TRABZON'DA O İHALE YİNE İPTAL EDİLDİ

2010 yılından beri fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle önemli sorunlardan biri haline gelen Akçaabat Adliyesi binası için ihalenin 10/08/2021 tarihinde iptal edilmesi üzerine 15/12/2021 günü yapılan ikinci ihalenin de iptal edildiği öğrenildi.

Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu'nun gündeme getirdiği ve iki sene önce de müjdesini verdiği Akçaabat Adliye Binası ihalesinin ikinci kez iptali, başta adliye çalışanları, avukatlar olmak üzere Akçaabat halkı ve adliyeye yolu düşen her bir vatandaşı olumsuz yönde etkiledi.

Hali hazırda eski Tekel binasında müstakil olarak hizmet veren Akçaabat Adliyesi, son 10 senedir fiziki şartları nedeniyle hem vatandaşlar için hem de çalışanlar için ciddi olumsuzluklara sebebiyet veriyor.

Adliyedeki fiziki imkansızlıklar nedeniyle İcra Müdürlüğü’nün ve Seçim Müdürlüğü’nün farklı bir binaya taşınmasının yanı sıra duruşma günlerinde oluşan yoğunluktan ötürü vatandaşlar sokakta duruşma beklemek zorunda kalıyor.

Gerek milletvekillerinin gerekse Akçaabat halkının bu konuda uzun yıllardır verdiği çabanın sonuçsuz kalması da ilçede üzüntü yarattı…


 
FARABİ'DE YİNE OLMAYACAK İŞLER…

Bir okurumuz KTÜ Farabi Hastanesi’nde yaşadığı sıkıntıyı bizleri aktardı.

İddiasına göre izinli personellerin alternatifinin olmayışı büyük ölçüde mağduriyete sebep oluyor.

Okurumuz sıkıntısını şu sözlerle aktardı…

Personel izne çıktı, hastalar mağdur oldu. KTÜ Farabi Hastanesi Üroloji Bölümü'nde sperm tahlili yapan Teknisyen 3 haftalık izne çıkınca yerine bakan teknisyende olmayınca biz hastalar mağdur oluyor…

Farabi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde özel olarak hizmet alan hastalar tahlil işlerini eksiksiz görürken dışarıdan birçok sorunla uğraşıp evrak hazırlayan vatandaşlar mağduriyetlerini gideremiyor.

Hastane yetkililerine müracaat eden hastalar buradan da eli boş dönüyor.

Dönmesini de bırakın hazırladıkları evrakların da süresi geçiyor ve yeniden evrak toplamak zorunda kalıyorlar.

Her gün yeni bir sıkıntının baş gösterdiği KTÜ Farabi Hastanesi'nde dileriz bu mağduriyet kısa sürede giderilir…


 
BAKAN KARAİSMALİOĞLU VE BOZTEPE

Önceleri Boztepe denilince akla ilk gelen seyir ve dinlenme yeriydi, hep güzellikleri ile anılırdı...  Maalesef artan nüfus ve plansız yapılaşma nedeniyle trafik çilesi ardından da o malum Kanuni Bulvarı direkleriyle Boztepe deyince insanın aklına artık trafik çilesi ve görüntü kirliliği geliyor.

Bir zamanlar Trabzon meydanında tanjant yolunun üstten geçmesiyle skandala imza atılmıştı ve şehrin sulietine telafisi imkansız bir zarar verilmişti. Kanuni Bulvarı ile aynı şey tekrar yapıldı.

Her mühendis, ‘Cephanelikten çıkan tünel devam etmelidir. Şehrin ortasından ucube geçiyor, bunu Cumhurbaşkanına söyleyelim de iptal etsin’ diyor. Ama iş işten geçti artık, yolun tablaları da konuldu.

Bizim konumuz aslında ne Kanuni Bulvarı ne de tüneller… Asıl konumuz bu kadar çirkinliğin arasına bir güzelliği koydurmak, hatırlatmak, önermek.

Önerimizi aslında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismaoğlu çok yakından biliyormuş.

Trabzon meydandan Boztepe'ye finiküler çalışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı iken Sayın Karaismaloğlu tarafından çalışılmış ve şu anda belediyenin tozlu raflarında hazır halde bekliyormuş.

Ödeneğinin çıkması halinde yapımına derhal başlanabilirmiş.

