MHP'NİN İSTEDİĞİ OLMUYOR
MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci kongrelerle ilgili genel merkezin tek listeli olma temennisi olduğunu dile getimişti fakat görünen o ki ne genel merkezin ne de Birinci'nin bu temennesi ters tepiyor ve ilçeler yarışa çift listeyle başlıyor. Hemde Trabzon'un en büyük ilçesi Akçaabat da. Mevcut Başkan Hüsnü Sevim'in yeniden aday olacağını açıklamıştı. Karşısına çıkan isim ise Miraç Çınar oldu. Çınar'da tabanda sevilen tutulan bir isim ama kurulu düzeni bozabilir mi hep birlikte göreceğiz. Trabzon'un Arsin ilçesinde ise seçim tek listeli olacak. Haydar Şengül'ün karşısına rakip çıkmayacağı kesin gibi, fakat merkez yönetimin Şengül'e bazı uyarılarda bulunacağını öğrendik. Arsin'de iktidara karşı sessiz bir politika izlenmesi MHP Trabzon ana kademenin de dikkatini çekmiş. Şengül'e biraz daha aktif olması yönünde uyarı gelmesi muhtemel.

AK PARTİ'DE KAOS VAR
Kimse bunu inkar edemez. İnkar eden aslını, kendini inkar eder. Ak Parti'nin Trabzon'da ekseni kaymıştır. Makas değiştirilmiştir. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bile bu makası değişmek için verdiği mücadelede başarılı olamamış, kayan ekseni yerine getirememiştir. Partisinin Trabzon'da yıpranmaması adına gayret veren Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, dik duruşu ile Genel Merkez'e ciddiyetini hissettirmiş, Kavanoz'u aday göstermezseniz bende yokum diyerek adamına sadakatini gözler önüne sermiş bununda meyvesini almıştır. Şu anda kazanan AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile merkez ilçe başkanı Zeki Kavanoz. Mağlup durumda gözüken Trabzon Belediyesi ve taraftarları. Peki şimdi ne olacak…

AK PARTİ'DE YENİ ADAY VE ADAYLAR
Muhtemelen seçim iki listeli olacak. Zeki Kavanoz'un karşısına bir isim daha çıkacak. Bu isim Temel Altunbaş mı olur, Nusret Yılmaz mı olur, Halil İbrahim Demirtaş mı olur bilinmez. Ama görünüşe göre bu isimlerin hiçbiri Genel Merkez ve Kavanoz'a rağmen bu fırtınanın karşısında duramaz. Kilit isim geliyor hemen akılları. Ahmet Metin Genç. Herkesin gözü onda. Adnan Günnar'da Genç'e göz kırpıyor, Trabzon Belediyesi tarafı da. Hatta Ahmet Metin Genç'in kader birliği yapıp sonra küs kaldığı arkadaşları var ya onlar da devrede. Ahmet Metin Genç ile barışmayı göze almışlar fakat karşılığında Günnar'a karşı muhalif olmak kaydıyla. Genç Belediyeyede yakın bir isim. Görüşmeler sürüyor. Ahmet Metin Genç bu krizin en önemli aktörü olarak çok konuşulacak.

İSKENDEROĞLU AİLESİ YASTA
Ak Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu'nun dedesi ve işadamları Hüseyin ile Hasan İskenderoğlu'nun babası Trabzon'un tanınmış esnaflarından Hacıali İskender'in ölümü sevenlerini yasa boğdu. İskender'in cenazesi bugün Vakfıkebir Merkez eski camiinde öğlen namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Sinanlı köyünde son yolculuğuna uğurlanacak. 61saat.com ailesi olarak İskenderoğlu'na Allah'tan rahmet geride kalanlara sabır diliyoruz.

ŞALPAZARI'INDA ÇABUK ÖĞÜDÜ
AK parti Şalpazarı ilçe eski başkanı Nevzat Çabuk'un dün iki önemli ziyaretçisi vardı. Ak parti Şalpazarı ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Metin Günay Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen ile Çabuk'u ziyarete gitti. Çabuk siyasi tecrübelerini paylaştığı Metin Günay'a barışı, kardeşliği ve küs kalmamayı, kırgın olmamayı öğütledi.

EMRE AKSOY'UN ÇIKIŞI
Bazıları eleştirdi, inşaatı bilmez, müteahhitlikten anlamaz dedi. Ama genç işadamı Emre Aksoy aslanlar gibi evlerini kat kat dikti, kimseye kazık atmadı, kimsenin hakkını yemedi. Helalinden yürüdü ve işleri büyüdü. Yomra'daki Sandal Otel'ide satın almış. O satın aldıktan sonrada işletmede bayağı değişimler, güzellikler, hissedilir derecede profesyonellik havası estiren çalışanlar kadroya dahil olmaya başlamış. Aksoy Turizm'inde Sandal'ında bindi. Bu sektörde de başarılı olacağından hiç şüphemiz yok.