SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "AK Parti'li olmak sadece yatırım yapmak, halkla ilişkiler kurmak, talep gerçekleştirmek değildir. AK Parti'li olmak, ecdadın mirasını bugünlerden geleceğe taşımak için en büyük rolü üstlenmek demektir." dedi.

Karaaslan, partisince Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'li olmak konusunda tüm partililere yüklenen görev ve sorumluluklar bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok partili hayata geçtikten sonra, demokrasi meşalesinin güçlendiği dönemlerde darbelerle kesintiye uğratıldığını belirten Karaaslan, şöyle devam etti:

"Yaşanan kesintiler, bu milletin iradesine darbe vurmalar hiç bitmedi. Taki AK Parti'li yıllara kadar. Tüm yaptıklarımızın yanında her yeni projede, her yeni başarıda, her yeni hedefimizde büyük mücadele verdik. 'En başarılıyız.' dediğimiz anda Gezi olaylarını yaşadık. 'Dünyanın en büyük havalimanını, dünyanın en uzun köprüsünü yapacağız, dünyanın çekim merkezi haline getireceğiz Türkiye'yi.' dediğimizde 15 Temmuz ile karşılaştık. Sokaklarımızda insanlarımızın canlarını bizim helikopterlerimizle alan hainlerin içimizde var olduğunu gördük. Vazgeçtik mi? Vazgeçmedik. Daha fazlasını yapmak için daha büyük mücadele ruhuyla yeni bir güne uyandık. AK Parti'li olmak sadece yatırım yapmak, halkla ilişkiler kurmak, talep gerçekleştirmek değildir. AK Parti'li olmak, ecdadın mirasını bugünlerden geleceğe taşımak için en büyük rolü üstlenmek demektir."

Türkiye ekonomisinin dünya ekonomileri içinde 17'nci sırada bulunduğunu ancak insani yardım bakımından Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını dile getiren Karaaslan, "Gönül dünyamızın zenginliği ne sınırlarımızla ne de ekonomik verilerimizle doğru orantılı değildir. Gönül dünyamız o kadar geniş ki dünyanın her yerine kardeşçe elimizi uzatıyoruz. Biz Allah rızası için elimizi uzatıyoruz." diye konuştu.

- "Samsun'u şaha kaldırmayı hedefliyoruz"

Karaaslan, daha sonra Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda TÜBİTAK 4007 Bilim Destekleme Programı kapsamında düzenlenen "Bilime İlkadım" şenliğine katıldı.

Buradaki konuşmasında Samsun'u şaha kaldırmayı hedeflediklerini belirten Karaaslan, Samsun'un Türkiye'nin şaha kalkmasına da destek olacağını söyledi.

Samsun'u Türkiye'nin hem milli savunma sistemleri hem ileri teknoloji ürünleri üretimi konusunda yerli ve milli ürünlerin merkezi haline getirmek için büyük bir çaba içinde olduklarını anlatan Çiğdem Karaaslan, "İleri teknolojiyi önce Türkiye'ye, sonra dünyaya yayacak bir mücadelenin içine girdik. Bu tür bilimsel çalışmalar ülkemizin ve ilimizin gelecek planlamasına büyük katkı sağlıyor. Geleceği bilim şekillendirecek. Sizlerden daha çok çalışmanızı, büyük Türkiye'ye katkı vermenizi istiyorum." dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da eğitime önem verdiklerini, bilimle iç içe, teknolojiyi sonuna kadar kullanan bir belediye olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından şenlik kapsamında çeşitli sergiler açıldı, gösteriler düzenlendi.