ADAY GÖSTERİLMEYİNCE FETÖCÜLÜKLE SUÇLADI

osman nuri ekim ile ilgili görsel sonucu

Trabzon’da AK Parti ilçe Belediye Başkan adayları önceki gün coşkulu bir tanıtım töreni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Aday gösterilecek isimler aslında Ocak ayının ilk haftasında netleşmişti.
Hatta Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi'ye de bu liste o tarihte ulaştırılmıştı. İsimler belli olmadan, bu isimlerle ilgili çok ciddi güvenlik soruşturmaları yapıldı. Özellikle FETÖ konusunda didik didik edildiler.
Buna rağmen Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde aday adayı olan bazı isimler aday gösterilmediklerini anlayınca aday gösterilen Osman Nuri Ekim ismi ile ilgili 2013 yılındaki bir paylaşımını Trabzon basınındaki bazı yayın organlarına servis ettiler.
Basın yayın organları da sert eleştirilerle Osman Nuri Ekim’in üzerine giderek ‘Buna ne diyecek, şimdi ne yapacak’ gibi ifadeler kullandılar.
Fakat atılan tweet biraz incelendiğinde, Osman Nuri Ekim’in o dönem Zaman Gazetesi tarafından attığı bir tweet ile alay ettiği, sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dersaneler konusunda asla geri adım atlayacağız’ ifadesini paylaşarak yine malum yayın organının konuyla ilgili bir haberini paylaştığı görülüyor.
Yani tamamen eleştiri amaçlı paylaşımları, bir aday dayı tarafından basına FETÖ’cü olarak servis ediliyor. Ve basının da bunu tam anlamıyla incelemeden yayınlaması gerçekten düşündürücü.
Osman Nuri Ekim bu tür spekülasyonlar çıkınca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a geleceği gün yayılınca bir arkadaşının ‘Bir şey yok, sen eleştirmişsin ama bunu herkes anlamaz sil sen onları’ demesi üzerine ani refleks ile paylaşımları silmesi  de yine rakipleri tarafından ‘Suçu olmasa silmezdi’ şeklinde eleştirilere neden olmuş.
Osman Nuri Ekim eleştiriyi gündeme getirenlerin kim olduğunu çok iyi bildiğini fakat aynı partide aynı kayıkta yol aldıkları için bir şey söylemeyeceğini belirterek ‘Bu iftiraları atanları Allah’a havale ediyorum, o dönem ve sonrasındaki mücadelemizi Allah biliyor’ ifadelerini kullandı.

SOYLU YENİDEN TRABZON’A GELİYOR

süleyman soylu ile ilgili görsel sonucu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uzun bir aradan sonra ilk kez Trabzon belediyeleri aday tanıtım töreni için Trabzon’a geldi. Ama öyle bir geliş yaptı ki, herkesin ağzı açık kaldı.
Soylu’nun ismi Gayri Gür Spor Salonu’nda anons edildiğinde yer yerinden oynadı, bir çığlık, bir ıslık, bir alkış, dakikalarca konuşması duyulmadı bile.
Belli ki Trabzon Soylu’yu çok ama çok özlemiş. Soylu aday tanıtım töreni öncesi ve sonrası da bazı temaslarda bulundu.
Bu temaslardan biri de Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ile oldu.
Aktürk Bakan Soylu ile buluşmasında salondaki çığlığı hatırlatarak ‘Sayın Bakanım bakın Trabzon sizi çok özlemiş, bunu sesten ve tepkiden anlamışsınızdır’ demiş. Bakan Soylu da bu özlemi kafasını sallayarak onaylamış.
Sonra Aktürk en kısa sürede Trabzon’da yapacağı ilk programa Bakan Soylu’yu davet etti. Soylu’da katılacağının sözünü verdi.
Bu arada Muhtar Aktürk mahallelerde muhtarların astığı seçim afişlerinin yasal olmadığını, emniyetin bunları toplamak adına yaptığı çalışmalarda bazı sorunlar yaşadığını belirterek ‘Muhtarlarımız devlet görevlilerine en önce yardımcı olacak insanlardır. Ve polislerimize yardımcı olmalıdırlar.
Eğer muhtarlarımız polislerimize yardımcı olmaz ise durum vahim demektir. Tüm muhtarlarımızı ve muhtar adaylarımızı afiş kirliliği konusunda uyarıyorum. Yasaktır afişlerinizi kaldırın.  

O İLÇEDE DE BAĞIMSIZ ADAY GİRİYOR

çarşıbaşı ile ilgili görsel sonucu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü Trabzon’da aday adaylarını tanıttı.

Hemen hemen tahmin edilen bir liste açıklandı. Sadece Çarşıbaşı ilçesi beklenmeyen bir şekilde ittifak partisine bırakıldı.

Bu durum MHP teşkilatını sevindirirken Ak Parti teşkilatında şok etkisi yarattı.

