Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana’da yaşasaydı ve AK Parti teşkilatında ne görev yapmak istediği sorulsaydı “’Çukurova İlçe Teşkilatı’nda mahalle temsilcisi olmak isterdim’ yanıtını verirdim” diye konuştu.
Ömer Çelik, Mersin ziyaretinin öncesinde partisinin Çukurova İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’ne katılarak Çukurova İlçe Teşkilatı’nı selamladı. Bakan Çelik, kongrenin yapılacağı Öğretmenevi bahçesinde, delegelere aşure dağıttı. Teşkilat üyelerini yarış atlarına benzeten Bakan Çelik, “Bazı yarış atları vardır, yarışa en son başlarlar fakat en son başladıkları halde yarışın son dakikasına kadar nefesi çatlayıncaya kadar koşar. Çukurova Teşkilatı da böyle bir teşkilattır” dedi.

“EN BAŞARILI TEŞKİLAT ÇUKUROVA İLÇE TEŞKİLATIDIR”
Çukurova Teşkilatı’ndaki üyelerin yarış bittiği halde koştuğunu anlatan Bakan Çelik, “Şimdi bu son seçimlere girerken, hakkında yapılan en çok yorum neydi? ’Çukurova Teşkilatı başarısız olacak’ deniyordu. Tabii ki siyasette başarılı olmak, seçimi kazanmak gerekir ama ondan daha önemli bir şey var ki işinizi tam yaptınız mı yapmadınız mı? İyi çalışıp size verilen görevleri iyi yaptığınız zaman parti ve ilçenizi iyi temsil edip etmediğiniz açısından bakarsak yarışa sondan başladığı halde son dakikaya kadar koştuğu için en başarılı teşkilat Çukurova İlçe Teşkilatı’dır” şeklinde konuştu.

“ÇUKUROVA İLÇE TEŞKİLATI İLK SEÇİMDE REKORUNU 2 YE KATLAYACAK”
Çukurova İlçe Teşkilatı’nın ilk genel seçimde kendi rekorunu 2’ye katlayacağını vurgulayan Bakan Ömer Çelik, teşkilatlarda önemli yeri bulunan kadınların da bundan sonra protokol sıralamasının çalışma performansına göre yapılacağını ve kadınların en önde oturacağını ifade etti. Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eğer Adana’da yaşasaydım, işim gücüm Adana’da olsaydı ve bana deselerdi ki, ’Adana’da il başkanı olmak ister misin?’ Olmak istemezdim. İlçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi de olmak istemezdim. Bunların hepsi çok şerefli ama zor görevler fakat daha da zor bir görev var, mücadeleyi seven insanlar, koşmayı seven insanlar için deselerdi ki ’Tek bir şans veriyoruz, ne olmak istersiniz’ diye. Ben Çukurova Teşkilatı’nda mahalle temsilcisi olmak isterdim.”
(İHA)