AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın istifasının istenmesinin dedikodu olduğunu söyleyerek, "Biz iddialarla, söylemlerle hareket edecek bir parti değiliz. Bunlar dedikodudan ibaret. Bu tür söylemler çok yanlış söylemler" dedi.

Koca, parti yerel yöneticileri ile bir araya gelmek üzereye Bilecik’e geldi. Dün Bozüyük ve Pazaryeri belediyelerini ziyaret eden Salih Koca bugün de Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Milletvekili Salih Koca, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ile birlikte belediyenin inşaat halindeki Şerifpaşa Camii Meydan Düzenleme ve Katlı Otopark Projesinin gezdi. İki proje arasındaki mesafeyi yürüyerek giden Koca, esnafa hayırlı işler temennisinde bulunarak cumalarını mübarek eyledi.

" YETKİLİ KURUMLARIMIZ GEREKENİ AÇIKLAR. BUNLARDA BELLİ ZATEN DUYULDU BİLİNİYOR YANİ"

Katlı Otopark Projesinin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, Ankara merkezli bir yayın organının "Erdoğan’ın tasfiye sırasına koyduğu 7 il belli oldu" başlıklı haberde içinde gösterilen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın istifasının istendiği haberinin yanlış olduğunu söyledi. Kendilerinin iddialarla, söylemlerle hareket edecek bir parti olmadıklarını ifade eden Koca sözlerine şöyle devam etti;

"Bu tür söylemler çok yanlış söylemler. Benim buraya geliş nedenim AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızın yapmış olduğu programlar çerçevesinde. Yerel Yönetimler Başkan yardımcılarımız kendi sorumlu olduğu bölgelerde ilçe belediye başkanlarımızı ve il belediye başkanlarımızın yerlerinde ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu haberlerle ilgili il başkanımız gerekli açıklamayı daha önceden yapmış. Yani bizim gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil. Zaten olduğunda malum bizim yetkili kurumlarımız gerekeni söyler. Yetkili kurumlarımız gerekeni açıklar. Bunlarda belli zaten duyuldu biliniyor yani. Gizli saklı şeyler değil. Şuanda dedikoduyla hareket edilecek bir durum da söz konusu değil. Şunu da söyleyeyim, Yerel Yönetimler Başkanımızın geçen hafta çok güzel bir açıklaması vardı. Bu hareket çerçevesinde biz belediye başkanlarımızın, partimizin, Cumhurbaşkanımızın ve belediyelerimizin kimlik ve kişiliğine sahip çıkmak zorundayız. Bu tür yıpratma kampanyaları hoş değil. Dolayısıyla dedikodularla hareket etmek de hoş değil. Biz belediyelerimizle beraber bu çalışmayı rutin bir çerçevede yürütüyoruz ve bundan sonra da inşallah her yıl tekrarlanacak bir şekilde yürüteceğiz" dedi.

"2019’A DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANMA ADINA BU ÇALIŞMALARIMIZI YERELDE BİREBİR SÜRDÜRÜYORUZ"

Koca, bu tür ziyaretleri 2 yıldan beri yaptıklarını belirterek, "Ben Ege Bölgesinden ilave olarak da Bilecik, Bursa, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir illerinden sorumluyum. Bu iller bu dönemde bana tevriye edildi. Dolayısıyla Ege Bölgesindeki çalışmalarımızı tamamlayıp tüm il ziyaretlerimizi ve ilçe belediye başkanları ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Şuana kadar bu bölgede de Bursa ve Yalova çalışmalarımızı tamamladık. Bugün kısmet olursa Bilecik’teki çalışmalarımızı dün ve bugün tamamlıyoruz. Buradan Çanakkale’ye geçeceğiz. Yani Yerel Yönetimler Başkanlığımızın programı çerçevesinde tüm il ve ilçe belediye başkanlarımızı makamlarında, illerinde ziyaret edip bu ve benzeri çalışmaları yerlerinde birlikte görüyoruz. Başkanlarımızla ilgili beraber istişare ediyoruz. 2019’a daha güçlü bir şekilde hazırlanma adına bu çalışmalarımızı yerelde birebir sürdürüyoruz. Belediye başkanlarımızın bu çerçevede performansları var, anketlerimiz var. bunları değerlendiriyoruz varsa eksikliklerimiz bunları gidermeye, iyi olduğumuz alanları da daha fazla ön plana çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

"BEN GEÇEN HAFTA GELECEKTİM"

