CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ
Şu sıralar herkes Ak Parti ile ilgileniyor ama CHP’de de delege seçimleri başlıyor. Trabzon il örgütünde delege seçimleri ayın 21’inde başlıyor. Merkez İlçe’nin delege seçimleri ilçe binasında yapılacak.  Merkez İlçe Başkanı Turgay Güngör parti içi çekişmelerde ve iktidar savaşlarında pek taraf olmayan biri. Delege seçimlerinde ayak oyunlarına da pek pirim vermeyecek gibi. Ancak buna gücü yeter mi göreceğiz.
Güngör, “Partide kimin hizmeti olmuşsa o delege olmalı” mantığında ancak bazı güçler bu düşüncesini hayata geçirmeyi engelleyebilir. Partide iktidar ve güç kavgasının olduğu yer Merkez ilçe. Bu ilçede dinazor tabir edilenler var. Bunların arasından genç isimlerin delege olması mümkün mü? Tabi bilemiyoruz. Mesela Murat Özçilingir önemli bir karar aldı. Delege  olmamak gibi. Kendini dinlenmeye çekti. Cafer Hazaroğlu delege seçimlerine girecek. Nuri Aydın’da. Bu arada iş adamı Mustafa Erdem de delege olmak için kolları sıvadı.
Milletvekili Volkan Canalioğlu, delege seçimlerine müdahil olur mu..? Olacak gibi. İddiaya göre bazı isimlerin delege olması için listesini il yönetimine teslim etmiş bile…  Delege seçimleri öncesi ve sonrası CHP’de ciddi ölçüde kıyametlerin kopacağı izlenimi veriliyor. CHP’de her şey önümüzdeki milletvekilliği seçimlerine bağlı. Üstelik şimdi tüzük kurultayı toplayan genel merkezde, milletvekili sıralamalarının ön seçim ile belirlenmesi konusunda kesin kararın alınması da CHP’de her bir delegeyi önemli hale getiriyor. Milletvekili aday sıralamalarında muhtemelen delegeler belirleyici olacak. O nedenle, CHP’de 21 Ocak’taki delege seçimleri çok önemli çok..

PUSUDA BEKLEYEN ADAYLAR
Ak Parti Merkez İlçede, nefes nefese geçeceği tahmin edilen seçimlere genel merkezin müdahale etmeyeceği hemen hemen belli oldu. Genel Merkeze rağmen Zeki Kavanoz’a rakip çıkartılmasının artık yığınla nedenleri kulislerde ifade ediliyor. Merkez ilçedeki seçim sonuçları, il başkanlığı seçimlerini de belirleyecek. Adnan Günnar’ın Zeki Kavanoz seçimleri kaybederse İl Başkan adayı olması çok zor. O halde kimler il başkanı olabilir. Belediye başkanı kimi genel merkeze lanse edebilir. Kulislerdeki bu isimler; Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Nusret Yılmaz, Hurşit Bıyık ve Hanefi Mahitapoğlu ile Osman Kaya…
Özellikle Hanefi Mahitopoğlu’na dikkat.
Mahitapoğlu Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun ricası ile İl Başkan adayı olmak gibi bir sorumluluğu yüklenir mi.? Yüklenir diyenler çoğunlukta. Hele son olarak Mahitapoğlu’nun önderliğinde STK’larından bazılarına belediye başkanının brifing vermesi de bu iddiayı ya da görüşü güçlendiriyor. Özellikle Merkez ilçede Zeki Kavanoz’un seçimi kaybetmesi halinde Mahitapoğlu adına dikkat,. Hem de çok dikkat

ÖZEN, KİMLERİ BİR ARAYA GETİRDİ
İddia o ki, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, rektör adaylığını açıklayan Süleyman Baykal ile rektör adaylığını düşünen yardımcısı Orhan Aydın’ı bir araya getirdi. Bu buluşma planlı olmadı. Kendiliğinden gelişti diyenler var. Bu buluşmada neler görüşülmüş olabilir. Bunu bilmiyoruz. Ama yakın zamanda bu görüşmenin bazı ip uçları kulislere yayılır. Yayıldıkça da biz size siyasi güğümden konuları aktarabiliriz. KTÜ’de seçim ittifakları çok ilginç olabiliyor. Şu sıralar Türk Ocağındaki sempozyumlar ve sohbetler de dikkat çekici olacak gibi. Oraya gidecek öğretim üyelerinin durumu kimler olduğu ve rektörlük seçimleri ile ilgili neler düşündüğü de seçimler öncesi bir ip ucu olacak gibi.

OF’LULAR BÖLÜNDÜ MÜ..?
Söz KTÜ’den açılmışken yine devam edelim. Rektör adayı Süleyman Baykal Of’lu. Of’lu birçok öğretim üyesi de seçimlerin kaderini belirleyecek güçte. Özellikle Of ve Çaykaralı öğretim üyeleri Baykal’a destek konusunda ciddi ölçüde gruplara ayrılmış durumda. Bu ortamda Prof. Dr. Ahmet Ulusoy’un duruşu önemli. Ulusoy ise tavrını henüz deklere etmiş değil. Bir de Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu. Bocutoğlu seçimden önce mi sonra mı emekli olacak bu da merak konusu..?