AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP ile MHP arasındaki ‘lastik’ tartışmasını çok manasız bulduğunu belirterek “Böyle bir dille yapılan tartışma hayırlı tartışma değil. Bizim meselemiz başkanlığın millete götürülmesine ilişkin bir mesele” dedi.
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin MHP için ‘sarayın yedek lastiği’ sözleri üzerine, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın ‘CHP’li Selin Sayek Böke, Sayın Genel Başkanımıza ve partimize izansızca laf atmaktadır. Kendileri PKK’nın ‘don lastiği’ oldukları için dünyayı öyle algılamaları ve partimize lastik yakıştırması yapmaları tamamıyla bilinç altlarının dışa vurumudur’ cevabı sonrası yaşanan tartışmayı “Çok manasız bir tartışma” olarak gören Naci Bostancı, “CHP, MHP’yi kendi siyasi stratejisi istikametine çekmek için ağır bir tahrik dili kullanıyor. Çok yanlış bir yaklaşım. Yani siz kendiniz bir siyaset izleyebilirsiniz. Bir başka partinin yaklaşımlarına ilişkin eleştirel görüşlere de sahip olabilirsiniz. Ama tahkir etmek bu kabul edilemez. Böyle bir siyasi dil olmaz. MHP’de aynı şekilde başka bir lastik cevabı verdi. Yani milletin aslınca acı acı güleceği bir takım göndermeler üzerinden siyasi tartışma yapmak kimseye kazandırmaz. Asıl konunun ıskalanmasına, böyle ironik gibi görülen bu tür göndermelerin daha fazla öne çıkmasına sebep olur” diye konuştu.
Bu tür siyasette skandal oluşturan sözlerin asıl konuyu gölgelediğine değinen Amasya milletvekili Bostancı, “Bu tartışma hayırlı bir tartışma değil. Yani böyle bir dille yapılan tartışma hayırlı tartışma değil. Bizim meselemiz başkanlığın millete götürülmesine ilişkin bir mesele. CHP bu ne diyor. Millete götürülmesine itiraz mı ediyor. CHP’de nihai olarak millete gitmesine aslında ‘evet’ demesi ve oradan çıkan karara boynum kıldan ince demesi gerekir. Bunu bekleriz CHP’den” şeklinde konuştu.
Amasya Belediyesi tarafından Hacılar Meydanı Mahallesi’nde yaptırılan 9. kültür evinin açılışına katılmasının ardından İHA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini değerlendiren Bostancı, “Sayın Bahçeli’nin konuşması bana öyle geliyor ki sadece kuralları hatırlayan bir konuşma olamaz. Çünkü kuralları herkes biliyor. Aynı zamanda bir siyasi tavırdır. Ben o siyasi tavrı şöyle anlıyorum. Başkanlık meselesinin Türkiye’nin gündeminde olması çok zararlı, mahsurlu. Bunu gündemden çıkartmak lazım. Gündemden çıkartmak içinde Ak Parti anayasa teklifini getirsin. Öyle veya böyle nihai olarak millet kararını versin. Ve bu iş gündemden çıksın” ifadelerini kullandı.
(İHA)