AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında başladı.
AK Parti MYK Toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında genel merkez binasında saat 16.00’da başladı.
MYK’da Soma’da yaşanan maden faciasının ardından yaşanan gelişmeler masaya yatırılacak. Toplantının ayrıca bir başka gündem maddesi ise 1 Haziran’da yapılacak olan Ağrı ve Yalova seçimleri olacak.

AĞRI VE YALOVA SANDIK BAŞINA TEKRAR GİDİYOR
30 Mart yerel seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanlığı’nı BDP’den eş başkan adayları Sırrı Sakık ile Mukaddes Kubilay kazanmıştı. Bir önceki dönemde Ağrı Belediyesi’ni elinde tutan AK Parti, seçim sonuçlarına itiraz etti. İtirazlar sonucunda oylar 16 kez sayıldı. Belirsizlik çözülemeyince Ağrı’daki seçimler iptal edildi. Seçimlerin tekrarı 1 Haziran’da gerçekleşecek.
YSK’nın verdiği karara göre Yalova’daki seçim iptal edildi. Yalova’da seçimler 1 Haziran 2014’te yeniden yapılacak. 30 Mart 2014 seçimlerinde Yalova’da önce AK Parti’nin 1 oy farkla kazanmıştı. CHP’nin itirazı sonucunda yeniden sayım yapıldı ve CHP 6 oy farkla öne geçmişti. AK Parti seçmen olmadığı halde oy kullananlarını tespit ettiğini bildirerek YSK’ya başvurmuştu. İtirazı görüşen YSK, konuyla ilgili ara karar almış, İlçe Seçim Kurulundan, oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istemişti. Kurul, ilçe seçim kurulundan gelen bilgiler doğrultusunda, Yalova seçiminin iptaline karar verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’den kimin aday gösterileceği konusunda yapılan istişare çalışmaları devam ediyor. MYK’da bu konu da gündeme gelecek.
(İHA)