Sayın Karaismailoğlu eğer bu şehre bir iz, bir imza, marka bir eser bırakmak istiyorsa ve tabi ki de Kanuni Bulvarı’nın meşhur beton ayakları buna mani olmuyorsa bunu başlatabilir.

Trabzon'un Boztepe’sine heyecan kazandırır, şehre farklı bir pencere açar…

DARALTIŞMIŞ MECLİSTE FORMAT DEĞİŞTİ

AK Parti Trabzon Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısı dün gerçekleştirildi. Bu toplantıda basın mensupları yer almadı. Sadece parti üyelerinin bulunduğu toplantıda hem hedefler, hem de parti içi eleştiriler konuşuluyor.

Artık danışma meclisi toplantılarında format değişti. Eskiden divanda milletvekili, belediye başkanı olmazken bu danışma toplantısı ile beraber bu isimler divanda yer aldı.

Divanda AK Parti Trabzon Milletvekili Muhamet Balta, Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali yer aldı.

Toplantıya Covid-19 salgınına yakalanan Milletvekili Salih Cora katılamadı. Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Ankara’da olmalarından ötürü toplantıda yer almadı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu toplantıda AK Parti’yi anlatırken futboldan örnekler verdi.

Başkan Mumcu, AK Parti’nin aynı Trabzonspor gibi şampiyonluğa oynadığını, diğer partilerin ise alt liglerde olduğunu söyledi. Trabzonspor maçlarını kaçırmayan Mumcu için, “Şampiyonluğa kendisini kaptırdı” yorumunda bulunuldu…

ZORLUOĞLU’NUN ATAMA KRİTERİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yeni yıl ile birlikte değişikliklere de gitti. Başkan Zorluoğlu, değişikliklerin sinyalini geldiği günden itibaren hep verdi. Hatta atadığı Daire Başkanlarıyla ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, “Ben atadım diye yeni arkadaşların hepsi mükemmel olamayabilir. Bunları ben de takip edeceğim.

İyi yönetici olmayabilir, iyi hizmet edemeyebilir. Bu atadığımız arkadaşlar hızımıza ayak uyduramazlarsa bunlardan da görevden alacaklarımız olabilir” ifadelerini açık açık kullanmıştı. Bunun örneklerini daha önce de gördük. Son olarak kendi atadığı Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ayhan Pala’yı görevinden alarak yerine yeni bir isim atadı.

Evet Başkan Zorluoğlu üst yönetim kadrosunda hiçbir torpil bakmaksızın hak edenleri atamaya gayret gösteriyor. Belediyede görevli yöneticiler de bizlere bunu ifade ediyor.

Bunun son örneğinin yeni atanan Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı olduğunu söylediler. Göreve yeni atanan isim belediyede görevini en iyi şekilde yapmaya gayret eden şube müdürlerinden bir tanesiymiş… Siyasi referans bakılmaksızın çalışkanlığından dolayı bu görev kendisine tevdi edilmiş.

HAMSİK’İN OĞLU VE CORNELİUS

Trabzonsporlu futbolcular şehirle müthiş bir uyum içerisinde… Takımda oynayan üst düzey oyuncular ve yapılan transferler, eskiden beri sürekli gündemde olan ‘Trabzon şehrinde yaşamak istemiyorlar’ söyleminin ne kadar tutarsız olduğunu gösteriyor.

Bu konuda biz de şahit olduğumuz bir anımızı anlatalım.

Trabzon’da bir restoranda yemek yiyen Marek Hamsik ve ailesi yemekten kalktığı sırada restorana Trabzonspor’un gölcüsü Cornelius ve ailesi geldi. İki futbolcu selamlaştı ve Hamsik’in ailesi tam restorandan ayrıldığı sırada Hamsik’in oğlu, “Baba, bana Cornelius ile fotoğraf çeker misin?” dedi. Hamsik de geri dönerek takım arkadaşı Cornelius’a, “Oğlun seninle fotoğraf çekilmek istiyor” diyerek gülümsedi.

Hamsik’in oğlu Cornelius’un yanına gitti ve Hamsik de telefonu ile fotoğraflarını çekerek bu anlarını ölümsüzleştirdi.

Bu fotoğraf sosyal medyada paylaşılarak, “Hamsik’in oğlu da Cornelius’a hayran” yorumu yapıldı…