İMAMOĞLU TAM ZAMANINDA VE ANINDA…

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum ziyaretleri özellikle son üç ilde üzerinde ölü toprağı olan CHP örgütlerine tam bir doping oldu.

Sadece CHP örgütlerine de değil DSP örgütlerini de benzer bir hareketlilik geldi.

Örgüt mensupları İmamoğlu ile kendini buldu.. İmamoğlu ile sokağa indi..

İmamoğlu ile yüzü güldü…

Ve özellikle Gümüşhane örgütü, İmamoğlu’nun daha sık bölgeye gelmesi için öneride bulundu.

Beraberinde, milletvekilleri ile bölgede sokağa inen İmamoğlu, büyük bir ilgi ve destek gördü..

SÜMER’İN MEZARI…

Özkan Sümer’in mezarı  yeni düzenlemesi ile, sevenlerini memnun etti.

Tüm masrafları Ekrem İmamoğlu taraflıdan karşılanan mezarın, değişik ve anlamlı bir kompozisyonu var…

Sümer’in futbol yaşantısındaki çileleri, teknik adamlık döneminde yaptığı yenilikler ve Trabzonspor’un tarihine vurduğu damga mezarına da yansıdır.

Bizzat İmamoğlu tarafından beğenilen ve yapılması talimatlandırılan Sümer’in mezarı adına ve futbol geçmişine tam oturdu.

Bir kere daha Sümer’e Allah’tan rahmet diliyor mekanı cennet olsun diyoruz. İmamoğlu’na da vefasından ötürü teşekkür ediyoruz.

İMAMOĞLU, AĞAOĞLU’NDAN TRANSFER YAPTI

Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’daki basın toplantısında gazeteciler sık sık Trabzonspor ile ilgili sorular sordu…

Özellikle hala Trabzonspor yönetiminin kendini ziyarete gelmemesini anlamlandıramadığını söyleyen İmamoğlu, bu arada kaşla göz arasında Trabzonspor yönetiminden bir kişiyi yakın avukatı olarak yanına aldı.

Uzun bir süredir İGDAŞ'ta avukatılık yapan Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Eda Lermi Zorer, İmamoğlu’nun olduğu kata geçiş yaptı.

Taraflar birbirleri ile anlaştı.

Artık Zorer, İmamoğlu’nun en yakın çalışma arkadaşı oldu..

Bakalım bu görevlendirmeden sonra Trabzonspor, İmamoğlu’na ziyaret yapacak mı?

Ha yapsa bile, artık çoktan iş işten geçti denecek ama olsun İmamoğlu’nun böyle bir beklentisi olduğunu bilelim.

TRABZON SOKAKLARINA İNDİ

CHP’nin parti meclisi üyesi başörtülü Sevgi Kılıç, Ekrem İmamoğlu ile Trabzon’a gelenler arasında.

Adı, önümüzdeki seçimlerde Trabzon’dan milletvekili adayı olarak anılan Sevgi Kılıç, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile sokağa indi ve Trabzonlularla buluştu.

Sempatik tavrı ile bir anda Trabzonluların sevgisini ve ilgisini çeken Sevgi Kılıç, adının Trabzon’dan milletvekili adayı olacak yorumlarına çok aldırış etmiyor.

Ben siyasetimi yapıyorum diyor..

TRABZONSPOR TESİSLERİ GİDİYOR MU?

Karadeniz Teknik Üniversitesi  Rektörü Prof Dr. Hamdullah Çuvalcı dün  sahil tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya basının ilgisi yoğundu.

Rektörlük yönetim kadrosunun eksiksiz katıldığı toplantı kayganalı kahvaltının ardından Rektör Çuvalcı’nın 40 dakikalık sunumu ile başladı.

Sunumun yarısından çoğu bir yıl içinde yapılan İcraatlardan oluştu.