Çarşıbaşı’nın ittifakla MHP’ye bırakılmasından rahatsız olan Ak Parti teşkilatının ve Çarşıbaşılı vatandaşların baskıları sonucunda Çarşıbaşı Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Kamuran Çalış’ın önümüzde ki hafta Bağımsız Adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.
Ayrıca ilçede iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Coşkun Yılmaz’ın da bağımsız adaylığı düşündüğü seslendiriliyor.
İlçede Ak Parti’nin önde gelen isimleri bir araya gelerek ortak bir aday çıkararak belediyeyi tekrardan almak istedikleri konuşuluyor.
Her ne kadar genel merkez bu ilçeyi MHP’ye bıraksa da AK Parti oluşumu bu seçimi kazanarak tekrar Ak Parti olarak ilçeyi devam ettirmek istiyor.
Bu hafta içinde bir çok bağımsız adaya şahit olacağız. Eski Belediye Başkanı Mehmet Turan’ın ismi de geçiyor fakat onun bir parti ile seçime girebileceği konuşuluyor.  

CUMHURBAŞKANI O İSMİ TAKDİR ETTİ  

AK Parti’nin önceki gündü aday tanıtım töreninin mimarı denilecek isim, toplantı komitesi başkanı Halil İbrahim Demirtaş diyebiliriz.
Pazartesi gecesi kendilerine Cuma günü Cumhurbaşkanının geleceği iletilince sabaha kadar uyumamış. Demirtaş, tanıtım töreni ile ilgili raporları ve çalışmaları Salı gününe yetiştirerek aynı akşam neredeyse tüm organizasyonu şekillendirerek ilçeleri de harekete geçirmiş.
AK Parti’de yönetimi girdiği günden bu yana her mitingin, her toplantının her önemli organizasyonun olmazsa olmazı olan Demirtaş’ı eleştirenler de yok değil.
Neden her şeyi o yapıyor şeklinde bazı eleştiriler alıyor fakat sıra işe gelince kimse işe soyunmuyor.  İl Başkanı Haydar Revi’de Demirtaş’a bu konuda çok güveniyor. Çünkü şehrin tüm dinamikleri ile iyi ilişkileri olan Demirtaş’a görev verince gözü arkada kalmıyor.
Aday tanıtım töreni sonrası herkes Tayyip Erdoğan ile tokalaşmak için sıraya girerken, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş ‘ta Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çekildi.
Bu esnada İl Başkanı Haydar Revi ‘Bizim organizasyonlarımızı yapan başkan yardımcımız’ deyince Cumhurbaşkanı ‘Emeğinize sağlık, biraz erken oldu ama güzel oldu’ diyerek Demirtaş’ı gayretlerinden ötürü taktir etti.

TRABZON’DA İTTİFAK TUTMADI MI?

chp iyi parti ile ilgili görsel sonucu

Ak Parti adaylarının açıklanmasının ardından gözler muhalefete döndü. CHP- İYİ Parti ittifakı Ankara’da tutsa da tabanda tam karşılık buldu diyemeyiz. 23 Büyükşehirde ittifak adayları ortak belirlendi.
Bunlardan bir tanesi de Trabzon oldu. Trabzon’da adayların açıklandığı ilk andan itibaren iki taraftan da tam destek gelmedi. CHP Ortahisar Adayı Salih Akyüz ve İyi Parti Büyükşehir Adayı Atakan Aksoy tam anlamıyla koordineli çalışamıyor. Kimi partililer şubat ayından itibaren tam anlamıyla kenetlenme olacağını söylerken kimi partililer ise bu ittifakın gitgide ayrılacağını belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde de Trabzon CHP örgütlerine en sert eleştiriyi Efsane Belediye Başkanı Sefer Özgür’ün CHPli kızı Handan Menteşoğlu’ndan gelmişti. Menteşeoğlu, ittifakı hedef alarak, “Siz Trabzon’u dün kurulan İYİ Parti’ye nasıl teslim edersiniz?
Ben İYİ Parti’ye nasıl oy vereceğim diye düşünüyorum. Böyle düşünen İstanbul ve Ankara’ya gidelim diyen çok insan var” diye sitemini de iletmişti. İttifak olayını acele olarak partililer kabullendiğini göstermiş olmalıdır.  31 Mart’a kısa bir süre kaldı.

TRABZON BASININDA SATILIK…  

Trabzon’da basın yayın organlarından bazıları satışta.
Ekonomideki sancılı günler tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’daki birçok sektöre de ağır darbeler vurmaya devam ediyor.
Özellikle doların artışı sonrası kağıda gelen zammın, dolar düşünce aşağı düşmemesi basılı yayın organlarını oldukça zora sokmuş durumda.
Şu anda Trabzon’da iki tane gazete resmen satışta, ortalama  850 bin ile 1 Milyon arasında kendine fiyat biçen gazetelerin bastıkları gazete sayısı ise 1000-1500 bandında imiş. Çalışanları  ile yaptığımız görüşmede gazetelerini ayakta tutmak için her ay 30-40 bin TL cepten para harcadıklarını yani yılda 1 milyona yakın zarar ettiklerini ifade ediyorlar.
Bu nedenle de gazeteleri almaya kimse yanaşmıyor. Fakat bir gazete patronu tüm gazeteleri kendi çatısı altında toplamak istiyormuş. Fakat fiyatları yüksek buluyormuş.
Gerçekten zor bir süreç, devletin de bu manada desteklerini devam ettirmenin yanında çok yapacağı bir şey yok. Fakat gelen bilgilere göre de gazete tirajlarının aşırı düşmesi nedeniyle yakında resmi ilan noktasında da kısıtlamaya gidileceği konuşuluyor. Dileriz böyle bir şey olmaz. Olursa onlarca meslektaşımız gerçekten işsiz kalır.