ziyareti bekleniyor.

Hem baba ocağını ziyaret etmesi beklenen Erdoğan’ın ayrıca kendisine her zaman değer veren ve destekleyen Karadeniz halkına 31 Mart’ta verdiği destekten ötürü teşekkür mitingi yapması bekleniyor.

Tabi hem ülke hem de dünya gündemi çok yoğun. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yoğunluk arasında 18-19 Ağustos tarihinde Trabzon ve Rize’de olacağı konuşuluyor.



Bayram sonrası gerçekleştirilmesi planlanan ziyaret için il başkanlıkları ve teşkilatlar şimdiden telaşa ve hazırlıklara başlamış durumda.


BELEDİYEDE İŞÇİLERE BU MESAJ GİTTİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bilindiği gibi geçen hafta Hizmet İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında Turkuaz Şirketinde çalışan 1001 işçi için Toplu İş Sözleşmesinde anlaşmaya varılmıştı.

İşçilerin 1 yıllık maaşlarına sosyal hakları da katıldığında ortalama yüzde 18 ile yüzde 22 oranında zam yapılacak. Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan’da anlaşmayı doğrularken Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Kurban Bayramında önce zamlı maaşları yatıracağını ifade etmişti. 

Son gelişmelere göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Turkuaz’da çalışan işçilerin maaşları bayramdan önce yatıracak. Maaşların bayramdan önce yatacağına dair mesaj Trabzon Büyükşehir Belediyesinde ki Turkuaz ve TRABEL’de çalışan işçilere mesajlar gitti.



Turkuaz’da çalışan işçiler maaşlarını zamlı alacağı ifade edilmişti, henüz toplu sözleşme imzalanmayan TRABEL’de ki işçilerin maaşları ise merak konusu..

Bakalım bunu da maaşlar yatınca öğreneceğiz. Maaşların yarından itibaren hesaplarda olacağı bildirildi. 


KASABANIN ŞERİFİNE İNAT… 
Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Ağustos ayının ilk pazar günü Üzümözü köyünde kutlanan Ağa Konağı Şenliğine Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’da katıldı.

Ramis Uzun, kasketiyle beraber ata binmiş fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Aslında Ramis Uzun’un bu fotoğrafı bize kendisinden önce Beşikdüzü Belediye Bakanlığı yapan Orhan Bıçakçıoğlu’nu hatırlattı. Nedeni de basit: Kendisi için söylediği ‘Kasabanın Şerifi’ tanımı.. 



Ramis Uzun, hatırlarsanız, Beşikdüzü Belediyesine devraldığından beri borç yüküyle ilgileniyor. Hatta bir süre önce belediyede işçilere maaş ödemelerinde bile zorlanmıştı.  

Bakalım Beşikdüzü’nü borç batağında bırakıp giden şerifin ağır enkazından yeni şerif benim diyen Uzun nasıl kurtulacak. 


KÜSKÜNLER OLMAMASI İÇİN HERKESLE GÖRÜŞÜYOR
 İYİ Parti’de yeni oluşacak yönetime girmek için başvuranların sayısı 175’i geçti. İYİ Parti İl Başkan Azmi Kuvvetli hatırlanacağı üzere daha önce yaptığı açıklamada, yeni oluşacak yönetimi 10 Ağustos’ta açıklayacağını söylemişti.

Fakat bu süreç sarkabilir. Çünkü kimseyi kırmak istemeyen Kuvvetli, bir süredir her gün yönetime girmek isteyen 15’e yakın kişiyi İl Teşkilatında ki makamında ağırlıyor ve onlarla konuşuyor. Aslında yönetime almayacaklarını küstürmek veya kırmak istemiyor. 

O yüzden herkesin gönlünü alıp kararını bu şekilde vereceğe benziyor. 

Kuvvetli’nin işi bir hayli zor. Çünkü bu kadar kişi içinden eleme yapacak ve küskünler ordusuda oluşturmak istemiyor. Bakalım süreç nasıl geçecek bunu önümüzdekilerini günlerde göreceğiz. 



Yukarıda da bahsettiğimiz gibi İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı için 2020’de bir seçim daha var ve bu açıdan bugün yapılan görüşmelerde ciddi önem arz ediyor. 

Tabi Kuvvetli, aslında yönetimin şu anda seçimle belirlenmesi taraftarıydı. Ancak Genel Merkezin tavrı puanda yaşadığımız süreç yönünde olunca mecburen Kuvvetli’de yönetimini belirlemeye geçti.


TRABZON’DA KLİMALI SEYAHAT KESİN GELECEK Mİ?
Trabzon şehrinin gündeminde bugünlerde eski dolmuşlar var. Yıllardır eski dolmuşların kalkması gerektiği herkes tarafından söyleniyor ama icraata geçirilemiyordu.

Geçtiğimiz yıl çıkarılan meclis kararıyla beraber 2020 yılının 6. ayına kadar müsaade edilmişti. 2020 yaklaşırken yeni sistem de yavaş yavaş netleşmeye başladı. 

1,5 minibüs bir yeni taşıt olacak. Taşıtların hangi boyutta ve kaç kişilik olacağı olacağı henüz net değil. 



Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta süreci yakinen ve her ayrıntısına kadar takip ediyor. Başkan Usta yeni sistemin şoför esnafının aleyhine olacağını söyleyerek, “Sistemi yenileyeceğiz.

Şoför esnafımızın daha fazla para kazanabileceği, teknolojiye ayak uyduran bir sistem kuracağız. Şoför esnafımızı hiçbir zaman mağdur etmeyeceğiz. Yeni sistem dolmuş esnafımıza daha fazla para kazandıracaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz. Geçişler her zaman sancılı olmuştur ama şu anda para kazanamayan esnafımız yeni sistemde rahat edecektir” yorumunda bulundu. 

Yasal zorunluluğa da dikkat çeken Başkan Usta, “Bu durum zaten yasal bir zorunluluk haline geldi. Yeni eski dolmuş sistemimiz devam etse bile 6. Aydan itibaren eski arabalar çalışamayacak.

Biz de bu yasal zorunluluğu şoför esnafımıza en uygun hale getiriyoruz. Başkanımız Murat Zorluoğlu ile istişare halindeyiz. Kendisi de şoför esnafının yanındadır, bizleri desteklemektedir” ifadelerini de kullandı. Yani tüm şehrin istedi başkanların çalışmasıyla beraber yılbaşından sonra hayata geçecek.