GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Biz AK Parti olarak bu tabelacılığı bitirdik. Tabela projeciliğini tedavülden kaldırdık. Yerine büyük projeleri getirdik. Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi köprüsünü yaptık, hızlı treni yaptık, dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. 'İmkansız' denen Marmaray'ı yaptık." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında, partisince Atatürk Caddesi'nde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Miting alanındaki vatandaşları selamlayarak, konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, Gümüşhanelilere, "16 Nisan yaklaşıyor, demokrasi zaferi için var mısınız? Türkiye'nin aydınlık yarınlarına hazır mıyız? Büyük Türkiye için 16 Nisan'da ne diyoruz?" sorularını yöneltti. Vatandaşlardan "Evet" karşılığını alan Yıldırım, "Maşallah, Gümüşhane işi bitirmiş." karşılığını verdi.

Gümüşhane'de muhteşem bir coşkunun ve kalabalığın olduğunu belirten Yıldırım, bu coşkunun kendilerine yol gösterdiğini, güç verdiğini, gelecek için bir ışığın Gümüşhane'den dalga dalga bütün Türkiye'ye yayıldığını belirtti.

"Tarih üstünden biraz geçince mazi oluyor." diyen Yıldırım, 1999-2002'nin siyaset için karanlık yıllar olduğunu, 2002'den bugüne ak günlerin, aydınlığın yaşandığını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını vatandaşlara ileterek, "Yola çıktığımızda amacımız belliydi. Daha kalkınmış, daha zengin, demokrasisi gelişmiş bir Türkiye. Allah'a şükür geçen 15 yıl içinde bunları gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde baktık ki bizden önceki dönemlerde Türkiye çok büyük borcun altına sokulmuş, tam 2002'den bugüne kadar 192 milyar borç ödedik. Geçmiş dönemlerin borcunu ödedik." diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim'in "Borç almaya alışan, emir almaya da alışır." dediğini anımsatan Yıldırım, Türkiye'yi hesap veren değil, denetleyen, daha itibarlı bir ülke haline getirmek için IMF'ye yol verdiklerini bildirdi.

- "Dağın karnından geçiyor"

"Değerli Gümüşhaneliler, siz tabela projesi nedir bilir misiniz?" diye soran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu dağın tepesinden geçen bin 700 metrelik Zigana Tüneli'ni hatırlayın. Temeli 1975'te atılmış. 80 bir şey yok, 82 yok, 85 yok, 89 yılında tam 14 yılda bitmiş ama biz bugün Zigana tünelinin temelini attık. Öyle dağın boynundan değil, dağın karnından geçiyor 15 kilometre. Bu tünel bitince ne olacak biliyor musunuz? Gümüşhane'den Trabzon Havalimanı'na 40 dakikada gideceksiniz. Ne zaman bitecek? Temel attık, tarihi de verdik, aklınızın bir köşesine yazın 29 Ekim 2019'da. Zigana Tüneli 30 kilometreyi 4 yılda bitiriyoruz. Bin 700 metreyi 14 yılda bitiremeyen bir Türkiye'den, 30 kilometre tüneli 4 yıla sığdıran bir Türkiye var artık. Bu sizin, AK Parti iktidarı sayesinde. Eski dönemlerde proje yapmak isteyenler arazinin önüne bir tabela koyar, çeker giderdi. İş deseniz yok, icraat deseniz yok, yatırım deseniz hiç yok. Biz AK Parti olarak bu tabelacılığı bitirdik. Tabela projeciliğini tedavülden kaldırdık. Yerine büyük projeleri getirdik. Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi Köprüsü'nü yaptık, hızlı treni yaptık, dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. 'İmkansız' denen Marmaray'ı yaptık, denizin altından tünelleri geçirdik, yetmedi yanına bir de arabaların geçeceği Avrasya tünelini yaptık."

Yıldırım, istikrarın, güçlü iktidarın farkının bu olduğunu belirterek, "Güçlü iktidar demek daha çok hizmet, daha çok proje demek, darbecilere de darbeyi indirmek demektir." dedi.

- "Aydınlığa giden tünel"

Türkiye'yi yüksek hızlı trenle tanıştırdıklarını, şehir hastaneleri yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, SSK, ilaç, hastane kuyruğu denildiğinde akla CHP'nin geldiğini kaydetti.

Şehir hastaneleri denilince de akla AK Parti'nin geleceğini ifade eden Yıldırım, aile hekimliği uygulamasını gerçekleştirdiklerini, yeni üniversiteler, havalimanları kazandırdıklarını anlattı. Yıldırım, "Bunları yaparken bir yandan da şeytan taşlamayı da ihmal etmedik. Ha babam önümüze çıktılar, engeller koydular. Engelleri aşa aşa geldik." diye konuştu.

Yol boyunca yapılan tünelleri anımsatan Yıldırım, "Tünele gir, çık bir daha tünele gir ama karanlık tünel değil, ucunda ışık olan tünel var, aydınlığa giden tünel var. Bunlar Türkiye'yi çıkmaz tünele sokmak istiyorlar. İşte bunların yolu bu." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)