AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’le birlikte, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "Bütün Yönleriyle 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi" konulu panele katılan AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi hakkında Saraybosnalıları bilgilendirdiklerini söyledi.

Bosna ziyaretini ve paneli değerlendiren Köseoğlu, “Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Mehdi Eker, İstanbul milletvekilimiz Sayın Hüseyin Bürge, Konya Milletvekilimiz Sayın Hüsnüye Erdoğan ile Yunus Emre Enstitüsü ve STRATIS düşünce kuruluşu tarafından Bosna'da ortaklaşa düzenlenen 15 Temmuz paneline katıldık. Bu panelin Bosna’da yapılmasının bir sebebi vardı. Bizim kültürümüzde başımıza bir iş geldiği zaman dostlarımıza anlatırız, paylaşırız. Onların bizim için üzüldüğünü biliriz. Bizim yaşadıklarımızdan onların tecrübe kazanmasını arzu ederiz. Boşnak Kardeşlerimizin programa samimi ilgilerine müteşekkiriz.  Bosna'da beni en çok etkileyen ise Bilge Kral Alia İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etmekti kuşkusuz. Kelimelerin yetersiz kaldığı, duyguların tarife sığmadığı bir zamandı. Rabbim gani gani rahmet eylesin” dedi.

Evini 800 metre uzunluğundaki tünel için merkez yapan Şida teyzeyi ziyaret ettiklerini ve çok duygulandıklarını da ifade eden Köseoğlu, “Evini 800 metre uzunluğunda tünel için merkez yapan ve halkına nefes olan 90 yaşındaki Şida teyzeyi Bosna'da evinde ziyaret edip duasını aldık. Ziyaretçi kabul etmeyen yalnızca Türkiye'den geldiğimiz için kapılarını bize açan, ‘Türkiye’ deyince gözleri ışıldayan, Cumhurbaşkanımıza, ülkemize dualar eden Şida teyze ile tanışmak unutulmaz bizim için bir hatıra oldu” dedi.
Panelin ardından, 15 Temmuz gecesinden Yenikapı Mitingi'ne kadarki sürece ilişkin Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarından oluşan serginin ziyarete açıldığını kaydeden Köseoğlu, misafirperverliğinden dolayı Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay’a da teşekkür etti.