OFG AÇIKLADI, ORAYA PASAPORTLA GİRİLECEK…!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün gece sahurda bir grup gazeteci ile EYOF parkında bir araya geldi. Başkanın neşesi bir hayli yerindeydi. Seçim çalışmalarını anlattı, Trabzon’da Ak Parti iyi durumda dedi. Sohbet atında Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kadınlar pazarı ile ilgili olarak çok radikal tespitler yaptı, radikal kararları hayata geçirip uygulayacağını belirtti. Kadınlar pazarının yeniden inşasından sonra, Pazar alanınan karcıların giremeyeceğini belirten Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gerçek üretici kadınları bir belge vereceğiz bir nevi pasaport gibi. O belgesi olmayan pazara giremeyecek. Ve ben tebdili kıyafetle gerekli kontrolleri de yapacağım dedi. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gerçek üretici köylü kadınların kendilerine ait pazar giremediklerini, karcıların mallarını pazara girmeden satın alıp onlar pazarda tüketiciye mal sattıklarını belirterek, inşallah kadınlar pazarı bittiğinde, orası gerçek sahiplerinin olacak kimse uydur kaydır ile pazara giremeyecek.. Pasaportu olan girecek dedi.

OFG’ BİR SEÇİM ANEKDOTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun gazetecilerle sohbetinde dedik ya keyfi yerindeydi. Önceki gece Vakfıkebir’de yaşadığı ilginç bir anısını da anlattı. Belediyenin verdiği iftar sonrası masaları gezen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir köşede sohbet eden 7-8 kişilik yaşları 50’nün üstündeki kişilerine yayına gitti. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu masaya yaklaşınca, masa etrafındakiler de saygıdan ötürü ayağa kalktılar.. Başkan ya sizin sohbetinizi böldüm, rahatınızı da bozdunuz ayağa da kalktınız der… Masadaki biri Başkana şöyle cevap verir…” Sıkıntı yok 5 yılda bir böyle kalkıyoruz…” Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir soru üzerine genel merkezin görev vermesi halinde istanbul’da Bakan Soylu’ya destek için Trabzonluların yoğun olduğu seçim bölgesinde rahatlıkla çalışabileceğini belirtirken “Biz de kimse il dışında seçim çalışmasına kendi isteği ile gitmez, genel merkez görevlendirirse gider..” dedi.

BALTA’NIN İLGİNÇ ANKETİ

Ak Parti Trabzon milletvekili ve adayı Muhammet Balta, şehrin kanaat önderleri ile yüz yüze ve telefonla görüşürken, onlara şunu soruyor. Sizin için Trabzon’un ön önemli önceliği ne 3 tane söyler misin. Bu anketi telefonla da yapan Balta,aldığı cevapları değerlendirdikten sonra kendine mi partisine mi hükümetine mi Trabzon için bir yol haritası belirleyecek bilemiyoruz ama bu anketi Trabzon özelinde sadece Muhammet Balta yapıyor. Balta’nın aradığı kişiler arasında duayen gazeteciler de var.

REVİ’NİN ELİNDEKİ SON ANKET

AK Parti’nin Trabzon ile ilgili yaptırdığı son anket il başkanı Haydar Revi’nin elinde. Revi anketi önümüzdeki pazartesi günü SKM’de masaya yatıracak. Anketin sonuçları Revi’nin yüzünü güldürmüş durumda. Revi, 6’ya doğru gidiyoruz derken, elindeki rakamlarla 6’yı nasıl zorlaşacaklarının stratejisini Pazartesi günkü SKM toplantısında masaya yatıracak… Revi, 5’i çok rahatlıkla alıyoruz derken, anket çalışmaları seçime bir hafta kala da davam edecek.

