Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye’de ve dünyada artan terör saldırılarına karşı dünyadaki 140 ombudsmana mektup göndererek, teröre karşı ortak tavır alma çağrısında bulundu.
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türk milletinin birlik ve beraberliğine, huzuruna, güvenliğine ve istikrarına gölge düşürmeye yönelik terör saldırılarını kınayarak, terörizmin dünyanın başının belası olduğunu söyledi. Malkoç, dünyadaki 140 ombudsmana gönderdiği mektupta bir hafta arayla İstanbul’da, Kayseri’de, Almanya’da, son olarak Ankara’daki saldırının terörün insanlık suçu olduğunu ve bütün insanlığın terörü yok etmek için ortak mücadele etmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin en alçak ve kanlı terör örgütleri DEAŞ, FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğini ve aynı zamanda BM’ye kayıtlı mültecilerin yüzde 50’sinden fazlasını barındırdıklarını belirten Malkoç, insan hayatının önemini bilen, insan haklarını savunan ve demokrasiden yana olanların terörizmle mücadele eden ülkelere ve insanlara destek olması gerektiğini söyledi. Türkiye Ombudsmanlığı olarak hak ve özgürlüklerin sonuna kadar kullanılması, hak arama kültürünün yaygınlaşması, iyi bir yönetimin gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirten Malkoç, ombudsmanlar olarak dünyanın başının belası olan terörizmle mücadelede daha etkin çalışma yapmaları gerektiğine inandıklarını kaydetti.
Başdenetçi Malkoç, ayrıca Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un başkent Ankara’da katıldığı fotoğraf sergisinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinden dolayı bir taziye mesajı yayınladı. İki ülke arasındaki dostluğu ve yakın ilişkileri hedef alan bu alçak terör saldırısını nefretle ve şiddetle kınadığını belirten Malkoç, Türk-Rus ilişkilerinin terörizme inat daha da gelişerek devam edeceğini vurguladı. Bu hain saldırıyı yapanların arkasındaki güçlerin tespit edilerek hukuk çerçevesinde hepsinden hesap sorulacağını ifade eden Malkoç, Karlov’un ailesine, yakınlarına, Rusya halkına ve Rusya Federasyonu Devleti’ne başsağlığı dileklerini sundu.
(İHA)