Milli İrada ve Demokrasi mitingi için Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, valiliği ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, Suriyeli sağlık görevlilerinden faydalanılacağını söyledi.
Milli İrada ve Demokrasi mitingi için Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, valiliği ziyaret etti. Akdağ’ı Vali Güngör Azim Tuna ile birlikte milletvekilleri, belediye başkanları, il emniyet müdürü, tugay komutan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, kurum amirleri karşıladı.
Sağlık Bakanı Recep Bakan Akdağ konuşmasında, “Bütün Şanlıurfalı hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum. Bir nebiler şehrinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Böylesine önemli bir günde Şanlıurfa’da bulunmak, Şanlıurfalı kardeşlerimle birlikte, bütün Türkiye satında yapılacak olan ama hepsinden önemlisi İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın yapacağı demokrasi, milli irade mitingine katılmak üzere ben de Şanlıurfa’dayım. Biz burada Şanlıurfalı kardeşlerimle bu mitingi yaparken bir taraftan da İstanbul ile inşallah bağlantılarımız olacak. Bu gün bütün Türkiye ayakta. Bu gün bütün Türkiye tıpkı 15 temmuz gecesi olduğu gibi ayakta. Bu gün bütün Türkiye 23 gün olduğu gibi ayakta. Aslında bu bir milletin şahlanışı, bir milletin ayağa kalkışı, bir milletin dostuna da düşmanına da bir millet nasıl olur, bir tasalı günde ya da tasalı günlerde milletin nasıl kenetlendiği, millet nasıl arasındaki bütün ihtilafları unutur, kendi hedefine kilitlenir, bunu gösterdiğimiz dönemlerdeyiz. Bütün Türkiye’de bu böyle, Şanlıurfa’da da bu böyle. Biliyorsunuz Şanlıurfa Milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik bu gün Erzurum’daki mitinge katılıyor, biz de Şanlıurfa’dakine katılıyoruz. Bu gün de sağolun siz Şanlıurfalılar burada Sağlık Bakanı olarak beni misafir ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın selamını getirdim. İnşallah bu gün bütün Türkiye bir kez daha tek ses, tek nefes, tek yürek olarak bir araya geleceğiz. Allah’ın izniyle önümüzde güzel günler olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 240 şehidimiz var. Allah hepsinin mekanını cennet etsin. Tabiki onlar için hüzünlüyüz, canımız yanıyor ama onlar niçin ölüme gittiklerini biliyorlardı. Onlar ölümü bir gül bahçesine gider gibi kabullendiler. Bu sayede biz bu gün Şanlıurfa’da böyle rahatız. Aksi halde bir sömürge memleketi olmuştuk. Bayrağımız, ezanımız, namazımız Allah korusun hepsi tehlikeye girmiş olacaktı. Onun için ben hususen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum. Biliyorum ki 4 şehidimiz de Şanlıurfa’da var. Gazilerimize de Allah’tan şifalar temenni ediyorum. İnşallah bu gün Şanlıurfa’da dosta, düşmana Tür milleti neymiş göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
FETÖ soruşturması kapsamında kamuya geçen hastaneleri aktif hale getirmeye devam edeceklerini söyleyen Akdağ, ”Bunların en önemlisi biliyorsunuz açıldı. Devraldığımız sağlık kuruluşlarından vatandaşın hizmeti için uygun gördüklerimizin hepsini hizmete soktuk. Bundan sonra ihtiyaç duyarsak ya da başka türlü devirler olursa onları da vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız. Tabi Şanlıurfa’da şöyle de bir güzellik oluyor. Elimizi çabuk tuttuk. Süratle Eyyübiye’deki hastaneyi hazırladık ve onu hizmete açtık. Ağustos ayında tüm müstebatıyla hizmete başlıyoruz. Özellikle ben ilgileniyorum. Bin 700 yataklı şehir hastanemize de başlayacağız. Benim masamda, ajandamda sağlık hizmetlerini sıraladığım zaman Şanlıurfa en başta geliyor. Bunu şu anda Şanlıurfa’da olduğum için söylemiyorum. Bakanlığa geldiğim zaman yaptığım tespitlerde Şanlıurfa’nın büyük ihtiyacını gördük. Bu sebeple milletvekillerimizle de bu konuları istişare ettik. Şu anda Şanlıurfa birinci sırada hem personel açısından, hem de diğer yatırımlar açısından Şanlıurfa’ya büyük hizmetler getirmeye devam edeceğiz. Mesela şu anda beş yüzün üstünde sağlık görevlisi özel olarak bunları ben görevlendim. Hamile annelerimizin takibini gerçekleştirmek için Şanlıurfa’dalar. Annelerin hayatlarını kaybetmelerine Allah’ın izniyle mani olmak için sahada çalışıyorlar. Buna benzer hususi anlamda bir yaklaşım içerisindeyiz ve bu şekildeki hizmetlerimizi de inşallah önümüzdeki günlerde de geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.

Suriyeli sağlıkçılardan faydalanılacak
Suriyeli sağlık görevlilerinden yararlanma konusuna da değinen Akdağ, “Suriyeli sağlıkçılardan faydalanacağız ama onlar yaramıza tam derman olmaz. Biz Şanlıurfa’ya hususen gücümüzün yettiği kara ilave sağlık personeli göndereceğiz. Dedim ya Şanlıurfa şu anda ehemmiyet sırası açısından illerin içerisinde benim nazarımda birinci sırada. Bunun gereğini de inşallah önümüzdeki günlerde yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)