SAMSUN (AA) - AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Gül Yılmaz, "Cumhurbaşkanı ile başbakan sürtüşmesi ülkemize büyük zarar vermiştir. Bunların önüne geçmek, tek başlı güçlü bir yürütme sistemi kurmak için zorlu bir döneme giriyoruz." dedi.

Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Kastamonu il kadın kollarının katıldığı AK Parti Kadın Kolları Bölge Eğitim Toplantısı'nda, anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecini değerlendirdi.

AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren kadınların önemli işlere imza attığına işaret eden Yılmaz, "Biz hepimiz lider kadınlarız. Çünkü tarih yazıyoruz. Tarihi okuyanlardan değil, tarihi yazanlardan olmaya karar vermiş lider kadınlardan olmaya karar verdik. Tarihi herkes okur. Önemli olan tarih yapmaktır. Bir gün arkamıza dönüp baktığımızda biz şunu diyebileceğiz; 'Ne günlerdi o günler, biz o günlerde bu kutlu davanın bir parçası olduk.' Biz evlatlarımıza ve torunlarımıza bunları anlatacağız. Bunlar film ve belgesel olacak." ifadelerini kullandı.

Davalarına başlayalı 16 yıl olduğunu, bu süreçte laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyduklarını anlatan Yılmaz, böyle yapmayı da sürdüreceklerini bildirdi.

Bunun için ikiliği gidermek gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarında hiç iki başlılık yaşamadık. Hep saygı ve muhabbetle işlerimizi çözdük ancak daha önceki iktidarlar döneminde Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Demirel ve Çiller zamanında olanlar bize zarar verdi. Bunun örneği Bülent Ecevit ve Ahmet Necdet Sezer olaylarıdır. Cumhurbaşkanı ile başbakan sürtüşmesi ülkemize büyük zarar vermiştir. Bunların önüne geçmek, tek başlı güçlü bir yürütme sistemi kurmak için zorlu bir döneme giriyoruz. Mevcut anayasayı bu şekilde değiştirmek istiyoruz. Bunda siz kadınların çok büyük etkisi olacak. Bunları insanlara güzel şekilde anlatmanız gerekiyor."

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da belediye hizmetleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.