DİLLERDEN DÜŞMEYEN MAKAM ODASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarağından özellikle takip edilerek yaptırılan Of hükümet konağının kaymakamlık Makam odası dillerden düşmüyor. Hatta iddia o ki Soylu bile makam odasını gördüğünde şaşkınlığını gizleyememiş benim makamından bile daha ultra lüks demiş. Of Kaymakamlık makam odası bir katın boydan boya Kaymakama ayrılmış durumda. Bir de iç odanın tefrişatı ise anlatıla anlatılan bitirilemiyor. Of’lular ise Of’un kaymakamına elbette böyle bir oda gerekli.. Çünkü bunası Of diyorlar. Valla biz bize anlatılanları buraya aktardık. Odayı görmedik en kısa zamanda da görmeye çalışacak, yeniden oda ile ilgili gözlemlerimizi yapacağız.

ÇALIŞANLARIN DİRENİŞİ, TRABZON’DA BİR İLK

Karadeniz Gazetesi’inde üst düzey görev değişikliğine gidilmesinden sonra gazetede çok kritik görevde bulunanların bu görev değişikliğini tepki olarak görevlerinden istifa etmeler,gazetenin tarihinde ve Trabzon yerel medyasında bir ilk oldu. Spor müdüründen muhabire, teknik servisten alan muhabirlerine en az 6 kişinin görevinden istifa etmesi, gazetede ciddi bir kriz yarattı. Gazete çalışanlarının görev değişikliklerine gösterdiği tepki ve istifalarını soysal medyadan duyurması üzerine bir çok gazeteci ve istifa eden meslektaşlarımızın yakın dostları bu tavırlarından dolayı tebrik ederek manevi destek verdiler. Özellikle istifa eden gazetecilerin sosyal medyadan verdiği mesajlardaki şu ifadeler çok ilginç..

Gökmen Özağcı: Onurumla ve gururumla gidiyorum.Yeni ufuklara yelken açıyorum. Omurgasız ayak oyunlarını da geride bırakıyorum. Dile kolay 18 yıldır başım dik anlım ak bir şekilde hizmet verdiğim Hiçbir leke getirmediğim Karadeniz Gazetesi ile yollarımızı ayırıyorum. Gönül rahatlığıyla bu yazıyı yazıyorum bunu kimse bir veda diye algılamasın...Zamanı gelince kirli çamaşırlarTek tek Dökülecek bu böyle biline...Şimdilik hadi eyvallah..

Selim Şener: Karadeniz gazetesinden ayrılırken bizler arkamızda ölümünden sonra ülke yöneten yüce Atatürk’ün gösterdiği yoldan ilerlemeye özen gösteren basın emekçileriyiz farkındalığımız başka bir dünya kurulur orada yerini bulur çetrefilli işler le işimiz olmadı olmaz tüm okurlara teşekkürlerle hoşça kalın Atatürk’le kalın

Şükran Atalar: . Bizi kendine mecbur sananlar; yokluğumuzda kimsenin bize bir şeyleri minnet etmediğini, alınterimizin ekmeğini yediğimizi acı bir şekilde tecrübe edecekler. Her şeye rağmen omuz omuza ideallerimiz için çalıştığım ekip arkadaşlarım iyi ki varlar. Bu hikaye bitmedi yeni başlıyor. Üstelik figüranı değil başrolü oynayacağız bu kez..."

Selahattin Özcan: Karadeniz Gazetesi ile yollarımız ayrılmış bulunmakta. Çalışma sürecim boyunca yüküme omuz veren tüm dostlarıma teşekkür ediyor, aynı süreçte yoluma takoz iteleyenlere de gülüp geçiyorum. Kalın sağlıcakla.

Tuncay Şükür..: Buraya kadar... Ama bu bir son değil, yepyeni bir başlangıç. Bugüne kadar yaşanan olaylara kayıtsız kalmıyor; dik ve onurlu duran dostlarım gibi ben de dik duruyor ve Karadeniz Gazetesi ile yollarımı ayırıyorum. Dedim ya, bu bir başlangıç.
Hayırlısı olsun.