Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "İngiltere’nin Türkiye büyükelçisi ‘Vatandaşın gösterdiği tepki de haklıdır. Bu işin arkasında FETÖ’ler vardır’ dedi. ABD’nin Büyükelçisi de aynısını söylüyor. Ama onları yönetenler başka şey söylüyor. Kendi elçilerinizi dinleyin" dedi.
FETÖ’cü askerlerin 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişiminin ardından her gece aksatmadan meydanlara çıkan Başkentlilerin, demokrasi nöbeti 15’nci gününe girdi. Nöbetin 15’nci gününde, Kızılay Demokrasi Meydanında önce demokrasi şehitleri ile vatan savunmasında PKK teröristlerce Güneydoğu’da şehit düşen güvenlik güçler için dualar okundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplanan Başkentliler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attılar.
Demokrasi nöbetçilerini hiçbir gece yalnız bırakmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, bakanlar, sanatçılar, sporcular, milletvekilleri, STK temsilcileri de alana gelerek vatandaşlara destek oldu.
Demokrasi nöbetinin 15. gününde Kızılay Demokrasi Meydanı’na gelerek 15 Temmuz için yazdığı şarkıyı seslendiren sanatçı Murat Kekilli, “15 Temmuz gecesini dost gibi görünen düşmanlara karşı verdik. Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

“Şerefli ordumuz terörle mücadelesine devam ediyor"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda vatandaşları selamlayarak, Hakkari’de şehit düşen 8 asker için Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diledi. "Şerefli ordumuz terörle mücadelesine devam ediyor" diyen Gökçek, “8 şehit verdik. Şehitlerimize karşılık 38 PKK’lı terörist de etkisiz hale getirildi. Güneydoğuda bugüne kadar bazı aksaklıklar olduysa bu FETÖ’cülerin ihanetinden, asker kılığındaki eşkıyaların yüzünden oldu. Güneydoğudaki mücadelen bundan sonra FETÖ’cü askerlerin yerine Türkiye Cumhuriyetinin askerleri tarafından gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

“Demokrasi nöbeti bir hafta daha sürecek”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir programda demokrasi nöbetinin 1 hafta daha süreceğini ilan ettiğini belirten Başkan Gökçek, bir hafta daha nöbette daha çoğalarak bekleyeceklerini söyledi.
Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı’na gazetecilerin, “Halk neden nöbette bekliyor” diye sorması üzerine, “Cumhurbaşkanımız ‘Askeriyenin içindeki FETÖ’ler birer birer temizleniyor. Kıtada ilişiklerinin kesilmesi de 48’er saat süre verildi. Jandarmada da bugün neticeler belli oldu. Bir 48 saatte orada var. Bu süre içinde FETÖ’cülerin en ufak bir yanlış yapmamaları için bizim en güzel garantimiz meydandaki demokrasi gönüllüleridir. Onun için bekliyoruz. Onun için de beklemeye devam edeceğiz. İnşallah İstanbul da milyonların katıldığı bir mitingle bunu sonlandıracağız" diye cevapladığını söyledi.
Vatandaşların ‘Ankara’da da miting istiyoruz’ diye tezahürat yapması üzerine Başkan Gökçek, “Ben de Kızılay’da miting istiyorum. Söyleyeceğim Cumhurbaşkanıma. İkna edersek ne ala. Yok eğer ‘orada olacak’ derse atlarız otobüslere konvoy yapar İstanbul’ gideriz. Yeter ki gönüller gani olsun” ifadelerini kullandı.

“Almanya, Cumhurbaşkanının konuşmasını verdirmedi"
“Almanya’da Türklerin yapacağı demokrasi mitingine Cumhurbaşkanı bağlanarak konuşacaktı” diyen Başkan Gökçek şunları söyledi:
“Buradan da canlı yayınlanacaktı. Cumhurbaşkanı mitingde konuşacaktı. Alman polisi bu konuşmanın mitingde yayınlanmaması için mahkemeye müracaat etti. Mahkeme de Alman polisinin talebini kabul etti. Arkasından organizasyon heyeti bir üst mahkemeye daha başvurdu. Orada da Cumhurbaşkanımızın konuşmasına izin vermediler. Şimdi soruyorum bu Almanlar demokrat değil mi? bize demokrasi dersi veriyorlar. Önce demokrasiyi kendileri öğrensin. Bizim Cumhurbaşkanımızın konuşmasından korktular. Bu darbecilerin yanında yer almak değil de nedir?”

“ABD, İngiltere büyükelçilerinizi dinleyin”
“Buradan bir kez daha sesleniyorum, dost kal Almanya, Türkiye’nin dostluğundan zarar gelmez” diyen Gökçek, “Bugün internet sitelerinde güzel bir haber vardı. İngiltere’nin Türkiye büyükelçisi ‘Vatandaşın gösterdiği tepki de haklıdır. Bu işin arkasında FETÖ’ler vardır’ dedi. ABD’nin Büyükelçisi de aynısını söylüyor. Ama onları yönetenler başka şey söylüyor. Kendi elçilerinizi dinleyin. Bu demokrasi nöbetçilerinin yanında olun. ABD’yi, İngiltere’yi ve Almanya’yı demokrasiyi sevmeye çağırıyoruz. Demokrasinin yanında yer almaya çağırıyoruz” dedi.

“Yabancı basına yapılan canilikleri anlatacağım”
Konuşmasında salı günü yabancı basına yönelik olarak darbe gecesini anlatacağı bir basın toplantısı yapacağını vurgulayan Başkan Gökçek, “Onlar için çok güzel bir hazırlık yapıyorum. Sizlerden de istemiştim. Pek çok fotoğraf ve görüntüler istedim. Sizden öylesine görüntüler geliyor ki, kanım donuyor adeta. Sizlerinde görmediği o kadar video ve fotoğraf var ki. Bunları internet ve Twitter’dan yayınlayamam. Çünkü bakınca dehşete düşersiniz" diye konuştu.
"Yabacı basına diyeceğim ki, ’Bunları basmanız için değil. Ülkelerinizde ki yetkililere göstermeniz için veriyorum’ diyeceğim. Onlar bu FETÖ’lerin caniliğini buradan görecekler" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Öyle görüntüler var ki ‘yapma kardeşim konuşalım” diyen vatandaşın göğsüne kurşun sıkıyor. Alçaklıklarını caniliklerini göstereceğiz. Bu canilerin mazlumlara sıkanların mutlaka ceza alması lazım mutlaka bu insanları idam ile cezalandırılması lazım” açıklamasında bulundu.
Metro ve otobüslerin Kızılay’daki Nöbetin son gününe kadar ücretsiz hizmet vermeye devam edeceğini kaydeden Başkan Gökçek, yarından itibaren herkese tabureler dağıtılacağını da söyledi.
(İHA)