61Saat.com Politik Güğüm köşesinde yer alan habere göre; Trabzon’da geçen hafta gündeme gelen sahte basın kartı olayı gerçekten profesyonel bir dolandırıcılık sistemini ortaya çıkardı.

Trabzon’da gazetecilik mesleği ile alakası olmayan bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un imzasını taklit ederek Trabzon’da onlarca kişiye Sarı Basın Kartı’nın bire bir aynısını basıp 2000-3000 TL gibi rakamlara sattığı ortaya çıktı. Sadece bu kadarla da değil. Evrakta sahteciliği iletişim alanına da taşıyan bu kişi basın kartı üzerindeki barkodu kendisine ait bir site üzerinden de onaylıyor.

Ama bu zavallı iş bilmez barkodun onay için yönlendirildiği siteyi kendine ait haber sitesi yapınca foyası ortaya çıktı.

Çıktı çıkmasına ama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un imzasını taklit eden kartı sitesine yönlendiren bu sahteci ile ilgili halen daha bir işlem yapılmadığı bilgisine ulaştık.

Hadi Trabzon’da İletişim Başkanlığının buna yapabileceği bir şey yok. Dava açamıyor, tek yapacağı konuyu merkeze bildirmek.  

Peki ilgili kurumlar  konuyla ilgili neden harekete geçip haberleri ihbar kabul edip sahte imza, sahte belge Cumhurbaşkanlığının ismini sahte evrak ve bilişim ortamlarında kullanıp gelir sağladığı öne sürülen bu kişilerle ilgili bir gözaltı bir sorgulama bir takip başlattı mı bilemiyoruz.

Böylesine göz önündeki bir sahteciliğe bu kadar sessiz kalınması gerçekten garip değil mi?

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

POLİTİK GÜĞÜM 25-04-2021