61SAAT HABER SERVİSİ- AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Ocak ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı Danışma Meclisinde Divan Başkanlığını İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Aydın yaptı. 

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. 


REVİ’DEN ÇORUH EDAŞ’A İNCE GÖNDERME…
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda ilk olarak İl Başkanı Haydar Revi bir konuşma yaptı. Revi, Ocak ayında yapılan faaliyetlerden bilgi vererek, Trabzon’da son aylarda yaşanan şiddetli soğuk havalara dikkat çekti. Revi, “Bizim çağda olanların rastladığı en büyük kar yağışıydı. Burada başta Büyükşehir ve Belediye Başkanları ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Elektrik kesintilerinde sıkıntı yaşasak da orada çalışanların ÇORUH Edaş’da çalışanların gösterdikleri gayrete de teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

1100 AKADEMİSYEN MÜSVEDDESİ 
Konuşmasının devamında Ocak ayında yerel ve ulusal gündeme dair yaptıkları açıklamalara da değinen Başkan Revi, “1100 akademisyen müsveddesinin PKK’yı destekleyen bildirisine tepkimizi gösterdiğimiz gibi geçtiğimiz gün de Cumhurbaşkanımıza hakaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Öte yandan Sayın Bakanımızın şehrimizi teşriflerinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda projelerimiz üzerine geniş bir değerlendirmede bulunduk. İlçe Danışma toplantılarımızı da aynı disiplin ve yoğun katılımla gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.



GÜMRÜKÇÜOĞLU, KAR MÜCADELESİNDE 3 MİLYON HARCANDI
Revi’nin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, özellikle Türkiye’nin Güneydoğu’sunda yaşanan olaylara değinirken güvenlik güçlerinin yanında olduğunu kaydetti. Trabzon’da kar çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gümrükçüoğlu, “Meteorolojinin verdikleri bilgiler hemen hemen yerine oturan şekilde cereyan etti. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerle ilgili protokol imzaladık. Verilecek desteklerle ilgili… Operatör eksikliği varsa onun da destekleneceğine dair protokoller idi.. Çok koordineli bir şekilde … 
Toplamda her iki dönemde sadece masrafın tümü eski parayla 3 trilyon oldu… Türkiye’nin hiçbir büyükşehir belediyesi, hiçbir ilçe belediyesine böyle bir destek vermiş değildir. Hepsini sordum araştırdım.  
TRABZON’DA KAR YAĞIŞI SIRASINDA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
24 esasıyla çalıştık. 850 toplamında yürütülen bu çalışma bir Türkiye, bir dünya örneğidir. En gelişmiş ülke Amerika’da kar fırtınası oldu. Bir eyalette 68 cm’di.. 30 insan can kaybına uğradı. Trabzon’da 150-200 santim kar kalındığı olan yerler vardı. Tüm bu süre zarfında biz böyle bir can kaybını Allah’a şükür yaşamadık. Teknik eksiklikler münasebetiyle oluyorsa bu bizim eksikliğimiz olarak gün yüzüne çıkmış olurdu. 
Çimenli’den bir hastamız kar yağışı sırasında kendisine ulaşıldı ambulansa koyuldu. Kalp krizi geçiren hastamız yolda hayatını kaybetti. 
2 tane kendileri düşerek kaybettiğimiz hastalarımız var. Bunun dışında 3 gün önce 7. Katta çıkan yangın münasebetiyle bizzat hareketlerimiz kayıt altında olduğu için ilk ihbardan 40 saniye sonra yerine İtfaiye ekiplerimiz hareket etti ve 10 dakika sonra yangın yerine ulaştı. Ekiplerimiz anında daireye girerek orada bulunanları çıkardı ama 2 yavrumuz dumandan boğularak hayatını kaybetti. Onlarım mekanları Allah’ın izniyle cennettir… 
Yapılan protokol harfiyen yerine getirildi. Bizim programımız önce ana yollar sonra tali yollardır. Ana yollar dururken tali yolların ıslahı, hatta yanlış hasta ihbarları nedeniyle tali yollara girilmesi zaman kaybına neden oldu” diye konuştu.



