Dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, memleketi Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde gözyaşlarıyla defnedildi. Törene Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Dün meclisteki çalışma odasında rahatsızlanan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Ankara’da özel bir hastaneye kaldırılmış burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Milletvekili Yüksel için Mecliste yapılan töreninin ardından çenazesi memleketi Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine getirildi. Ulucami’de ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı için saf tutan insanlar avluya sığmadı. Cenaze törenine, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Şanlıurfa Ak Parti milletvekilleri, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Gazinatep milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Yüksel’in çocukları, yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Ölen Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in eşi Kadriye Yüksel’e sarılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gözyaşlarını tutamadı. Şahin, Kadriye Yüksel’i teskin etmeye çalıştı.

ABDULKADİR YÜKSEL KİMDİR?

1962 yılında Şanlıurfa ili Birecik ilçesi doğumludur. Babası Müslüm Yüksel, Suruç ilçesi eşrafından İstiklal madalyalı Galip Beyzade Müslüm Bey’in oğludur. Müslüm Yüksel Demokrat Parti ve sonrasında Adalet Partisi’nde siyaset yapmış,önce bir dönem Şanlıurfa ili Suruç ilçesi belediye başkanlığı,daha sonra bir dönem Birecik ilçesi belediye başkanlığı yapmıştır. İlk, orta ve lise öğrenimini Birecik’te tamamlamıştır. Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur.1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP)den aday olan Abdülkadir Yüksel yüzde 52’lik bir oy oranı ile belediye başkanı seçilmiştir. 5 yıl bu görevi başarıyla ve şerefli bir şekilde sürdürdükten sonra 5 yıl başkanlığa ara vermiştir. 1999-2004 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) Birecik İlçe Başkanlığı yapmıştır. 2004 yerel seçimlerinde halktan gelen yoğun talep üzerine yeniden aday olan Abdülkadir Yüksel %45 oy oranında oy alarak İkinci kez belediye başkanlığına seçilmiştir. 2004 yerel seçimlerinde almış olduğu %45 oranında ki oy Doğru Yol Partisi(DYP)’nin yerel seçimlerde Türkiye’de ulaştığı en yüksek oy oranıdır.

Demokrat Parti (DP)’den istifa etmiş ve AK Parti saflarında siyasi mücadelesini sürdürmeye başlamıştır. Abdülkadir Yüksel evli ve 3 çocuk babasıdır.

(Lider Olgun - Orhan Erkılıç / İHA)