Sayısız hizmetlerin anlatıldığı sunumda rektör Çuvalcı’nın en çok canını sıkan konu başlayan inşaatların bitirilememesiydi. Çocuk hastanesi, Diş Fakültesi  bunların başında geliyor.

-Üniversitenin öğrenci sayısının düşüyor olması  her ne kadar kötü bir habermiş gibi görünse de Rektör Çuvalcı ‘önemli olan sayının düşük olması değil kalitenin yüksek olmasıdır, Öğrenci sayısı azaldıkça kalite yükselir’ dedi..

-Üniversite içinde milli emlak tarafından inşa edilen kantinin ihalesiz yapıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten rektör Çuvalcı bu kantine ihtiyaç olduğunu bu talebinde kendilerinden gittiğini ifade etti.

-Yeni havalimanı nedeniyle yapılan sondaj çalışmaları üniversite sahil testlerini etkileyecek mi sorusuna Çuvalcı ‘bizi değil ama aldığım duyumlara göre marinaya yani yat Limanı’na ve Trabzonspor tesislerini kapsayabilir’ cevabını verdi.  

-Çuvalcı Trabzon Üniversitesi’nin Ortahisar ilçesine taşınacağı yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu belirterek Trabzon Üniversitesi’nin Akyazı’da 200 dönümlük bir araziye kendisine tahsis etme çalışmalarının sona geldiğini merkez kampüsün Akçaabat’ta kalacağını fakat Trabzon Üniversitesi’nin Ortahisar ilçe sınırlarında da büyüyebileceğini fakülteler açabileceğini ifade etti.

-Rektör Çuvalcı yönetim kadrosu ile birlikte toplantının sonunda basın mensuplarıyla çay sohbeti gerçekleştirdi kayıt dışı bu toplantıda Trabzon gündemine dair önemli konular konuşuldu. Verimli geçen toplantının sohbet kısmı uzayınca rektör Çuvalcı önümüzdeki günlerde basın ile bir akşam yemeğinde yeniden sohbet toplantısı yapılabileceğini ifade etti.

-Rektör Çuvalcı en çok Farabi hastanesinin yaşadığı sıkıntılar ve bu hastanedeki çözülemeyen sorunlarla ilgili sorularda sıkıştı.

ERDOĞAN’IN CEVDET ERDÖL’E ESPİRİSİ

Trabzon siyasetinin tanınmış sevilen ismi Faruk Kanca, Gata’da korona virüs tedavisine alındı ve herkesi çok korkuttu.. Şu anda kendi deyimi ile durumu iyi. Dostlarına aracılığımız ile selamı var..

Kanca, tedavi süresince, direnci ile koronayı yenmek üzere.. Tedavi sürecinde hiç makineye bağlanmadı..

İnşallah Kanca aramızı katılacak. Bugün taburcu olacak. Trabzon’da sevenleri dört gözle bekliyor..

Bu arada hasta yatağında Faruk Kanca çok ilginç bir paylaşım yaptı…Tedavisi ile yakından ilgilenen ve bir dönem Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın çok yakınında çalışan Trabzon eski milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün bir yurt dışı seyahatinde yaşadıklarını anlattı..

İşte Kanca’nın anlatımı..

Cumhurbaşkanımız ve o zamanki doktoru Cevdet hoca ile birlikte 6-7 sene önce Amerikadalar.

Namaz vakti tam namaza duracaklar Reis sorar.

-" Cevdet namazları nasıl kılıyorsun"

- " Seferi kılıyorum, 2 rekât"

-Reis demiş " Niye Cevdet #SizeHerYerTrabzon değil mi"

 Hastalığımdan dolayı beni Gatada tedavi ettiren Prof Cevdet hocama çok teşekkür ediyorum.

Arayan, soran, mesaj çeken, dua eden tüm dostlardan ALLAH razı olsun, CUMAMIZ mübarek olsun.

Not: İyiyim çok şükür. Bugün çıkıyorum.

Bizlerde sayın Kanca’ya geçmiş olsun diyoruz.