GÜNNAR, PKK VE DAEŞ BİTTİĞİNDE YERİNE BAŞKA ÖRGÜTLER SOKULACAK
Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise, şu şekilde konuştu: 
“AK Parti Türkiye’nin her kesimini kucaklayan samimiyetle, memleketi ve bayrağı için mücadele eden bir siyasi partidir. Çevremizde ki hadiseler ve olaylar yüz yıllardır devam etmekte. Türkiye bütün bu hadiselerin karşısında güçlü bir şekilde dim dik ayakta durmakta. Geçmişin Türkiye’si dim dik ayak dururken, AK Partili Türkiye’nin önünü Rusya’da dahil Amerika’da dahil hiçbir güç kesemeyecek. PKK ve DAEŞ Bütün bunlar bittiğinde dahi peşine başka terör örgütleri devreye sokulacak. Türkiye dünyanın en pahalı arsasında bulunmakta. Enerji pastasında Türkiye’nin daha fazla pay almasını istemeyenler, karıştırmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiye tüm kurumlarıyla birlikte, AK Parti ile birlikte hiç durmadan yoluna devam edecektir. 
Şimdi biz her hafta hem teşkilatımızla, her gün her saat yanınızdayız. Ayrıca her hafta AK Parti İl Binasında yanınızda olacağız. Milletin vekili sadece TBMM çatısı altında değil, milletinin yanında olacaktır. Kurucu Genel Başkanımızın bize kuruluşundan beri vermiş olduğu salık bu şekildedir. Biz Milletimizin iradesini meclise yansıtıp, tek bayrak, tek devlet, tek millet anlayışından taviz vermeden dünyanın en büyük 10. Ekonomisi haline gelmek için gayret ettiğimizi bilen SP; CHP, MHP’li seçmen AK Parti’ye desteklemektedir. 
Biz Trabzon’a verdiğimiz sözleri icra edebilmek için her zaman teyakkuz halindeyiz”



BAKAN SOYLU; TRABZON’UN TÜM MESELELERİNE SESSİZ KALMAYAN
Toplantıda son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu konuştu. Soylu, özetle şu ifadelere yer verdi: 
“2 seçim geçirdik ve bu 2015 yılında geçen 2 seçimde samimiyetle, ülke sevgisi ile her şeye rağmen her türlü oyuna, hileye rağmen Allah’a şükürler olsun ki nasıl bir Türkiye’de destan yazılmışsa, nasıl siyasi bir başarı sonuç elde edilmişse Trabzon’da da aynı şekilde bu gerçekleştirildi. Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. Seçimden sonra rehavete kapılmayalım. Trabzon’a verdiğimiz sözleri ve milletle olan muhabbetimizi bir gün dahi aksatmayalım. Bir sistem ve prensip içinde gidiyoruz. Milletvekillerimizin ne yapacağını bilen, belediye başkanlarımızı ne yapacağın bilen, Trabzon’un tüm meselelerine el atan bunu takip eden mağduriyetlere ve devamına sessiz kalmayan bunlarla birlikte tek tek ortadan kalkması için gayret sarf eden bir anlayışı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. 
Cuma günü, bakanlığımızın programları çerçevesinde birkaç önemli meseleye imza attık. Bunlardan bir tanesi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile beraber tam 7 milyon Euroluk, yeni ekonomiye uyumu sağlayacak insan kaynağımızın eğitimini içeren programa ortak bir sözleşemeye imza atmamızdı. 
İkincisi hemen oradan 3’lü danışma toplantısını gerçekleştirdik. Sendikalarla, işçi işveren temsilcileri ile birlikte… Oradan hemen Sakarya’ya gittik. Toyota bünyesinde ki firmadan Sakarya’da yaşayan 4 bin kardeşimize istihdamı sağlamayı temin etmek, eğitim programı sonrasında onların Toyota’da işe başlaması için imza töreni ortaya koyduk. 4 bin istihdam. Orta ölçekli bir Anadolu kasabasından bahsediyoruz. 

BİLİNCİ BİR ŞEKİLDE VARTO’YA GİTTİK

Dün bilinçli bir tercihle beraber Varto’daydık… Orada hem insanlarımızla, vatandaşlarımızla muhabet ettik. Teker teker her tarafı ziyaret ederek hal ve hatırlarını sorduk. Bu ülkenin demokratik gücünü hiçbir kimse eksiltemeyecek. Bu ülkede milletimizin kardeşlik muhabbetini kimse ortadan kaldıramayacak. Kamu düzenini ortadan kaldırmaya yönelik anlayışa karşı devletimizin gücünü ortaya koymaktan sakınmayacağımızı, Ayyıldız’ı bayrağımızın özgürlüğümüzü ifade eder şekilde dalgalanacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Terörle olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Orada söylediğimiz söz: Kış sert geçecek doğru ama bahar güzel gelecek..
PKK’nın otaya koyduğu nifakı, bölücülüğü, orada baskı ve şiddeti bir şekilde orada ki insanlarımızı yalnızlaştırmak suretiyle, devlet ve millet muhabbetini engellemek isteyenlere karşı tavrımız açıktır. 303 uygulama planımız vardır. Bütün bakanlıklarımız, hükümetimizin bütün üyeleri devletin aksiyonlarını en üstün şekilde ortaya koyacaktır. 
DEVLET MEMURU OLAN TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI
Orada bir büyük mücadele oluyor. Varto’dan hemen öğlen yemeğini orada ki Jandarma Komando taburunda evlatlarımızla birlikte yedik. Ve o aslanlarımıza ciğer parelerimize birliğimizin beraberliğimizin onların yaptığının ne kadar ehemmiyetli olduğunu hatırlattık. Şunu söylemek istiyorum. Biz devletiz. Biz büyük bir milletiz. Burada bin yıllık geleneklerimiz var. Bunlardan vazgeçemeyiz. Bu ülkenin verdiği vergilerden, maaş alacaksın 657’nin zırhı içine gireceksin, gündüz devlet memuru kisvesinde olacaksın, akşam hendek kazacaksın, ülkenin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmak için haine işler içinde olacaksın. Hiç kimse devlet memurunu bu hakkı vermez, bu hak haramdır biz de buna müsaade etmeyiz. O devirler geçti. Milletin vermiş olduğu vergiden aldığın maaşı helaliyle birlikte ödemek zorundasın. Terör örgütüne yataklık yapacaksın, orada terör örgütü ile birlikte gerçekleştiren eylemlerde katil devlet diyeceksin, ondan sonra devlet memuru kisvesi altında hareket etmeye çalışacaksın. Gerekli bütün çalışmaları, Devlet Personel Teşkilatına talimat vererek yerine getirmek hususunda hepimizin görevi yerine getirme noktasında beklentileri ortaya koyduk. Terör örgütü mensuplarının devletin içinde barınmaması için gerekli adımlar atılacaktır. Hem Paralel için aynısını söylüyorum, hem de PKK için aynısını söylüyorum”

