UĞURCAN’A TRANSFER İZİN ÇIKTI!

Trabzonspor’da genç filebekçisi Uğurcan Çakır transferin en gözde ismi olarak öne çıkıyor. Bordo Mavililerin net olarak 20 milyon Euro kasasına koymak istediği Uğurcan Çakır’a transfer izni çıktı.

Geçtiğimiz hafta dünya evine giren Abdülkadir Parmak’ın düğününde Ağaoğlu ve Uğurcan arasında transfer görüşmesi yaşandı.

Uğurcan Çakır düğüne gelen Ağaoğlu’nun yanına giderek transfer olmak istediğini ve kulübe para kazandırmak istediğini söyledi.

Ağaoğlu da oyuncuya burada izin vererek gelen teklifleri değerlendireceklerini söyledi.

Her ne kadar Trabzonspor yalanlasa da Uğurcan Çakır için ciddi ciddi teklifler gelmeye devam ediyor. Gelen rakamlar Trabzonspor’un istediği seviyede olmadığı için Bordo Mavililer bunları yok saymayı tercih ediyor. 

ABDÜLKADİR ÖMÜR’E VERİLEN SÖZ !

Geçtiğimiz sezona şöyle bir dönelim.
Trabzonspor’un iki yıldızı Yusuf ve Abdülkadir yol ayrımında…
2 oyuncu da ayrılıp Trabzonspor’a para kazandırıp kariyelerine Avrupa’da devam etmek istiyor. Trabzonspor iki oyuncuyla da görüşüp Yusuf’un gitmesine izin verip Abdülkadir Ömür’ün 30 milyona yakın teklifini elinin tersiyle itiyor ve Abdülkadir’e önümüzdeki sezon için izin verilmişti. O sezon geldi çattı. Abdülkadir bir sakatlık yaşadı değeri yarı yarıya düştü. Ama aklında o söz var. Trabzonspor ne yapacak. 

Novak gitti, Sosa’da yaprak kıpırdamıyor, Sörloth da ele avuca sığmıyor, Uğurcan Çakır gitmeye en yakın isim… 

Bakıldığında 11’in çalışan çarklarından 5 oyuncudan Novak gitti. Geri kalan 4 ismin durumu ne olacak.

 Oldukça zor günler hem yönetimi hem de taraftarı bekliyor. Yapılması muhtemel 8 transferin 2 tanesi geldi. Yeni sezonda farklı bir yapılanmaya girmiş Trabzonspor izleyeceğiz.

AK PARTİ ORTAHİSAR’DA KİM ÖNDE 
Trabzon’da Ak Parti’nin en çok merak edilen ilçelerinin başında gelen Ortahisar ile ilgili kıyasıya bir lobi faaliyeti adam adama markaj devam ediyor. 
Mevcut başkan Temel Altunbaş’ın 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olmayacağının açıklanması üzerine çok sayıda isim Ortahisar için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. 
Gündemdeki isimlerin başında Hasan Dilekoğlu geliyor. 
Çok niyetli olmadığını gözlemlediğimiz Dilekoğlu için olumsuz bir şey söyleyen de olmadı bugüne kadar. 
Yine İl Başkan Yardımcılarından Halil İbrahim Demirtaş ismi ön plana çıkıyor. 
Demirtaş gerek sosyal medyada gerek sahada dikkat çeken çalışmaları ve açıklamaları ile öne çıkıyor. Bazı konularda birilerinin yapamadığını yaptığı, yanlışa yanlış dediği için yalnız kalsada tek başına mücadele ediyor. 
Son günlerde kendisini çok sayıda ismin ziyaret edip markaja alması nedeniyle de ‘Acaba kendisine aday ol baskısı mı yapılıyor sorusu da akıllara gelmiyor değil.  

Teşkilatların sürekli dile getirdiği ‘O koltuğa yakışacak isim’ dediği işadamı Hüseyin Canım ismi tabandan tavana herkes tarafından kabul görse de kendisi partisine katkısının her zaman devam edeceğini ama şu anda Ortahisar’ı düşünmediğini açık açık her platformda dile getiriyor. 


Dündar Ayyıldız ismi de temiz çalışkan ve dinamik bir isim olarak genel merkezin listesinde. Kendisi de bu manada çalışmalarını çok öne çıkmamaya gayret ederem  devam ettiriyor. 
Bu isimler arasında bizim gözlemlediğimiz Hasan Dilekoğlu ismi şu sıralar burun farkıyla önde görülüyor. 
Ama şunu da söyleyelim, genel merkez ‘Ortak bir isimde uzlaşılmaması halinde’ Temel Altunbaş ile devam diyebilir. Ortak bir isim dedik çünkü bu kez milletvekillerinden yerel yöneticilere bazı bakanlardan eski siyasilere kadar herkes bu yarışa bir şekil dahil olmaya ‘Bizim adamımız olsun’ mücadelesi vermeye çalışıyor. 
Bu önemli bilgiyi de bir kenara not edelim. 

GELECEK PARTİSİ TRABZON’DA…
Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisinin kurmayları Karadeniz gezisinde Trabzon’a iki tam gün ayırarak önemli temaslarda bulundu. 
Dün sabahta Yörük Çandırı Restarunat’da yöresel bir kahvaltıda Trabzon Basını ile buluştu. 
İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu Trabzon’daki basın yayın kuruluşlarının sahiplerini, genel yayın yönetmenlerini ve temsilcilerini tek tek arayarak davette bulunmasına rağmen toplantıya beklenen ilgi oldu desek yalan olur. 
Bazı kurumlar temsilci bile göndermezken çok sayıda gazeteci soruları ile genel başkan yardımcısı Kani Torun ile İl Başkanı Hasan Kamil Valioğlu’nu terletti diyebiliriz.


