İL BAŞKANLIĞINDA OFG TAKTİĞİ

Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresi yaklaştıkça kulislerde artıyor. Seçim yaklaştıkça kongre ateşi de hararetleniyor. 

Mevcut İl Başkanı Haydar Revi şuanda görevine devam edecek görünüyor. 

Ama her ihtimale karşı başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor. Duyumlara göre başkan adaylığı isteyen bazı isimler geçmiş dönemde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na uygulanan iyi niyet mektubu gibi bir çalışma gerçekleştiriyor. Yani bazı STK Başkanlarıyla görüşerek “Revi olmazsa bana destek çıkın” mesajı veriyor. 

Bakalım önümüzdeki dönemde böyle bir hamle gerçekleşecek mi?

Peki arka planda olan ama öne çıkan başkan adayları kimler? Haydar Revi başkan olmazsa Revi’nin koltuğuna talip olabilecek isimler Hasan Dilekoğlu, Selahattin Çebi, Mehmet Karaoğlu, İbrahim Keskin ve Hakan

Terzioğlu olarak görünüyor. Genel Merkez de Trabzon’u merceğe almış durumda. Yani her an herşey olabilir.

ADAYLIK İÇİN 3. İSİM SAHAYA İNİYOR 

Trabzon’da CHP’nin 23 Şubat’ta yapılacak İl Başkanlığı seçimlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Hatırlanacağı üzere CHP’de 18 İlçe Başkanının yaptığı ‘Tek Aday’ çağrısının karşılık bulmamış mevcut İl Başkanı

Güzide Uzun ile Ortahisar eski İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu adaylığını resmen açıklamıştı. 
Şimdi bu isimlere 3. bir kişi daha katılıyor. 
Daha önce de adı kulislerde dile getirilen Dernekpazarı eski İlçe Başkanı İbrahim Akbulut’un adaylığını Salı günü açıklayacağı ifade ediliyor. 
Tabi Akbulut, adaylığını açıklar mı açıklamaz mı bilemeyiz ama CHP’de İl Başkanlığı yarışı bu açıdan baktığımızda bir hayli renkli geçecek. 


İbrahim Akbulut ismi aslında bir çoğunuza tanıdık gelebilir. Akbulut, 2012 yılına da İl Başkanlığı için aday olmuş ancak o dönem ki adaylardan Türker Ertürk lehine adaylıktan çekilmişti. 
Aktürk, daha sonra

Dernekpazarı İlçe Başkanlığı yapmış ardından ise CHP’den Dernekpazarı Belediye Başkan adayı olmuştu.

ZORLUOĞLU O TWEET’İ AÇIKLADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geçtiğimiz gün 61saat’e konuk oldu.

Burada şehrin geleceğine dair çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Zorluoğlu gündem olan Ünal Karaman sorusunu da yanıtladı.

Yaşanan süreçle ilgili olarak “Ben twit attığım da 6 civarlarıydı ben yazdığımda Trabzonspor teknik direktörüydü. Ayrılacağına dair bir bilgi yoktu Ünal hocayı kişi ve spor adamı olarak beğenen birisiyim, çok da başarılı işler yapacağına inanıyorum. Ben orada Trabzonspor’u hedef alan bir paylaşım yapmadım. Ünal Karaman ile devam edilmesinin Trabzonspor için daha faydalı olacağına inandığım için yaptım. 

Kendi işime insanların karışmasını arzu etmediğim gibi başka kurumun işine de karışmam. Trabzonspor yönetimi bir değerlendirme  yaptmıştır ve karar vermiştir sonuna kadar saygı duyarım. O andan itibaren de Trabzonspor yönetimi bir değerlendirme yapmış, Hüseyin hoca atanır atanmaz destek mesajı paylaştım. Ünal hoca sadece arkadaşımdır Hüseyin hoca mensubun olduğu şehrin taraftarı olduğum takımın teknik direktörüdür. Bu manada herhangi bir yönetime ilişkin olarak kızgınlığım kırgınlığım yoktur ara sıra ait için de sorun yaşanır. Şampiyonluğa yürüyen takımız, oluruz olmayız görünen takımımız iyi oynuyor daha fazla bütünleşmemiz lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmak lazım Büyükşehir Belediyesi olarak üzerime düşeni yaptım yapmaya da devam edeceğim.” İfadelerini kullanarak dedikodulara da son noktayı koymuş oldu.