AYN SONUNDA TARIM BAKANI TRABZON’A GELECEK

Soylu, ay sonunda Trabzon’da Tarım Bakanı ile birlikte bir toplantı gerçekleştireceklerini kaydederek, “Önümüzde ki ayın sonunda bu sefer inşallah Tarım Bakanımızla birlikte Faruk Çelik ile birlikte Trabzon’da olacağız. Bir dakika boşluk bir dakika ara bırakmayacağız. Bu 4 yılın her bir salise bizim için önemlidir. Trabzon’u memleketimizi hak ettiği hizmetlerle karşılaştırmak için hep birlikte büyük bir emeğin içinde olmaya devam edeceğiz. Burada ki projelerin her birinin takipçisiyiz. İnşallah Milletvekillerimizle teşkilatımızla, belediye başkanımızla adımlarımızı aynı kararlılıkla atacağız. Yazın gerçekleşecek ve hazırlıklarını yaptığımız özellikle gençlik olimpiyatlarımız burada çok ciddi bir süreci kucaklayacaktır. Turizm konusunda ortaya koyduklarımız. 
Bize bırakılan emanete sorumluluk duymak en temel görevlerimizden bir tanesidir. Gelecek nesillerde sorumluluğumuzdur. Bugün ortaya koyduğumuz çalışmanın temelinde bu vardır. Trabzon medeniyetin en güzel miraslarından bir tanesidir. Üzerinde bir çok medeniyetin olduğu farklı, kültürlerin olduğu bir şehirdir. 
ZENGİNLİK YAYLALARI TARUMAR ETMEYE SEBEP TEŞKİL DEĞİL
Özellikle yaylalar konusunda, bize ecdadımızın atalarımızın emanetidir. Paramız olabilir. Zengin olabiliriz. Ama bu bizim yaylalarımızı, bize bırakılan bu mirasları tarumar etmemize sebep teşkil etmemelidir. Bir frene basalım diyoruz. Bizim bir mimarimiz var ondan uzaklaşıyoruz. Kültürümüzden uzaklaşıyoruz. Kim bana kızacaksa kızsın, ben çocukluğumda gittiğim yaylalarda bir yayla evinin yapılması için orada ki heyetin saatlerce tartıştığını, o tartışmaların eve gittiğini, bilen bir kardeşiniz olarak anlatmaya çalışıyorum. Herkes istediği yere han kuramaz arkadaş… Bu hiç olmayacak anlamına gelmiyor. Ama bir bakalım, dur diyelim. Orada yapılacakların, orada mirası olanların, hakkı olanların hakkını bertaraf etmeyelim. Para, maddiyat, zenginlik her türlü hakkın önüne geçmesin. Burası bize bırakılan emanettir. Biz bu emanetlere sahip çıkmak zorundayız. Bunu ortaya koyacak düzenlemeleri yapalım. Yeşil yol niçin yapılıyor. Bu dünya mirasımızdır. Hep birlikte gerçekleştirecek anlayışı ortaya koyalım. 
AKÇAABAT’TA Kİ ÜNİVERSİTE ÇOK YAKINDA EMARELERİ GÖRÜLECEK!
Hazırlıkları yapılıyor. Akçaabat’ta ki üniversite ile ilgili verdiğimiz sözün emarelerini hep birlikte göreceğiz. Şehir hastanesi ile ilgili son hazırlıklar gerçekleşmekte. Havalimanımız, tek tek… Kanuni Tünelimizle ilgili olan devam sürecinin ona ayrılan kaynağın aktarılmasında  devamını sağlayacak anlayışı gerçekleştirdik” dedi.