TACİZCİYE, NOTER KANALIYLA CEZAEVİNDE BİLDİRİM  

Trabzon ne yazık ki hafta başında Türkiye gündemine bir taciz olayı geldi. Hatırlarsanız, M.T. isimli şahıs, Ortahisar İlçesinde 5 yaşlarındaki küçük bir kız çocuğunu taciz ettiği görüntüler güvenlik kamera görüntülerine yansımıştı. Şahıs bu olayın güvenlik kamera görüntülerine istinaden tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Trabzon'da ki taciz olayını gerçekleştiren şahsı ailesi reddetti

İnşallah bu olay ülkemizde bir farkındalık oluşturur ve tacizin her türlüsüne ortak tepki bundan sonra daha sert bir şekilde verilir...  

Şahsın çalıştığı kurum olan ilgili belediye ise o akşam jet hızıyla işten çıkarma yaptığını daha önce ki haberlerimizde sizlere duyurmuştuk.  

Ancak işten çıkarmayı kamuoyuna duyurmakla yetinmeyen belediye, şahsın tutuklanmasının hemen ardından şahsın şuanda ki ikameti olan Trabzon E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne “İş akdinin feshedildiğini” Noter Kanalıyla bildirdi. Noter kanalıyla yapılan bu bildirim mutlaka cezaevi görevlileri tarafından M.T.’yi ulaştırılmıştır. 

Bu arada kamuoyunun çok merak ettiği bir ayrıntıyı da sizlerle paylaşalım. Tacizcinin hangi dönem işe alındığı herkes tarafından merak ediliyordu.  
Yaptığımız araştırma sonucu tacizcinin 2006 yılında belediyeye girdiği öğrenildi. 

CHP İSTANBUL’DA TRABZON İÇİN KAPI ÇALDI  

Dün Trabzon siyasi kulislerine bomba bir gelişmenin yankıları yansıdı. O gelişme CHP ile yakından ilgili.. CHP kurmayları eski yeni yöneticileri, ANAP’ın ilginç isimleri ve Trabzonspor’da etkin bazı eski yöneticiler, CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylığı için bir ismi gündemine aldılar.. 

O isim, Erdal Atalay. 

Atalay ailesinin en tanınmış siması olan Erdal Atalay, uzun yıllar Trabzon’da doktorluk yaptı. Trabzonspor’da yöneticilik görevinde bulundu, İstanbul’a gitti.. Orada emekli oldu. Hala Trabzonspor ile ilişkisi var. Ve Trabzonspor’un şekillenmesinde de etkin bir lobi gücü var. Rahmetli Erdal İnönü ile bildiğimiz kadarı ile politika yaptı. Yani, kökten CHP’li… Beşiktaş iletişim direktörü Altuğ Atalay’ın amcası… Kenan Atalay’ın ağabeyi.. Av Özer Atalay’ın da kardeşi.. 

Peki, Erdal Atalay’ın kapısı çalındı mı..? Emin bir kaynak çalındı dedi.. Hatta Cafer Hazaroğlu da İstanbul’a gitti diye bir bilgiye ulaştık. Hazaroğlu’nu aradık.. Ben böyle bir teklifte bulunmadım dedi.  

Öyle ya da böyle, Erdal Atalay, CHP’nin gündemine düştü.. Ve bugünden itibaren çok konuşulacak. 

Bu arada Mehmet Ongan ile Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu’nun da adı büyükşehir adayları arasında geçiyor. Bu iki isimle de CHP Trabzon il başkanı Güzide Uzun görüştü..  

CHP ORTAHİSAR’A KİMİ ÖNERDİ  

İstanbul’daki duayen Trabzonlu CHP’liler, il başkanı Güzide Uzun’a Ortahisar ile ilgili bir ilginç isim önerdiler. Ortahisar için Salih Akyüz ve Ali Yazıcı gibi iki aday adayı varken böyle bir hamle etik mi? Değil mi tartışma konusu.

Ancak İstanbul’da oturup Trabzon ile sıkı bağları olan hatta bir kısmı Trabzon’da oy kullanan bu CHP’nin duayenlerin hedefi de Ortahisar’da seçim kazanmak… Trabzon Ortahisar için önerdikleri O isim, Dr Selim Atal. 

Selim Atal siyasete belediye başkan adaylığına sıcak bakar mı, bilemiyoruz. Süleyman Atal’ın da kardeşi olan Selim Atal aile olarak sosyal demokrat bir çizgide. Bu da Atal’ın CHP’de tabanı olduğunu gösteriyor. Selim Atal, da Erdal Atalay gibi CHP’nin gündemine oturdu. 

İSPİYONCULARA KIZGIN AK PARTİLİ  

Of’un çalışkan ve başarı ilçe başkanlarından Hakan Terzioğlu şu sıralar özellikle Ak Parti içinde her seçim bölgesinde belediye başkan adaylıkları ile ilgili olarak adı geçenlerin hemen genel merkeze adeta ispiyonlandığını belirterek “Bunları gördükçe, bunları duydukça bunlara şahit oldukça hakikatten partim adına bayağı üzülüyorum.

Hepimiz Ak Partiliyiz. Reisimiz de belediye başkan adaylığı ile ilgili olarak kriterler belirledi. Bu kriterleri belirleyen elbette kimi aday yapacak biliyor. Kimse genel merkezi yönlendirmesin.. Trabzon artık adam kıyma makinesi olmasın…” 

Terzioğlu, yerden göğe kadar haklı. Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

HASAN KURT ADAY OLURSA 

Dün iki duayen gazetecinin bir telefon konuşmasına şahit olduk. Telefonun bir ucunda Hasan Kurt, diğer ucunda Ali Savaş… Kurt, Savaş’a eğer sen bana oy verirsen belediye başkanlığına aday olacağım dedi.. Savaş da seve seve sana oy veririm ama , Ak Parti’den aday olursan diye de  şart koştu…  

hasan kurt ile ilgili görsel sonucu

Kurt niye Ak Parti deyince de Savaş şöyle yorum yaptı…” Çünkü yerel yönetimlerde iktidarın belediye başkanının seçilmesinde şehir menfaatleri için fayda vardır” 

 İkilinin telefon konuşması uzun sürdü. Kamuoyunun bilebileceği konular olmadığı için bunu yazmadık. 

MÜSLÜM BABA VE TRABZON 

Ünlü Sanatçı, babaların babası Müslüm Gürses’in hayatını anlatan filim vizyona girdiği günden itibaren Trabzon’da da sinemalarda gösterimde.. Kapalı gişe dönüyor.  
 

Trabzonlular Müslüm filmine ne kadar ilgi gösterdi.. 3 sinema salonu ile konuştuk. İlgi mükemmel.. Üç işletmeci de aynı tespiti yaptı.. Gelenlerin çoğu, Müslüm hayattayken O’nu dinlemeyenlerden tanımayanlardan oluşuyor. Çünkü dış görünüşleri böyle bir algı oluşturuyor. Türkiye genelinde de aynı şey geçerli.. Deyim yerindeyse, Müslüm yaşadığında jiletçi hayranları sinemada yok. Bu da son derece ilginç bir durum. 

Trabzon’da da aynı şey geçerli… Müslüm hayranlarından çok Trabzonlu sinema severler filme ilgi gösteriyor.  müslüm film ile ilgili görsel sonucu