SÖRLOTH İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ!

Trabzonspor şampiyonluk yolunda gümbür gümbür gidiyor.

Önüne kim çıkarsa devirmeye devam ederken dün oynanan Gençlerbirliği maçında skandal bir olay yaşandı.

Gençlerbirliği oyuncusu Baino birilerinden talimat almışcasına Sörloth’un futbol hayatına yani aşil tendonuna art Arda tekmeler salladı. Efendi karakteriyle bilenen genç futbolcu da can havliyle kendini kurtardı. Asıl kırmızı kartı yemesi gereken oyuncu es geçilip fatura Sörloth’a kesildi.

Şimdi ne olacak? Aldığımız bilgilere göre Trabzonspor hukuk kurulu bir dosya hazırladı. Kararla ilgili Tahkim Kurulu’na başvuru yapacak. Dün oyuncunun yendiği tekmeler detaylı olarak fotoğraflandı ve servis edildi. Bu görüntüler aynen kurula iletilecek. Sörloth yaşadığı olayı anbean raporda anlattı. Hakemin VAR kontrolü de dosyaya girmiş durumda.

Muhtemelen sportmenlik dışı hareketten sevk edilecektir ve 3 maçtan başlıyor. Ağır tahrik unsurunu delilleriyle devreye koyacak olan Bordo Mavililer cezayı 1 maça düşürmek istiyor. Çünkü ağır tahrik ve sadece itme var. Buna göre Sörloth 3 maç ceza alırsa Erzurumspor, Sivasspor ve Beşiktaş mücadelelerinde forma giyemeyecek. 2 maçta ise Beşiktaş maçında sahada olacak. Çıkacak kararın takipçisi olacağız. Nwakaeme olayında olduğu gibi susmayacağız


TRABZON TARİHİNDE İLK KEZ YAPILDI

Trabzon’da futbol ve sporun yaşadığı sorunlar için dikkat çeken bir adım atıldı.

Trabzon’da bilindiği üzere futbola elverişli sayısı yok denecek kadar az.

Kendisini futbol kenti olarak nitelendiren bir şehirde yaşanan bu saha sorunu için Akyazı’da bir adım atılmış ve tribün yapımına başlanmıştı.

İnşaat devam ede dururken geçtiğimiz gün Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun “Altyapımızın değeri 70 milyon Euro’ya ulaştı” açıklamasını okuduk. Ne kadar güzel değil mi, kendi evladına sahip çıkan bir kulüp profili çiziliyor.

Ancak Trabzonspor harici diğer kulüplerin içleri pek iç açıcı değil.

Malzemesinden, ışıklandırmasına sahasına kadar bir ton problemi var.

Bu konuyla ilgili dikkat çeken bir hamle daha yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye’si 2020 bütçesine Amatör Sporlar için ödenek koydu. Mevcut saha ışıklandırması, soyunma odası, zemin kalitesizliği gibi onlarca örneğin içinde barındırdığı bütçe yıl içerisinde Amatör Spor Kulüplerini besleyecek. 

Talimatı bizzat Murat Zorluoğlu vermiş kendisini spora verdiği önemden dolayı kutluyoruz.

MALATYA MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

Trabzonspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bir maç eksiği olmasına rağmen şampiyonluğun en önemli adayı olarak görmüyor.

Zaten Fenerbahçe’nin beyhude çırpınışlarından da bu görüntüyü anlayabiliyoruz.

Bilindiği üzere ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası 27.01.2020 tarihinde Malatya’da oynanması beklenen mücadele TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Bu maçın ne zaman oynanacağı büyük merak konusu haline geldi.

Tarafımıza gelen ilk bilgilere göre mücadelenin 3 hafta sonra yani Sivasspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor mücadelesinden sonra oynanmasının düşünülüyor.

Rizespor mücadelesi sonrası oynanması planlanan mücadeleyle ilgili TFF’nin ciddi çalışma yürüttüğü ifade edilirken gününün ise Salı Çarşamba olarak düşünüldüğü ifade edildi.

Malatya’ya gidecek ve puan hesaplaması yapan taraftarların dikkatine….