Bu ziyareti geçen hafta yapacağını anlatan Koca, "Geçen hafta malum Marmara Belediyeler Birliği’nin toplantısı olduğu için tüm başkanlarımız oradaydı. Dolayısıyla bu haftaya aldık. İnşallah bu haftada buradaki çalışmalarımızı tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek ve yerinde yapmak. Bu anlamda biz 2 günden beri Bilecik’te çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilecik’teki belediyelerimizin gerçekten çok güzel çalışmaları olmuş. Dün Bozüyük’te yine aynı çalışmalarımızı yaptık. Belediye başkanımızın anketlerini değerlendirdik. Çok başarılı bir grafik gördük. Bugün aynı şekilde Bilecik’te işte belediyemizin yapmış olduğu faaliyetleri böyle yerinde görüyoruz. Yapacağı projeleri yerinde görüyoruz. Vaat etmiş olduğu projelerin gerçekleştirilmelerine bakıyoruz. Bundan sonra planlanan projeleri de yerinde görmüş oluyoruz. Biz Bilecik’te de büyük bir başarı gördük. Belediyecilik adına yapılması gereken her şeyin yapıldığını ve en azından planlandığını da gördük bundan sonraki süreç için. Bilecik’in 2023’e taşınması konusunda başkanımızın elinden gelen gayretleri sergilediğini gördük. Yine aynı şekilde gerek il başkanımız, gerek ilçe başkanımızla beraber uyum içerisinde Bilecik’te bu çalışmaların yürütüldüğünü gördük ve bundan da memnun olduk. Yine aynı şekilde gittiğimiz illerde belediye meclis üyelerimizle de benzer toplantılar yapıyoruz. Orada da belediye meclis üyelerimizin üzerilerine düşen görevleri hatırlatıyoruz. Belediye meclis üyesi, belediye ilişkileri, belediye meclis üyesi teşkilat ilişkileri hakkında ve belediye meclis üyelerimizin yapacağı programlar hakkında kendileriyle görüş alış verişinde bulunuyor ve bu çalışmalarımızı da bu şekilde sürdürüyoruz. Birlikte teşkilatımızla beraber bu çalışmaları uyum içerisinde sürdürdükleri için" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR"

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ise; "Şimdi tabi bu zamanlama biraz bu noktada manidar gibi dursa da sürece şahidiz yani başkanımızla beraber yaptık programı. Geçen haftaydı normalde başkanımızın ziyareti. Başkanımızın sorumluluğu zaten 170’e yakın belediye var. Bilecik’te bu belediyelerden birkaç tanesi. Tamamıyla şans eseriyle gelmiş bir tarih. Yoksa dediğim gibi böyle bir gündem olsa basında paylaşılır, paylaşılmayacak bir şey yok yani. Gazeteci şansı biraz da Ankara’da çıkan herhalde haber ajansının yaptığı bir yazıyla alakalı burada tabi bir gündem oluşturdu. Ama dediğim gibi ne genel merkezimizin sürekli istişareler halinde. Sürekli genel merkezdeyiz zaten. Bize gelen nede belediyemize gelen bir şey yok. İşte başkanımız da burada. Böyle bir gündem söz konusu değil. Tabi sonuçta yerel basında bir il belediye başkanıyla alakalı bir istifa haberinin bu kadar kamuoyunda ses getirmesi kadar doğal bir şey yok. Ama böyle bir gündem de söz konusu değil. Belediye başkanımız çalışmalara devam ediyor. Biz de başkanımla beraber yerelde yaptığımız çalışmaları yerinde inceliyoruz. Dün Bozüyük’te bu çalışmayı yaptık, Pazaryeri’nde yaptık. Bugün Bilecik’teyiz. Birazdan da Osmaneli Belediyesi. Aslında yoğun bir belediye ziyareti var. haberin üzerine denk gelmiş olması biraz yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş olabilir ama böyle bir gündemimiz yok" dedi.

"SİZ GİDERSENİZ BİZ BİTERİZ"

Öte yandan Koca ve Yağcı’nın esnaf ziyaretleri sırasında bir bayan Bilecik Belediye Başkanına yaklaşarak, "Siz gitmiyorsunuz demi" dedi. Başkan Yağcı, "Nereye" diye cevap verirken, bayan "Başkanlığı bırakma falan yok herhalde" dedi. Başkan Yağcı "Yok" diye cevap verince bayan "Aman aman, siz giderseniz biz biteriz" dedi.

Açıklamaların ardından AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, Karabıyık’la birlikte Osmaneli’ne hareket etti.

(Cem Kaan Toka - İbrahim Sünetçi /İHA)