Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye’nin Türk-Müslüman dünyasının kalesi olduğunu ve bu sebeple dış güçler tarafından çökertilmek istendiğini söyledi. Paşayev, 15 Temmuz günü Türkiye gibi Azerbaycan’ın da uyumadığını ifade etti.
9’uncu Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Buluşması ve Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) 2016 ödül töreni Antalya’da Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda gerçekleşti. Törene CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Paşayeva’ya ’Yılın Türk Siyasetçisi’ ödülü verildi.

"15 TEMMUZ’DA TÜRKİYE GİBİ AZERBAYCAN DA UYUMADI"
Paşayeva, törende 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi ve Azerbaycan’daki yankılarına değindi.
Türkiye ile birlikte Azerbaycan’ın da o gece uyumadığını vurgulayan Paşayeva, "Azerbaycan insanı için Türkiye de bizim vatanımızdır. Türkiye bizim için kardeştir. Türkiye’de mutluluk olursa biz de sevinir, acı olursa biz de üzülürüz. 15 Temmuz gecesi nasıl Türkiye uyumadı biz de uyumadık. Çok rahatsız olduk bu hain darbe girişiminden. Biz Türkiye’mize darbelerin ne bedeller ödettiğini çok iyi biliyoruz. O tarihi de iyi biliyoruz. Azerbaycan, bu konuda ilk ses veren ülke oldu. İlk biz kınayıp lanetledik. Kardeş Türkiye’mizin yanındadır dedik. Azerbaycan Türkiye’yi zayıflatmak isteyen ister iç ister dış düşmanlar olsun bu konuda Türkiye’nin yanındayız. Türkler bizi öldürüyorlar diye bana anlattılar Hatay’da Gaziantep’te gözyaşıyla dinledim O yüzden kimse kusura bakmasın. Sizin orada burada ne işiniz var demesin, kendi insanımızın hakkını savunmak da bizim vazifemiz. Biz insanımızın böyle öldürülmesine, evsiz bırakılmasına, oradaki yurtlarının boşaltılmasına böyle oturup bakamayız." dedi.
Azerbaycan’da Türkiye karşıtı hiçbir şeyin olmayacağını da belirten Paşayeva, FETÖ’nün Azerbaycan’da yapılanamayacağını belirtti.
10’uncu gününü geride bırakan Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili de değerlendirmede bulunan Paşayeva, operasyonun Türkiye’nin en doğal hakkı olduğunun altını çizdi. Bölge üzerinde oyunlar oynandığını belirten Paşayeva, "Türkiye’nin terörle mücadelesinde de biz kardeş ülkemizin yanındayız. Fırat Kalkanı operasyonu Türkiye’nin hakkıdır. Türkiye’nin kendi güvenliğini koruma ve savunma hakkı vardır. O bölgelerde yaşananların Türkiye’yi nasıl tehdit ettiğini de yaşanan terör olayları ile gördük. Türkiye o bölgedeki insanların güvenliğini korumak zorundadır" diye konuştu.

"TÜRK-MÜSLÜMAN DÜNYASININ KALESİ TÜRKİYE’Yİ ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR"
Avrupa’nın terörle mücadele konusunda Türkiye’ye karşı çifte standart uyguladığını da belirten Milletvekili Paşayeva, bu tutuma karşı durup Avrupa’da her ortamda dile getirdiklerini söyledi. FETÖ yapılanmasının ve güç birliği yapan düşman güçlerinin Türk-Müslüman dünyasının kalesi Türkiye’yi çökertmek istediklerini de belirten Paşayeva sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kimse Türkiye’ye orada burada ne işiniz var sınırlarınız içinde kalın demesin. Kendi insanın hakkını savunmak bizim de vazifemizdir. Bugün Türkiye’miz Türk-Müslüman dünyasının kalesidir. Burası çökertilirse dışarıdan Türkiye’ye yardım edecek Türkiye’den daha güçlü bir ülke yok. Azerbaycan Türkiye’den sonra büyük bir devlet. O yüzden nerede büyük bir devlet varsa oyunlar onun üzerinden odaklanmış durumda. Biz devletlerimizin yanında olmalıyız. Düşmanlar birlik olmuş. Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yılı geliyor. Yeni haritalar çizilmiş ve biz bunu biliyoruz. Bunlara müsaade etmemeliyiz. Sizi ve bizi zayıflatıp bunlara mecbur kalmamızı istiyorlar. O yüzden bunlara karşı birlik olmalıyız. Bugün yeniden İstiklal ve Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var"
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Paşayeva’ya ’Yılın Türk Siyasetçisi’ ödülü verildi.
(İHA)