Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na kesinlikle oy vermeyeceklerini açıkladı. İzmir’de düzenlediği açık hava basın toplantısında konuşan Arıtman, "Adını bile söylemekte zorlanıyoruz" dedi.
İzmir Konak YKM önünde dernek üyesi kadınlarla birlikte açıklama yapan Arıtman, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için önerdikleri Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilmesi sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını aktardı.

"ADINI BİLE SÖYLEYEMİYORUZ"
Arıtman, beklentilerinin, laik, demokrat cumhuriyetimizi koruyup kollayarak ileriye taşıyacak, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş ve yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukukun üstünlüğü, demokrasi, eşitlik, özgürlük, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığını ‘Benim karakterimdir’ diyecek ölçüde ülküleştiren, herkesin benim Cumhurbaşkanım diyebileceği vatansever bir Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.
CHP ve MHP tarafından ismi deklare edilen çatı adayın ismini bile söylemekte zorlandıklarını anlatan Arıtman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet kadınlarının çizdiği aday profiline hiç uymamaktadır. Bu nedenle Sayın İhsanoğlu’nun adaylığını desteklemeyeceğimizi, oy vermeyeceğimizi açıkça deklare ediyoruz."

CHP VE MHP İHSANOĞLU İLE AKP’YE DESTEK VERİYOR
Dr. Arıtman, "Yaşamı boyunca sünni siyasal İslam’ı bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, her şeyin önüne koymuş bir din adamı" olarak nitelediği İhsanoğlu’nun laik demokratik Cumhuriyet’e Cumhurbaşkanı olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek, "CHP ve MHP, bu aday seçimi ile AKP’ye destek olduğunu göstermiştir. Biz, cumhuriyet kadınları olarak CHP ve MHP’nin bu adayı derhal geri çekmesini ve Cumhuriyet değerleri ile, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı bir vatanseveri aday göstermelerini bekliyoruz."
(İHA)