Öncelikle mekan seçimi yerinde ve isabetli idi. Zigana Yörük Çadırı yönetenlerine bu manada 5 yıldız vererek yazımıza devam edelim. 
Genel Başkan Yardımcısı konuşmasında sürekli olarak ‘Biz iktidara geldiğimizdeD’ sözünü yineleyince ilk seçimde alacağı oy oranı sorusuna ‘İlk seferde olmasa da ikinci seferde’ şeklinde yuvarlak bir cevap verdi.
İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ise Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Anıtkabir’de verdiği poz sorusunu cevaplarken biraz zorlandı, talepte bulunmadım davet de edilmedim şans eseri cevabını verdi.
Şunu da söyleyeyim daha geçtiğimiz günlerde il başkanı atanan bir şehirde böylesine geniş çaplı bir çalışma yapılması Gelecek Partisi’nin Trabzon’a verdiği önemi gösteriyor. 

TRABZON’DA O YATIRIM ALKIŞI HAK EDİYOR

Trabzon’da bir kesimin en güzel yaptığı şey, maalesef menfaati olmayınca, istediğini alamayanca, meyve veren ağacı taşlamaktır. Kısa süre önce Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde hizmete giren 7M hastanesi kadrosuna şehrin çok önemli hekimlerini katarak yoluna hızlı bir şekilde devam ederken Akçaabat’ta bacasız fabrika misali 200’ü aşkın çalışanla önemli bir istihdam sağlayarak taktir kazanıyor. 
Yeni hizmete girmesine rağmen ard arda başarılı operasyonlar yapan binlerce hastayı tedavi eden 7M Hastanesi’nde 5 isim ile yapılan 6 aylık anlaşma sona erince ayrılmak isteyen ekibi müsade edildi. Ekiple gelen birçok çalışan görevine devam etmeyi tercih etti. 


Yaşanan birkaç ayrılık sonrası da hastane başarısını katlayarak yoluna devam ediyor. Bazı kesimlerin sırf bir takım menfaatler sağlayamadığı için hastane hakkında yalan yanlış ifadelerde bulunması ve ‘Neden yalan ve yanlış şeyler gündeme getiriyorsunuz’ sorusuna ‘Bize ne verdiniz ki, vermezseniz böyle olur’ şeklinde cevabı gerçekten çok acı.
Hani derler ya karanlığa küfredeceğine bir mum yak, birileri bırakın mum yakmayı yakılan mumları söndürmenin peşinde.
Ne olursa olsun, yeni hizmete giren yüzlerce istihdam sağlayan bir kurumu hemen karalamaya başlamak, karalayanların acziyetini ortaya koyar. Böylesine sıkıntılı bir dönemde bölgeye bu önemli hizmeti sağlayanlara ancak teşekkür edilir. 

ÇAKIROĞLU’NUN İSTİFASI KİMİ SEVİNDİRDİ 
Biz basın yayın organları olarak devletimizin milletimizin menfaatine adına her zaman halkın tercihi ile göreve gelen iktidarların en güçlü olmasını, aynı şiddetle de muhalefetlerin daha güçlü olmasını isteriz. 
Çünkü iktidarlar icraatlarını sıralarken denetleyici makamında en iyi şekilde görevini yerine getirmesini, sorgulamasını, doğruyu yanlışı ayırmasını isteriz. 
İYİ Parti Trabzon’da muhalefet görevini iyi bir şekilde ama parçalı bulutlu yerine getirmeşe çalışıyordu. 


Neden parçalı bulutlu diyoruz, çünkü il başkanı ayrı milletvekili ayrı, meclis üyesi ayrı telden çalıyor. 
Dün partide birkaç ismin yeni yönetimde olmayacağı haberi gündeme düştü ama daha önemlisi belediye meclislerini iktidara adeta dar eden İYİ Parti Grup başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun istifasıydı. 
Gerçekten Çakıroğlu birçok konuda gerek Büyükşehir Belediyesi’ne gerek Ortahisar Belediyesi’ne doğru yolu göstermek adına etkili bir muhalefet anlayışı sergiliyordu. 
Fakat dediğimiz gibi Çakıroğlu’nun gündeme getirdiği Türkiye gündemine oturan bir çok usüle aykırı konuda ne il başkanlığı ne de milletvekilleri ses çıkarmadı. 
Çakıroğlu sabretti, şehrim için ilçem için dedi, tek başına usturaya kafa attı. 
Ama yine de partisinden beklediği desteği gücü arkasında göremedi. 
Ve sonunda ‘Görünen lüzumsuz üzerine’ diyerek aslında altına sayfalar dolusu duygularını yazabileceği ama yine de partisine zarar vermemek adına sustuğu bir açıklama yaptı. 
Bu şehir adına hiç iyi olmadı. Birileri hemen ‘Başka partilere göz kırpıyor’ gibi asılsız dedikodularla salvo yapmaya çalıştı. 
Çakıroğlu’nun istifasının en çok iktidar partilileri sevindireceğini biz görebiliyoruz, bakalım İYİ Partililer’de görebilecek mi?