GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, "7 Haziran Genel Seçimleri çok önemli bir tarihi dönemeç. Genel seçimlerde 330 milletvekili sayısına ulaşarak yeni anayasa değişikliğini yapacağız" dedi.

Geldi, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

AK Parti iktidarı olarak anayasanın değişimi için uzun süredir mücadele verdiklerini, ancak muhalefet partilerinin tavrı yüzünden bunun gerçekleşemediğini aktaran Geldİ, şöyle devam etti:

"Türkiye’de 2023 hedeflerinde adım adım gerçekleşmeler oluyor. Bizim hedeflerimiz var. Türkiye’nin yeni hamleler yapması noktasındaki önümüzde duran en büyük engel maalesef darbe anayasaları olan 1962 ve 1980 anayasalarıdır. Her iki anayasa da birlikte bütün halinde. Mutlaka değişimi gerekli. 2011 seçimleri öncesi tüm muhalefet partilerinin seçmene verdiği söz yeni bir anayasa idi. Mutlaka millet çoğunluğunun fikirlerinden oluşan ve yeni bir anayasa sözünü herkes verdi. AK  Parti olarak gerçekten bir konsensüs ile ortaya konmuş bir anayasa olsun diye inanın lüzumundan fazla fedakarlık gösterdik. 60 madde değişti. Sonra muhalefet partileri nedeniyle devamı gelmedi."

Geldi, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde anayasa değişikliği için gerekli olan milletvekili sayısına ulaşacaklarına inandıklarını vurgulayarak, "7 Haziran Genel Seçimleri çok önemli tarihi dönemeç. Genel seçimlerde 330 milletvekili sayısına ulaşarak yeni anayasa değişikliğini yapacağız. TBMM’nin duvarlarında yazan 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ifadesinin karşılığını anayasa değişikliği ile alacağız" ifadesinde bulundu.