AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı, 3 dönem kuralının değişip değişmeyeceğine ilişkin, "Zamanın ruhu bu tür bir tüzüğü demokrasiye uygun görmüyorsa bizim üst kurulumuz, gerekli değişiklikleri yapıp bunu büyük kongreye sunacaktır. Ben değişeceğini düşünüyorum açıkçası" dedi.
26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne aday adaylığı için başvurular, AK Parti Genel Merkezi’nde devam ediyor. Aday adayları AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek, işlemlerinin tamamlanmasının ardından kayıtlarını yaptırıyor. Kayıt işlemlerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, "Milli iradeye ulaşmak için merdivenlerden geçmek lazım. Siyaset belli bir süreç içinde mantığını işletir, değerlendirmesini yapar" diye konuştu.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ise "Siyasetin en belirgin ve aktif olan statülerinden birisi milletvekilliğidir. Türkiye’nin özellikle de bölgemizin siyaset üzerinden sorunun çözülmesiyle ilgili büyük bir ihtiyaç olduğunu ve AK Parti’nin de bu konuda çok büyük bir emek verdiğini, projeyi hayata geçirdiğini biliyoruz. Tekrar Şanlıurfa’dan Milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundum. Partimiz, uygun görürse ve takdir ederse Şanlıurfalı hemşehrilerimle birlikte orada çalışmaya büyük bir memnuniyetle katılacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
3 dönem kuralına ilişkin değerlendirmede bulunan Bağlı, "Tabii ki bunun kararını partimizin üst kurulu verecektir. AK Parti’nin aslında bugüne kadar siyasete getirmiş olduğu temel prensip zamanın ruhuna uygun bir değişim yakalamaktır hem Türkiye açısından hem de siyaset açısından. Zamanın ruhu bu tür bir tüzüğü demokrasiye uygun görmüyorsa bizim üst kurulumuz, partimizin ilgili tüzük komisyonu gerekli değişiklikleri yapıp bunu büyük kongreye sunacaktır. Ben değişeceğini düşünüyorum açıkçası" diye konuştu.
Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Şule Boynueğri da, "1 Kasım’da safımız belli. Vatanımız, milletimiz için gerekeni yapmak istiyoruz. Elimizi taşın altına koymak istiyoruz" dedi.
3 dönemlik olan milletvekillerinden eski Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de başvuru yapan isimler arasında yer aldı.
31 Ağustos’ta alınmaya başlanan başvurular yarın (3 Eylül) son buluyor. Aday adayları, yarın saat 19.00’a kadar başvuruda bulunabilecek. Erken aday adaylarından 5 bin TL, kadın aday adaylarından 2 bin 500 TL alınıyor, engelli aday adaylarından ise başvuru ücreti alınmıyor.
(İHA)