Revi, özellikle MHP, CHP ve SP il başkanlarının Trabzon özelinde darbeye karşı duruşlarında gösterdikleri demokratik tepkinin Trabzon’un vatansever özelliği olduğunu da vurguladı. Revi, Trabzon’da demokrasi nöbeti devam ederken Türkiye genelini de takip ettiklerini belirterek, gerekirse başka illerin demokrasi nöbetine katılmak için hazır bekledikleri günlerde olduğunu hatırlatarak “Bu süreçte Trabzon ve parti teşkilatımızın bütün birimleri gösterdi ki, millet davası için her an tetikte ve görevde” dedi.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, FETÖ terör örgütü yapılanması ile ilgili olarak şu ilginç tespitleri yaptı. Başkan Revi, “Uzun yıllar boyu, inançlı, samimi insanların saf dini duygularını istismar ederek, zaman içerisinde dini motifli bir ihanet şebekesine dönüştüğü ve Devleti ele geçirme hayalleri kurarak; hile, aldatma, ayartma, beyin yıkama, usulsüzlük yapma ve şantaj gibi türlü yollarla sivil ve askeri bürokrasiyi ele geçirmeye çalıştığı anlaşılmaktadır. Kamu kurumlarındaki sinsi örgütlenmesinin bu kalkışmayla hangi boyutlara eriştiği ve hangi stratejik noktalara kadar ulaştıkları açıkça görülmüştür. Masum insanların maneviyatını çalarak, din duygularını istismar ederek, muğlak ve demagojik söylemlerle, sahte ve tutarsız beyanlarla, mistik hezeyanlarla aldattıkları masum insanları, iradeleri ellerinden alınmış birer güdümlü unsura dönüştürmüşlerdir. Bu cuntacı darbe girişiminin güdümlü FETÖ/PDY mensuplarınca gerçekleştirildiği milletin hakim kanaati olarak tescillenmiştir. Yıllardır kendilerini muhabbet fedaileri olarak bize lanse eden bu topluluğun aslında birer husumet fedaisi olduğu gerçeği artık hepimizin farkında olduğu bir hakikate dönüşmüştür” diye konuştu.
Trabzon halkına da özel olarak teşekkür eden Başkan Revi, “Benim gibi binlerce Trabzonlu günlerce evine gitmedi, uyumadı, alanları terk etmedi. 7’den 70’e her yerde vardı. Sokak, milletin direnci evi inancı ve demokrasiye güveninin adı oldu. Trabzon halkı bu mücadelenin asıl kahramanı biz ise neferiyiz” şeklinde konuştu.