Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyetteki paralel yapılanmaya yönelik ikinci dalga operasyona ilişkin, “Sürecin hukuka uygun şekilde işlemesi önemlidir. Bazı çevreler tarafından algı operasyonu yapıldığını görüyoruz. Yargıyı etkilemek doğru değil" dedi.
Bakan Bozdağ, AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bakan Bozdağ, paralel yapıya yönelik ikinci dalga operasyonu ile ilgili bir soru üzerine yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmeleri doğru bulmadığını belirterek, "Süreç usul mevzuatına uygun işliyorsa sorun yoktur. Bu süreçlerle ilgili Türkiye’de bazı çevreler açısından algı operasyonu yapıldığını görüyoruz. Algı operasyonlarıyla yargıyı etkilemek doğru değil. Bırakın soruşturma hukuka uygun işlesin. Soruşturma gerçeği ortaya çıkaracaktır. Hakim ve savcıların soruşturması ve kovuşturulması durumu farklıdır. Onlarla ilgi ayrı prosedür var" dedi.

HSKY BAŞKANVEKİLİNİN AÇIKLAMALARI
HSYK Başkanvekili Hamsici’nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Bakan Bozdağ, “Şahsi görüşüdür. HSYK adına yapılmış açıklama değildir" diye konuştu.
Bozdağ, daha önce de korsan açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, "Onlardan bir yenisidir. Bazı savcılar açıklama yapıyorlar. Ana muhalefetin açıklamalarından daha ileri açıklama yapıyorlar. Üzerlerinde yargı cüppesi değil de sanki kin cüppesi var. HSYK’nın sigorta görevini sağlıklı şekilde yapması gerekir. Korsan açıklama ile bazı soruşturma yapanlar buradan aba altından sopa gösteriliyor" şeklinde konuştu.
(İHA)